• lillangel

    Morden ökar i Sverige, barn och kvinnomord...varför tror ni?

    Igår mördades en mamma o hennes baby flicka i deras lgh, de gör så ont att läsa detta och veta att de hände en sån brutal sak i sthlm för bara några timmar sen,så har vi max o saga... lilla ängla osv osv... VARFÖR? Vem mördar barn? och varför har de ökat så mycke? man kan slå upp nyheterna varje dag så är de någon som blivit av me sitt liv på brutalaste sätt. Mår skit över de här. Och pedofil kvinnan som fick ynka 2 1/2 hörde jag idag??? va? de e ju helt sjukt att hon ska få springa runt lös sen i samhället + alla andra pedofiler som också släpps ut bland alla våra barn efter 1år

  • Svar på tråden Morden ökar i Sverige, barn och kvinnomord...varför tror ni?
  • lillangel
    kramgo80 skrev 2009-07-11 21:21:19 följande:
    Det var inte meningen att gå off-topic. Vill du diskutera varför barnamorden ökar i sverige så ställde jag tidigare en fråga var du fått den statistiken från. Allt jag hittar tyder på motsatsen, men jag hittar å andra sidan ingenting som är skrivet efter 2007.
    Nej men jag mena inte dig utan han jag skrev till här kul att ni lämnar staestiker,ska läsa de sen...eller kul va väl fel ordval...intressant är de! Jag trodde att de ökat för jag tycker de varit så mycke kvinno och barn mord sista tiden.....usch!
  • Tyrell

    Om man tittar på BRÅs statistik fördelat på 100 000 invånare så ser man att fullföljda dråp och mord varit konstant mellan 1 och 3 sedan 1950.

    Alltså beror ökningen på en ökad folkmängd.

  • lillangel
    Tyrell skrev 2009-07-16 13:14:38 följande:
    Om man tittar på BRÅs statistik fördelat på 100 000 invånare så ser man att fullföljda dråp och mord varit konstant mellan 1 och 3 sedan 1950.Alltså beror ökningen på en ökad folkmängd.
    faktiskt rätt så logisk teori ju
  • jedi
    jaghopparhögt skrev 2009-07-11 14:41:01 följande:
    Det känns ju inte som ett schysst samhälle, om t ex två kvinnor blir våldtagna på en festival och både blir våldtagna av svarta män. Ska polisen då bevaka alla svarta män i fortsättning på den festivalen. Känns ju verkligen inte rätt alls.
    Förstår inte...om det är svarta män som man vet har våldtagit, självklart ska det efterlysas att de är mörka/svarta, eller är det rasistiskt!!!
  • hElium

    För det första, och ha detta klart för er.
    Oavsett vad folk säger så ökar INTE morden.

    Låt oss säga 2002. Det var kring 100 mord i Sverige, jämtemot 1999 då det var 108.
    1991, 125 st.

    Vi kommer knappast komma upp i 100 mord 2010 i Sverige

  • Lillsnufflan

    Jag tror för övrigt inte att statistiken för åren efter 2007 är klar än. Ofta tar ju mordutredningar tid och man måste ju veta att det var just mord och inte en olycka t.ex.

  • lennartsdotter

    Det är väl lite samma fenomen som funnits i USA under flera år. Media gottar sig i att rapportera om våldsbrott vilket leder till att allmänheten tror att det begås fler sådana brott. När det rätt så ofta är tvärtom.

  • 1978

    Nej, morden ökar inte, trots att befolkningsmänden gör det.

  • Underbara ungar

    Svarar bara på TS.

    Jag tror att det beror mycket på psykvården som inte är vad den borde vara!


    Axel o5o92o * Enya o7o824 * Isaac o91211
  • Stratocaster

    Kul tråd! Det spelar ingen roll vad/ vem/ hur många/ som går åt per år, det viktiga är att vi allesammans intalar oss själva att vi bor i världens tryggaste land där alla tar hand om varandra och det är sååååååå mysigt!
    Eller hur?
     

  • Stratocaster

    Glömde, allt beror på anmälningsbenägenheten, psykvårdens tillkortakommanden osv. osv.
    Så vi kan lugnt vända ryggen åt alla brottsoffer för det finns ju inga när allt kommer omkring.
    Det kan det ju inte finnas i Sverige?
     

  • gammelsmurf2
    lillangel skrev 2009-07-11 23:51:04 följande:
    Nej men jag mena inte dig utan han jag skrev till här kul att ni lämnar staestiker,ska läsa de sen...eller kul va väl fel ordval...intressant är de! Jag trodde att de ökat för jag tycker de varit så mycke kvinno och barn mord sista tiden.....usch!
    sluta läs aftonbladet, du blir bara dum
  • hejasverige90000
    jedi skrev 2009-07-31 17:09:21 följande:
    Förstår inte...om det är svarta män som man vet har våldtagit, självklart ska det efterlysas att de är mörka/svarta, eller är det rasistiskt!!!
    Visst är det rasistiskt i dagens Sverige.
  • Reglementet

    Det enda är väl att numera rapporteras det i smaskiga artiklar.


    *Kommersiellt budskap*
  • Palsternacka

    Bra att några redan har påpekat att det inte sker fler mord. Det är väl en av vår tids stora myter, att brottsligheten bara ökar och ökar. Vissa brott ökar, andra, som mord, minskar till och med, liksom bostadsinbrotten. Men det finns ekonomiska intressen hos bl a försäkringsbolag att folk ska tro att inbrotten ökar så att de tecknar fler försäkringar och köper larm till sina hus. 

    Det gör ju förstås inte de fall som ändå sker mindre hemska.

  • prospicientia

    Det intressanta är väl hur vi förhåller oss till och hur vi reagerar och hanterar våra intryck av all information vi får och vad det betyder för mänskligheten och för oss som individer?

  • Pappamannen

    En sak som åtminstone är säker är att det är män som står för den i särklass största delen av alla våldsbrott. Det kan ju vara intressant att diskutera om inte annat.

Svar på tråden Morden ökar i Sverige, barn och kvinnomord...varför tror ni?