• Joma

    Åksjuk 1-åring!

    Hej!

    Jag har en dotter som är drygt året och sen vi bytte till bilstol nr 2 så har hon vid flera tillfällen blivit åksjuk och kräkts ner hela sig. Jag har aldrig hört någon berätta att så små barn kan bli åksjuka och undrar om någon har någon erfarenhet och kan ge mig några tips!

    Jag tycker så synd om henne, men nu i sommar så har vi en längre bilresa framför oss och jag är livrädd och väldigt orolig för min dotter! Vill inte att hon ska må så dåligt och spy ner sig!

    Någon som vet om det är vanligt vid byte till bilstol nr 2 och vad kan man göra för att barnen ska slippa må illa?

  • Svar på tråden Åksjuk 1-åring!
  • Vipera

    Här kommer ett rätt skrattretande tips så skratta gärna Min fru blir väldigt lätt åksjuk och framförallt blir hon extremt sjösjuk. Detta var ett litet helsike då vi bor på Gotland och hennes dotter och son skall transporteras till o från sin far i Småland ibland. Eftersom hon inte tål tabletter gick jag helt enkelt till personalen på båten och frågade vad deras bästa tips var? Först stod de tyst och tyckte typ "nää vi vet inte, om inte tabletter fungerar."
    Saken var att de såg helt förlägna ut och jag menade att det var så tydligt att de dolde något. Jo, sa de då "man sätter ett vanligt plåster över naveln, det låter helt sinnesjukt men det fungerar, det är så vi gör som känner av det problemet."
    Så frugan fick skrattande ett plåster över naveln och puff så var det hela löst. Vi hade självklart ingen tro på det men resultatet är inte mycket att göra åt och pröva kan man ju


    Älskar ekorrar! Och vi får en älskling till, hurra!
  • Tessan78

    Min dotter blir också åksjuk, började när hon var lite drygt ett. Kan tipsa om förkläden, såna man kan ha när de ska måla. Täcker tröjan hyfsat. Sen lägger vi över handdukar över benen och runt stolen så att vi inte måste tvätta bilen varenda gång.

    Vi märkte också att det blev värre om hon drack välling på morgonen innan vi åkte. Bättre med knäcke eller kex.

    Förut har inte postafen hjälpt. Då spydde hon oftast en gång, men sen sov hon ett par timmar. Nu de senaste gångerna har tabletterna hjälpt och vi har klarat flera långresor helt utan problem. Härligt!

  • mikkis25

    båda mina tjejer e grymt åksjuka o har alltid vart det sen dom va små.den ena e 5 år o den andra e 3 år,det står 1/4 dels tablett men det hjälpte inte så mina båda får en halv tablett var ca en timme innan bilfärden o det funkar jätte bra.min mini på 3 måste alltid ta postafen bara vi ska åka o handla som bara e nåra minuter bort me bilfärd för hon fixar inga bil/buss resor.men vi försöker ju undvika att ta me henne på korta bilfärder om vi inte behöver för det e bara synd om henne...

  • Plingelina
    Vipera skrev 2009-07-14 13:38:57 följande:
    Här kommer ett rätt skrattretande tips så skratta gärna Min fru blir väldigt lätt åksjuk och framförallt blir hon extremt sjösjuk. Detta var ett litet helsike då vi bor på Gotland och hennes dotter och son skall transporteras till o från sin far i Småland ibland. Eftersom hon inte tål tabletter gick jag helt enkelt till personalen på båten och frågade vad deras bästa tips var? Först stod de tyst och tyckte typ "nää vi vet inte, om inte tabletter fungerar." Saken var att de såg helt förlägna ut och jag menade att det var så tydligt att de dolde något. Jo, sa de då "man sätter ett vanligt plåster över naveln, det låter helt sinnesjukt men det fungerar, det är så vi gör som känner av det problemet." Så frugan fick skrattande ett plåster över naveln och puff så var det hela löst. Vi hade självklart ingen tro på det men resultatet är inte mycket att göra åt och pröva kan man ju
    Låter ju lite galet...men himla bra och enkelt så det kan väl vara värt att prova? Det kan ju knappast göra någon skada i alla fall Jag har nämligen också en liten åksjuk unge här hemma. Första gången hon kräktes var hon 10 månader, idag är hon 14 månader. Hon är liten och nätt så vi har fortfarande babyskyddet kvar.

    Både jag och min man var väldigt åksjuka när vi var små, mannen är det fortfarande.
    Vår äldsta, som är 10, blir också dålig men inte mellanbarnet, som är 8...
  • Stargirl

    Vi "knepar" ingenting utan medicinerar med lergigan som vi fått utskrivet av läkare eller åksjuketabletter som vi köpt i bla England som är för små barn. Var själv väldigt åksjuk som barn och hatar fortfarande att åka bil pga det.....


  • Vila

    Det vi gjorde med vår dotter var att ge henne lagom mycket att äta innan vi skulle åka, dock ej mjölkprodukter. Sen la vi plastad frotté i stolen, en hårdplasthaklapp om halsen - för att fånga upp kräkset i och en handduk i knät på henne. Sen stannade vi så fort vi såg symptom. Alltid extra kläder. Vår dotters problem löstes när vi vände henne framåt, med mellan 1-3 år var hon oftast åksjuk när vi åkte längre streckor.

  • sockergryn

    Jag slår också ett slag för plåster på naveln Ja, det låter helt galet, men vad gör det om det fungerar??? Våga testa!!
    Det ska vara ett relativt stort plåster som täcker hela naveln och lite till (alltså inget litet futtigt bamseplåster, för då är det kört)
    Lycka till!
    Själv ska jag och familjen ut på tre timmars bilresa imorgon och då finns det bara en sak som fungerar på treåringen-plåster på naveln!!

  • IrenerI
    suramin skrev 2009-07-14 11:49:05 följande:
    Du borde verkligen testa att låta henne titta på dvd i bilen. Vår dotter är likadan, och det enda som hjälper är att låta henne kolla på film hela tiden vi åker bil. Sedan vi började med det så har hon inte spytt en enda gång, och innan klarade hon bara 5 min i bilen innan kaskadkräkandet satt igång. En bärbar dvd kostar ca 1500 och det är det ju absolut värt för att få lugnare bilresor.
    Ja vi har ju en dvd så ska prova de nästa gång. Ska bara komma på ett smart sätt att sätta fast den så att de n inte blir täckt i spyor om de inte funkar
    (Och förklara för syrran som inte ser den varför lillasyster får kolla på film )

    Och ett plåster på magen
  • Anna F
    IrenerI skrev 2009-07-14 18:14:21 följande:
    Ja vi har ju en dvd så ska prova de nästa gång. Ska bara komma på ett smart sätt att sätta fast den så att de n inte blir täckt i spyor om de inte funkar (Och förklara för syrran som inte ser den varför lillasyster får kolla på film ) Och ett plåster på magen
    Vira en plastpåse runt dvd:n, genomskinlig?
  • IrenerI

    Anna F skrev 2009-07-14 18:15:24 följande:


    Vira en plastpåse runt dvd:n, genomskinlig?
    Ja de var ju lite smart. Ska se även om den går att fästa uppe vid nackstödet.
Svar på tråden Åksjuk 1-åring!