• Anonym

    Jag är stämd på verkställighet

    Jag har fått en ansökan om verkställighet av umgänge från barnets pappa. Vad som hänt är att jag vägrat öppna dörren när pappan kommer för att hämta barnet. Detta för att han koncekvent vägrar att lämna barnet tillbaks till mig. Han menar ett det är upp till mig att komma och hämta barnet om jag vill det. Jag har de senaste 5 umgängestillfällena tvingats göra detta eftersom barnet förstås måste komma hem. Innan jag valt att inte öppna dörren har jag informerat honom om att är han villig att även läämna åter barnet öppnar jag naturligtvis. Det har länge varit en konflikt om hur hämtning och lämning ska gå till. Vi bor dock bara 11 km ifrån varandra. Konflikten är lång och ingående och det är inte ett alternativ för mig att hämta barnet hos honom. Vi har gemensam vårdnad och ett umgängesschema från TR, dock inget beslut på vem som ska ombesörja dessa resor. Enligt vad jag har fått fram så åligger det umgängesföräldern.
    Jag vill inte ha några frågor eller åsikter om varför jag valt att inte "hjälpa till" med resorna, jag har orsak.
    Nu undrar jag, vad tror ni som kan, ska jag oroa mig för detta, hur ska jag agera?

  • Svar på tråden Jag är stämd på verkställighet
  • Karnac

    stackars,stackars unge...försök betee er som vuxna människor, snälla och bara gert over it-herregud!!!

  • Anonym (svårt)

    Velar lite här om vad jag ska tycka...

    Som mamma med en fader til barnen som inte är vidare engagerad men som helt plötsligt kan få för sig att han ska ha barnen, men max två dagars varsel om detta til mig så anser jag det är rätt att "sätta ner foten". Jag var för snäll alldeles för länge och har nu ett helvete. För tillfället finns inget umgänge alls, men det är hans val, inte mitt. (Och då har jag lämnat barnet varje gång de ska ha umgänge trots att det är 8 mil enkel resa och pappan kunde göra denna resa gratis)

    Men, när jag tänker på barnet så anser jag att TS måste lösa detta fort! Du har en anledning till att inte hämta, tja, vad kan det vara som rättfärdigar detta??

    Om pappan vägrar komma på samtal för att lösa detta så vet jag faktiskt inte vad som kan göras. Mail eller sms kontakt är iaf det bästa så båda parter kan spara det som skrivs om det skulle behövas.

    Kanske kan du skriva ett mail med förslag om hur ett umgängesavtal ska se ut from nu och höra efter vad han säger? Tala om att du vill att det ska se ut så här, vad är hans förslag?

  • Noiis
    h8him skrev 2009-06-06 01:40:53 följande:
    Noas mamma skrev 2009-06-06 01:07:43 följande: Ja, ta del av kostnaderna ja (om det överstiger 10 mil som är praxis) men inte genomföra resorna! Stor skillnad!
    nu har jag ju bara kopierat texter som jag oxå har refererat till JAG har alltså inte skrivit detta själv utan de är taget från familjerätt och soc
  • Noiis
    Noas mamma skrev 2009-06-07 01:19:03 följande:
    nu har jag ju bara kopierat texter som jag oxå har refererat till JAG har alltså inte skrivit detta själv utan de är taget från familjerätt och soc
    OCH om jag hade hittat nåt om dessa 10 mil som du pratar om så hade jag refererat till det oxå! men de har jag inte hittat! så du kan kanske leta fram de så att TS kan kolla på det!
    det enda jag hittade om dessa 10 mil (40 mil) va från passagen. och passagen debatt finner jag inte som en trovärdig källa
  • Anonym

    Fy fan var barnsliga vissa vuxna människor kan vara. Det är ett oskyldigt BARN som hamnar emellan, har du tänkt på det? Jag har svalt det mesta som irriterat mig som mina två barns pappa gjort, med tanke på barnen. Och jag är mäkta stolt över mig själv för det för nu har jag två unga människor som mår mycket bra och som förhoppningsvis uppskattar detta!!! Tänk på det när ni agerar i ert eget intresse eller för att ER stolthet är sårad....ni skadar era BARN!

  • h8him

    Noas mamma skrev 2009-06-07 01:24:44 följande:


    OCH om jag hade hittat nåt om dessa 10 mil som du pratar om så hade jag refererat till det oxå! men de har jag inte hittat! så du kan kanske leta fram de så att TS kan kolla på det! det enda jag hittade om dessa 10 mil (40 mil) va från passagen. och passagen debatt finner jag inte som en trovärdig källa
    Va? Ts bor 11 km från barnets pappa. Varför ska du blanda in normen om 10 mil? Den är irrelevant i sammanhanget. Passagen debatt är ingen tillförlitlig källa, men det är inte heller Fl när det gäller familjejuridik!

    Duger Socialstyrelsens skrifter? "Om barnet bor tillsammans med en förälder och ska
    umgås med den andra föräldern som bor på annan ort,
    ska boföräldern ta del i resekostnaderna efter vad som
    är skäligt med hänsyn till föräldrarnas ekonomiska för-
    måga och övriga omständigheter. Det är endast kostna-
    der av någon betydenhet som bör beaktas, t.ex. om av-
    ståndet mellan bostadsorterna är relativt stort. En rikt-
    punkt kan vara att avståndet överstiger tio mil enkel
    resa. Föräldrarna kan få hjälp av socialtjänsten (familje-
    rätten) att räkna fram hur kostnaderna skall fördelas
    och skriva avtal om fördelningen."
    www.socialstyrelsen.se/NR/rdonlyres/E8629920-80F1-44FF-A8EF-25B6ADF251A9/6165/200611432.pdf
  • Anonym

    Det är vad jag hört också. Lämpligast är väl att man kommer överens om varannan gång eller dyl?!

  • Miss Daisy

    Hur kan det här bli ett sånt problem? Ni bor ju så nära varandra att det knappast ens kan vara några kostnader att ta sig emellan.

    Hur gammalt är barnet? Skaffa en cykel och säg att du kommer att hämta barnet varannan gång eller att ni på nått sätt delar på hämtning och lämning. Visa att åtminstående du vill samarbeta och gör vad du kan för att ni ska få en god relation kring barnet.

    Det viktigaste är att barnet får en god kontakt med sin far. Jag har en son vars pappa inte har brytt sig om sin son alls och det är ett stort sår i hans hjärta fortfarande, trots att han idag är 18 år. Jag skulle personligen ha gjort i princip vad som helst för att få till en relation mellan han och hans far; det är så viktigt.

  • mifa

    Klart du blir stämd. du begår ett lagbrott när du vägrar att öppna dörren. Har pappan en Tingsrätts dom på ett umgängesschema och du förhindrar det begår du ett brott mot denna lagförda dom. Har inte tingsrätten bestämmt något angående kostanderna för resorna så är mig veterligen det något som skall delas solidariskt mellan föräldrarna så länge ni har gemensamvårdnad och inte du har ensamvårdnad?

    Men för mig är det ingen skillnad mellan såna som dig som inte öppnar dörren när barn skall hämtas eller såna som kidnappar sina barn och åker tiex till sina hemläder.

  • Anonym

    Jag fattar inte hur man kan resonera så som du gör TS. Det enda som kommer hända är att barnet på sikt förlorar ALL kontakt med sin pappa pga att pappan kommer ge upp,han kommer inte orka kriga mot dig!!!

    Du tänker kanske inte så nu utan tror att det är bra att sätta ner foten " men jag har upplevt samma helvete med min sambos ex och nu 10 år senare ser hur han nästan helt gett upp kontakten med sitt barn pga hämtning/lämning tjafs som helt gått överstyr pga bions oförmåga att ställe upp,att hjälpas åt

    Varför låter man en sådan pissak förstöra barnets realtion till båda föräldrarna???

Svar på tråden Jag är stämd på verkställighet