Inlägg från: Minna72 |Visa alla inlägg
  • Minna72

    minnas xiii

    Ni e så kloka så! Jag vet inte exakt hur samtalet gick på dagis, men min reaktion var lite den som du sa maja, att det är lätt att vara betald pedagog på dagis under dagarna. Välkommen till the real life hemma lixom! Jag tar inte deras kommentar på särskilt mycket allvar (i synnerhet inte när det inte var jag som pratade med dem) men jag tar ändå nånstans illa vid mig.

    Prevmedel, jo jag förstår vad du menar helt Maja och bl.a. därför har jag också funderat på att återgå till p-piller. Jag har aldrig haft några biverkningar av dem så det hindrar mig inte. Antar att det ändå är den där spontana promillechansen jag nånstans hoppas på...

    F.ö. har vi haft ett par riktigt soliga Ökidagar på sistone! Han sover bra, äter bra, är på ursoligt humör. Såna dagar är familjelivet superduper!!

  • Minna72

    He he... Dora utforskaren har gått oss helt förbi. Kanske lika bra?
    Här är det (förutom alla sjuttitolv grävskopor, lyftkranar, sopmaskiner som skall tittas på på youtube) fr.a. Mullvaden som gäller (www.youtube.com/results&search_type=&aq=f ) och som väl är finns det "playlists" på youtube som visar flera avsnitt på rad...

    Angående trots så har vi hos oss även motsatsen ibland, dvs att jag blir förvånad över att det INTE trotsas. Följande utspelade sig igår när vi var i affären och passerade godishyllorna:
    - Ha godis mamma?
    - Nej.
    - Godis!!
    - Nej det blir inget godis idag Aleksi.
    - Annan dag äta (sade han insiktsfullt och som om det inte var ngt konstigt)
    - Ja en annan dag kan vi äta godis.
    - Mm.

  • Minna72

    Jo jaaaaag! Aleksi kom ju 6 veckor tidigt. Fats jag vet inte om det rekommenderas, och inga knep har jag... Antar att du bara får vänta ut det Naffe. Vi är ju numera så visa att vi vet att sexfärdknäppar, hallonbladste och andra hemmakurer inte påverkar.

  • Minna72

    Godmorgon! Här väcktes man av varma barnaarmar som gav en mjuk godmorgonkram följt av ett: "sovit gott mamma?" och en puss mitt på munnen... Nu, någon timme senare har M och Öki gått ut till nån lekplats och jag skall dricka en kopp kaffe och äta lite Fazer mjölkchoklad.

    Betty tittade in thos mig på FB och jag hjälpte henne att leta upp de minnor jag har i min vänlista där och det visade sig att det är nästan alla i tråden! Nu undrar jag för nyfikenhetsskull om även Kun, Förväntan och Cirkel finns på FB?

  • Minna72
    Meleah skrev 2009-09-07 20:39:59 följande:
    Men gud, jag har helt missat den här tråden. Tyckte att det var lite väl dött i den andra. Nu ska jag läsa i kapp.
    Oj, och vi har missat att meddela dig! Men bättre sent än aldrig.
  • Minna72

    Naffe, kram på dig!

    Cirkel, Ökis första vecka på dagis efter sommaruppehållet gick utan några som helst problem. vecka två grät han jättemycket nä vi gick (mindre mot slutet av veckan), men efter det har det gått jättefint (han kan rutinerna: åka till dagis - pussa mamma & pappa hejdå - mamma&pappa åker till jobbet - pappa hämtar). Iofs har han ett par gånger på morgonen sagt (när det nog skulle vara skönt att stanna hemma och gosa i pyjamasen) "inte åka dagis", men sedan har det gått fint ändå.

  • Minna72

    Cirkel, det låter ju som att det är förändringen (nytt dagis) som ligger bakom och kanske också på sitt sätt att det är varannan dag. Samtidigt så är det säkert så att det kommer tider då det fungerar jättebra och andra tider det inte alls funkar. Så är det nog för barn generellt (och även för oss vuxna, det är sannerligen inte alltid det är kul att gå till jobbet...). Jag tror att det kanske bara är att vänta ut det hela!

Svar på tråden minnas xiii