• Mopsan

    Epilepsitråden 9

    schnappi

    hihi hela familjen har suttit bänkad här. tog mååååånga förklaringar för barnens morfar innan han fick bilden klar för sig. Hon har två ungar men har bara haft sex en gång???? jaha så lillen är heminsemination då? osv osv du är lite för modern. men nu har han fått det förklarat för sig.
    du såg inte alls gravid ut tycker du förde dig och pratade jätte bra. och barnen såg väldigt gulliga ut så idylliskt tror inte nån kan komma med negativa åsikter efter det inslaget du visade vart skåpet ska stå.
    antisex natasja

  • Mopsan

    jo då det där förklarade du för mig i våras och morfar förstod efter en stund men det var lite komplicerat att förklara
    stackars izzie tur att svt play finns.

  • Mopsan
    ellie2 skrev 2009-08-18 21:49:48 följande:
    Hej på er!Hade ingen aning om att det ska vara så fint fölk på tv:n ikväll:) Råkade se av en slump... Jättebra reportage och sååå kul att se dina kidz och dig live Schnappi. Och så fick jag en längtan att gå in här och se hur ni har det.Usch vad ni får kämpa, ni ska veta att jag tänker på er och önskar att era små ska få må bra. Här är det upp och ner. Den kaotiska känslan har bytts ut till en gnagande saknad som ibland slår emot en som en käftsmäll. Vardagen fungerar dock rätt så bra. Började jobba för en vecka sedan efter tre år hemma. En omställning kan jag säga men ändå rätt skönt att få nåt att göra. Ha det bra /kram Helena
    Jag kan inte ens föreställa mig hur det ska vara och vill inte ens försöka tror det gäller oss alla här inne faktiskt då det är kännsligt det är väll hrrm en ökad mortalitetsrisk här inne mot de flesta andra forum om man säger så som gör en lite "kännslig" och min finkännslighet tåls ju att diskutera flera gånger om.
    Du ska veta det går inte en enda dag utan att jag tänker på er. Och det fyller mig med så många olika blandade kännslor men såklart eftersom det är jag så blir det islutändan förbannad/irriterad kännslorna som tar överhanden. Förbannad över sånt slöseri, och vanmakten.
    Jag önskar dig allt det bästa i livet och hoppas det flyter på bra på jobbet kan tänka mig att det kan vara bra för att växla bort tankarna och att framförallt göra nånting nytt. Även om jag uttrycker mig klumpigt hoppas jag du förstår hur jag menar få mig inte att börja med mina kärleksförklaringar alla blir så generade då jag är hopplös förbannad eller överfylld med kärlek (undrar vem det är som har psykotiska tendenser här egentligen)
    Ha det så bra. Stora kramar ifrån Hanna m fam
  • Mopsan
    060810 skrev 2009-08-18 21:24:32 följande:
    japp det är tur och att mamma spelade in det åt oss med så vi har att se på många gånger.. kan vara kul för Mino att se med ju..
    jag slås bara av tanken att shit va modigt egentligen att gå ut i rikstv och berätta en sån sak som total utmanar detta sexualiserade samhälles hela grundplåt.
    Och du räds att ta plats på sjukhuset nästa gång du behöver kontakta sjukan bli inte pitbull mamma bli antisex natasja
  • Mopsan

    alltså ellie2 och alla ni andra ni får ursäkta att jag är så hemskt plump i mina kommentarer förlåt. läste igenom mitt inlägg och fan jag är en bulldozer i en porslinsaffär. menar det verkligen inte så himmla hemskt som det låter. förlåt.

  • Mopsan
    060810 skrev 2009-08-18 22:30:26 följande:
    Men jag tycker jag ser ut som en mes i tv med ju! :pMen jag ska göra mitt bästa nästa gång det blir sjukan för vår del.Ska ju till neurologen den 16:e september och då ska min mamma följa med för att ställa lite krav.Jag ska prata med henne innan om vad jag vill ha fram och så ska hon hjälpa mig att få läkaren att fatta.Min mamma är en pitbull mamma, synd att jag inte ärvt de generna bara! :pNä nu ska jag sova för imorgon väntar dagis för barnen och de ska även duscha imorgon bitti då vi fått äckliga löss som vi nu har medel i håret för att ta död på, men det jäkla medlet ska ju duschas ut imorgon bitti och då blir det till att gå upp i tid för kl 7.30 ska de vara på dagis mina troll!God natt!!och Mopsan: jag tycker inte du var elak eller så i kommentaren, oftast känner man sig mer elak än folk uppfattar en.
    Tack det var gulligt skrivet av dig även om det bara var för att trösta mig.

    Nej du verkade inte mesig lugn, sammlad och en kvina med kontroll över sitt eget liv tyckte jag.
    Så din mamma är en pitbull mamma min mamma likaså numera så går vi som två gamla surtikar och gnabbar på varandra om allt
    alltså eftersom jag tydligen är på mitt hemska humör idag kunde jag inte låta bli att skratta åt att ni fått löss. jag menar HALLÅ finns det inget mer elakt som ödet kan komma på att kasta på er? din styrka är bortom denna värld
  • Mopsan
    Ja det lät så blir lite skraj... Men samtidigt tänker jag att läkare sätter väl inte dit en knapp om det inte är nödvändigt, väl??Ja idag vägde hon 7780 gram. Har alltså gått upp iallafall 100 gram sen vi var inlagda förra veckan Alltid nåt positivt.Vafan jag SOV när du va på TV. Går det i repris eller nåt? Somnar jämt när jag söver ungarna...
    svtplay.se/t/102768/dr_asa

    länkar till dr åsa staring schnappi and kidz
  • Mopsan
    060810 skrev 2009-08-18 22:49:23 följande:
    Ja du, ibland undrar man.. Vi har haft skiten i snart 3 veckor med, håller på att bli knäpp för trots behandling och luskamning varje dag, så försvinner inte helvetena från våra huvuden... Mino har minst, men han har ju även minst hår! :pMen något ska han ju vara lite befriad ifrån tycker jag.Vi får se hur denna behandlingen gått.. Börjar göra mig pank dessa jäkla lusmedel.. Kostar ju för fasen 155 kr per behandling för mig och barnen och så ska man lägga till en behandling efter en vecka så 300 kr x2 har jag slängt ut än så länge... första veckan fattade jag inte att det var löss vi hade så där sparade jag mig 300 kr!
    hua har lus fobi. har lyckligtvis aldrig behövt bekanta mig något närmare med de små uslingarna. däremot fick mina hästar pälsätare i vintras och fy va otäcka de var. men du får se det ifrån den ljusa sidan du behöver inte känna dig ensam och barnen behöver inte tjata om att de ska ha några husdjur
    nej det där får vi hoppas ni blir av med efter nattens behandling men inte för att vara pessimistisk även i detta ämne men har hört att de små otäckingarna har börjat bli resistenta mot lusmedel osv. hoppas ni har drabbats av den "gamla sorten"

    och apropå husdjur idag utökades familjen här med en spravpapegoja som heter fenix jag har som ett djävla zoo hemma.
  • Mopsan
    060810 skrev 2009-08-18 23:06:32 följande:
    Vi har det som de inte kan bli resistenta mot. Ett som kväver dem, men det vill inte riktigt funka på oss.. Antingen gör vi fel eller så är det några jävla löss till att överleva!Men jag ger mig inte för de ska bort!!Första gången i mitt liv jag har löss och de är så jäkla äckliga!! Känner sig lagom fräsch när man har en massa djur i håret som kliar.. :(Ja du Mopsan, nu har du ett helt zoo hemma! Inte illa!! och mina ungar ska inte ha några husdjur för lössen räcker gott åt mig! :pNä ensam känner man sig inte, men nu hoppas jag på att jag begått massmord på löss och att det ligger en massa döa löss i skallen på mig och ungarna!! Hemskt det låter men de måste bort nu för jag är så trött på dem!!
    ghhhaaa massmord! Nu höll jag på att väcka ungarna för jag började skratta så
    ohhh får sånna där otäcka rysningar vet inte vad som låter värst levande eller döda löss i huvudet fan hemskola är vad mina ungar kan räkna med och helslutande skyddsdräkt ute bland folk.
    ja du jag har ett helt zoo nu och jag tycker inte om djur!!! Hästar, hundar, katter, hare (för tillfället), hamster som i skrivande stund driver mig till vansinne med sitt joggande i hjulet, sparvpapegoja, hönor, får lyckligtvis lyckades jag få den omhändertagna sköldpaddan omplacerad men ingen vila ingen ro har ju införskaffat ett 200l akvarium som ska få invånare så fort vi flyttat in ordentligt i nya huset allt för att tillfredställa mina barns hugande djur intresse. jag är ju flumm ska ju banna tv och bara uppmuntra kreativt lekande, bords spel, konst, klassisk musik osv osv och där infår djuren. men men shit happens och här ganska ofta inte lätt att kombinera med städ mani
  • Mopsan
    lillis23 skrev 2009-08-18 23:46:58 följande:
    Hej allihopa!Jättekul att se er på tv Schnappi! Jättesöta barn har du också, så kul att se Mino glad och i farten till trots för att han har så jobbigt. Värmer mitt modershjärta och ger mig hopp för Elliot. Alla ni andra, jag tänker på er, Myran, lusk, happy2, Smuliz osv...läste artikeln i Aftonbladet och håller såklart med, helt fucking otroligt att de inte kan göra något för flickan, är inte detta 2009? Men hoppet är det sista som ska överge oss, ep eller inte. Håller med Mopsan, det behövs publicitet och att ep kommer på agendan, för som du säger, folk i allmänhet vet inte ett skit om hur det är och vilken kamp de små för. Kämpar med min omgivning precis hela tiden och de verkar inte vilja fatta..min ep sköterska har sagt att jag ska lägga ner och förklara..men hur lätt är det?Ska till ny kurator imorgon och det känns så skönt, eller ny och ny har varit hos honom 3ggr för typ 5 år sen. Behöver få hjälp att bearbeta allt som hänt och bygga upp stabilititeten igen. Har typ 0 i självfötroende och allas kommentarer har gjort att jag känner mig som en dålig mamma, som försöker skona Elliot från barn, stökiga miljöer och håller hårt på sovrutiner osv...vet att det är skitprat, men blir ändå väldigt sårad och vill bara ta med mig Elliot härifrån, långt bort till..Idag ringde min bvc-sköterska och bokade tid för vägning, Elliot hade ju gått ner 100g sista månaden och äter typ ingenting. Hon berättade att läkaren som hade 1års kontrollen, tyckte jag verkade vara så lugn och harmonisk och en jättebra mamma med fötterna på jorden och otroligt realistisk. Jag blev så glad och rörd så jag fick skynda mig att lägga på och stortjöt....så töntigt men blev så glad:)En stor kram till alla ep mammor från mig. Vi har det så lugnt nu, jämfört med er att jag nästan skäms. Hoppas det lugnar sig så att ni får tid att komma igen, få ny framtidstro och känna er som vanlig familj som kan planera och genomföra saker eller bara vara och slippa tänka på närmaste akutmottagning osv hela tiden. Vidrigt och jag önskar att vi alla kommer att få se genombrott i forskningen framöver. Det är våra prinsar och prinsessor värda.Ni är oerhört viktiga för mig och jag är väldigt glad för att jag "hittat" er.kram
    åhhh lillis äntligen en likasinnad! jag känner likadant. bara njut av lugnet du vet hur det skulle kunna vara istället men du har tur så njut och skatta dig lycklig du ska få se att allt blir bra.
    Jag tycker du verkar vara en underbar mamma du är verkligen engagerad i ditt lilla bustroll och dessutom riktigt trevlig att diskutera med.
    Kommer vi få se genombrott i forskningen? hmmm ja möjligt men det kommer inte vara några svenska resultat känner mig knäckt efter denna dag av informations sökande. sweden sucks när det kommer till ep forskning bhhaa den förtjänar inte ens att kallas forskning för det innebär ju faktiskt att någon forskar vilket är att påstå för mkt om sverige i det fallet.
    Vi vet att de är värda men är du inte ep engagerad så vet du inte det ja menar hallå vad är det liksom att oroa sig för med ep? har insett att en vanlig missuppfattning är typ att epileptikern får en aura en bra stund innan så de kan sätta sig i säkerhet sen krampar de och fradgar alá cujo reser sig upp och fortsätter som inget glada i hågen. smidigt värre men så ser det ju inte riktigt ut och jag tror det verkligen behövs MASSOR med information.
    att du är kännslig är inte konstigt du har haft häcken full det sista men kännslorna ska du även se som något positivt det är din kropp som faktiskt börjar slappna av liiite. tycker det är bra att du söker hjälp så du får bearbeta allt lite.
    och jag är tacksam över dig och alla de andra här också utan er alla hade jag aldrig orkat.
Svar på tråden Epilepsitråden 9