• zynk

    minnas xiii

    Nafrung skrev 2009-08-21 14:38:18 följande:
    Hemma hos oss låter det:T: vill ha saaaaaaaft.....Mamma: Här får du.T: saaaaaaft i naaaaaflaaaakka...Mamma: Men jag har ju hällt den i flaskan.T ger tillbaka flaskan: saaaaaaaaaft...Mamma: Vill du ha vatten istället?T: Saaaaaaaft...Paus....T: Siiiiiiin jooooos...Mamma: Vill du ha apelsinjuice?T Saaaaaft.... keeeeeeex.... blanan...Men vad är det du vill ha?T: blanananananan....Konversationen tar slut när T sedan fly förbannad slänger bananen i väggen. Sen surar vi båda en stund.
    Kikar in i nya tråden och får mig ett asgarv. Kan bara instämma -de är för underbara!

    Hej på er förresten!

    Alvi retar gallfeber på M med sin tjat. Hon styr honom totalt. Men han får skylla sig själv också för han kan ju inte sätta en enda gräns... synd bara att han försöker skylla på mig att jag inte tar hand om A...
  • zynk
    Essi73 skrev 2009-08-21 19:54:02 följande:
    Eftersom vi har lite av samma grej här, bara det att J inte IDS skylla ngt på mig, är att du kan trösta dig med att den som får det tuffast när hon entrar trotset är M. Promis you that. En hel dag ensam med LillTrotsMio och SkrikLuna har gått som smort med Mio har knappt testat några gränser. Annat var det igår när J var hemma; mon DIEU säger jag bara! Så luta du dig tillbaka kära Zynk och enjoy the ride sen
    Sånt där vill jag höra mer av!!!! Tack! Alvi har varit på oerhört bra humör idag - men lite väl intensiv för en gravid kvinna som känner sig vara i vecka 45 (men bara i 31 IRL), för mycket sammandragningar för att orka springa .
    cirkel skrev 2009-08-22 20:58:01 följande:
    Hoho?!
    Hohoooooooo!

    På begäran tittade jag in - men jag måste verkligen spara på krafterna o knoppa nu - sorry egot!

    Hoppas få lite extra energi när jag går på havandeskapspenning{#lang_emotions_undecided}. Sen har jag fått för mig att jag var rättpigg och satt uppe sent när Alvi var några månader - kan det stämma? Visst hade vi party här då??? Ser fram emot en sån period igen!
  • zynk

    Essi Kör Luna med midnightvälling? Eller är du bara helt enkelt kvällspigg? Det var ju typ 2år sen sist jag minns att jag kände så. Snart ska jag börja skicka dig i säng .
    Men vad ser jag - har ni övergett Sthlm? Vart bor ni nu? Behöver ju inte outa det här om du inte vill. Hur ska vi nu ses?

    Träffas ni förresten här i tråden?

    Cirkel Visst har man STORA känslor för de smao! Extra mycket nu på nåt sätt fast samtidigt extra mycket irritation - kanske hänger ihop? Jag kan bara stå och studera Alvi i smyg och njuta.Helst på dgais innan hon sett mig - så kul att se hur hon beter sig med andra.


    Kaffe i massor nu. Men HURRA jag fick sovmorgon till 08,20!

  • zynk

    Kikar förbi... .

    Maja Jag har för mig att Pessan sa att det är så vanligt att man inte alltid nämner det. En grov gissning är var fjärde. Pessan kom med det rätta svaret !

    Proppen Jasså det är här du är! Så lugnt i visparna...

    Kram till er alla här - spännande med två kommande BF inom kort!

  • zynk
    Pess skrev 2009-09-15 10:27:12 följande:
    Fan, jag har gått och blivit kroniskt utsvulten helt plötsligt. Från att ha haft mindre aptit första halvan och knappt gått upp något i vikt är jag nu vrålhungrig HELA tiden. Micke tittar snett på mig när jag lägger upp matportioner och i söndags efter jobbet var jag TVUNGEN att åka värsta omvägen efter att ha slutat för att köpa och äta en Big mac och co på Mc D (trots lunch några timmar före). Lägg därtill att jag EGENTLIGEN inte ens äter kött Nu drömmer jag om lunchen trots att jag nyss åt frukost.Hur ska det sluta????
    Ät människa -ÄT! (Och döva MITT dåliga samvete ). Nu ska jag kolla vad som finns i skafferiet. Eller ta en tur till makkadonalds .
    Igår blev det Mcfeast med milkshake OCH dip . Höll på att dö eftersom jag var och tittade på en vagn i Haninge - hade glömt plånboken hemma (dimma...) och kunde inte köpa nån mat förrän kl var över ett. I såna lägen finns bara McDonalds...

    Maja tack för stöd! Skönt att du bara har liiite av alla grav-krämpor . Men skönt också att det inte är långt kvar. Här har jag också lyckats pricka in alla krämpor man kan ha (inkl fogar och karpaltunnel o blodbrist) men bara lite av varje... 40 dagar kvar här.
    Förresten är det fel med mysbrallor till BM???
  • zynk
    Essi73 skrev 2009-09-15 13:23:24 följande:
    Billy's Pannpizzor, milshakes, Mc'D:s - ni kör en "Essi Preggo med Boll" hela bunten ju. Respekt!
    Tack!

    Det blev pyttipanna till lunch och sen världens magknip som jag trodde var värkar... Kanske får skärpa till mig med kosten?
    Essi73 skrev 2009-09-15 13:27:21 följande:
    ...jopp, en SANN Essi kör ni
    Jaha - sen då . Hur äter Essi när hon inte är preggo m Boll? Och var det annorlunda med L?
  • zynk
    Maja jag ser det framför mig hur du står där i "inte snustorra mjukisar" och förklarar att vällingen inte är sperma
    Ilningarna i mufflan låter som att bebben skruvar sig ner. Så kände jag med A sista veckorna fast hon fixerade sig inte. Inte så skönt! Som knivar! Fast jag tyckte det var uthärdligt eftersom det var korta "attacker".

    Pikky Låter underbart och välbehövligt med semestern. Här känns det som att det aldrig kommer hända oss att åka bort sådär. Men det kommer väl.

    Kram till er andra också!
  • zynk

    Grattis Naffe!!!!!! Hoppas ni alla mår bra och att vi får höra en rapport snart.

    Extra styrka till Maja! Jag tror inte ett dugg på att du är en dålig mamma. De söker ju motstånd nu. Och jag tror det är precis vad som behövs. Tror också på att det är bra att bli arg och sur och "göra lite fel" -och sen får man förenas i kramar och förlåt. Det är ju så livet ska va - eller så som det ÄR. Och det ska de små lära sig nu. Och speciellt inför syskon. Då testas det väl extra mycket - även om de inte fattar fullt ut att de ska få syskon så är jag övertygad om att de vet att nåt är på G.

    men du - beställ hemhjälp och skicka räkningen till Skalman istället för att rus runt med dammsugaren! (Om det inte var ett  "igångsättningsförsök" ).

    Kramar till er alla andra!

  • zynk

    Maja Snart har du TVÅ underbaringar -tänk vilken svindlande tanke för ett par år sen bara...
    Säg till Proppens på Visp att du vill vara med i Visp-Minnas fb-grupp!

    Vore skoj om flera joinar där! Det är en sluten grupp så vi kommer ju inte outa några nick till allmänheten.

    JJ Låter tufft med mat x2-3 på natten... OCH svåra dagislämningar. Allt det där är ju övergående faser har man lärt sig - MEN det är en klen tröst när man är mitt i det. Hoppas ni får en underbar mysdag!

    Mannen har jobbat natt o kom hem för 1½timme sen. A är på dagis = barnlediga . Fast mannen sover nu -det ska jag också göra. Snacka om att få dåligt samvete över att inte göra nåt vettigt... Men man SKA ju vila -eller hur!

  • zynk

    Naffe Jag RYSER när jag läser om din förlossning. SÅ glad för din skulle att det gick så bra denna gång. Vilken revansch! Grattis till er alla!


    Och d e klart man måste torka ur kylen inför förlossningen - fattar u väl .

    Måste bege mig.

  • zynk
    Nafrung skrev 2009-09-29 16:04:08 följande:
    Haha, kanske ska förklara det där med kylen. Vår kyl läcker vatten, så det samlas längst ned och torkar man inte ur då och då så rinner det ut på golvet. Sambon ville ej ha fuktskador om vi var borta några dagar.... Så tanken var väl god, men tillfället fel valt...
    aha... Jag som trodde det skulle vara fint inför att mor/svärmor skulle komma .
  • zynk

    Oj vilka uppsatser! heja!

    Maja Ha ha - klart mamma vet bäst! Välling är den bästa uppfinningen ever!

  • zynk

    hej minns ni mig?

    Tror inte jag skrivit här på flera månader. Fast jag kollar in här då och då.
    Nu har vår älskade Emil kommit, 29/10: 3645g och 53cm. har är alldeles underbart (förstås) och denna gång funkar amningen utan ersättning- vilket är himla skönt.

    Har inte hunnit läsa ikapp... Men,

    Öz: Är det inte så att talet kommer senare när man talar två språk hemma? Visst pratar ni turkiska hemma också? Skönt med lugnande ord från BVC! Kram!

    Måste fråga er om råd:Alvi ska nu går ner på 15timmar/vecka på dagis. Det blir 5timmar/dag, tre dgr per vecka. hur skulle ni göra - tisdag till torsdag eller dela up det t ex ti, onsd, fred? Tisdagar ska hon gå för då brukar de gå till skogen7eller ha annan verksamhet.

  • zynk

    hej igen!

    Skrev ett lång inlägg igår som försvann (min dator startade om av sig själv ) sen blev jag så arg så jag glömde bort vad jag skulle skriva...

    Iaf: Tack för input om dagis. Det blir ti, to, fre. I "systertråden" tyckte de att sammanhängande ti-to var bäst - men att vara hemma fyra dgr länns för långt. Personalen tyckte det här var bra.

    Ramla från skötbord -en skräck som man aldrig tror ska kunna hända! Medger att jag är lite mindre observant nu med 2:an- med A hade jag verkligen handen på bebis om jag sträckte mig efter nåt. Va skönt att det gick bra. Tror min BVC sa att det händer 700 barn varje år att de faller från skötbord.

    Essi Känns bra att du inte heller tar fram vattenfärg/lera utan nöjer dig med kritor... Visst är det himla skoj att få kleta o slabba - men man ska ha energin också. Helst skulle man ha ett "vattenlekrum" där man kunde plaska o gegga - för att sen bara kunna spola av allt .

    Joffe Hur gammal är Eddie nu? Har Leon ändrat beteende sen E kom? va faan kanske gulligt ett par gånger men sen blir det väl mest jobbigt kan jag tänka...


    Öz Jag hade också vaccinerat innan.

    Här har vi första dagen som M jobbar och jag är själv med barnen. A går som sagt på dagis 5 timmar - och morgonen gick galant utan trots o gnäll .
    Själv har jag inte sover så bra - E vill somna vid bröstet och då kan jag inte slappna av. Har förut kunna lägga honom i sin säng efter amning men inatt var det svårt. Han rapar o kräks lite o sen skriker han - jag tror han mår illa/har obehag av kräkningarna. Då är det bara tutte som gäller men då är ju cirkusen igång igen...
    Ja ja det är ju heeelt normaaaalt och säkert en FAS .

  • zynk

    Ser fram emot {#lang_emotions_undecided} att höra om Essis tredje förlossning av en 8 månaders . Du har nog rätt i det där med andra dagen. Än så länge har det ju gått bra. Enkel morgon - sen har jag och E sovit . Nu sitter jag o äter ur matlådeburk från frysen (efter att ha ätit grönmögelost tillförrätt) och har E i sjalen. Tom lagt i en tvättmaskin. Och snart ska jag hämta A. Håll tummar! Tiden går rysligt fort!

  • zynk
    Joffe Låter tufft med testande storebror! Jag som hade velat höra att det blev bättre med tiden...
    Snälla GÅ inte till grannen - du verkar ha fullt upp ändå! Man förlorar ändå bara vätska vid magsjuka o sen kompensationsäter man efteråt så det blir +/- 0... Essi Ha ha Alvi säger "pappa, lite sprit?". Fast det är ju handsprit (intalar jag mig ).
    Å du, matlådan var en engångsföreteelse. Annars lagas äldrig storkok. Ibland gör vi dubbel så mycket mat med tanken att frysa in -men äter upp allt ändå.

    "F*cking hell" och "aj som f*n" har Alvi inte börjat med än men däremot "oj herregud". Låter ju för himla kul!

    Fråga: När/om era barn är så trötta o ur balans/trotsiga att de bara grinar/gråter/gnäller har ostbågeställning/alt gör sig slappa i kroppen när man tar i dem och de inte lyssnar/ingenting duger: vad gör ni då? Konstig fråga kanske men jag undrar om det finns alternativ.
  • zynk

    Tack för snabb respons! Det är så jag också gör/tänker att jag ska göra. Det var en incident dag bara när A var just så -och M och jag blir nästan handlingsförlamade. Bebisen skrek förstås också. Jag vill i såna situationer bara fortsätta med det jag höll på med (typ laga mat) -så får A lugna sig för ingenting vi försöker med hjälper ändå. Man kan ju inte fråga vad hon vill för det vet hon inte själv.

    "Så får han ligga där och vara ostbåge"
    Ni skriver så kul!

  • zynk
    cirkel skrev 2009-11-16 09:33:18 följande:
    Undra hur det ska gå i tonåren?! Jag som var så lugn och snäll!
    Småler... Jag blir nästan provocerad när mamma berättar hur lugn jag var - "du skrek aldrig", så gjorde aldrig du, berättar min mamma om när jag var liten. Det hjälper ju inte mig nu att hon säger så. Likaså när hon säger att "man kan ju låta dem skrika"

    E har inte bajjat på två dagar trots att han bara är 17 dagar. Igår var vi nästan på väg till sjukhuset då han gallskrikit drygt en timme.

    *mot amnning*
  • zynk

    C: Bara bröstmjölk för E. Och jag vet att det inte ska vara nån risk för förstoppning då. Konstigt bara för Alva var aldrig förstoppad men hon fick ju ersättning en tillflera ggr er dag. Borde det inte varit tvärtom?
    Roligt att det funkar med toan!
    Ang sömn är det nog för tidigt att svara på förmin del. E sover mer n jag minns att Alva gjorde men det går inte att dra några slutsatser än .

    hur ska mna slå ihjäl en dag som denna då?

Svar på tråden minnas xiii