Inlägg från: Minna72 |Visa alla inlägg
  • Minna72

    minnas xiii

    Missade din fråga förväntan - jo jag kommer att bli vaccinerad, mot svininfluensan i slutet av oktober. Så Öki är vacc mot vanl influensa och jag mot svininfluensa.

    Essi, jag såg inte ditt inlägg förrän idag. TACK för dina fina ord om att jag ska njuta av Öki! Känns extra bra då jag just för en halvtimme sedan tog ett grav-test eftersom jag faktiskt fick äl denna månad och har jätteömma bröst, men det vart ju minus. Lättad på ett sätt, men besviken på ett annat. Ja ni vet.

    Och ja, det ÄR skönt att ha rutiner och att inte börja om på nytt igen. Det skall jag inte hymla om.

    Förstår (eller jag kan inte till 100% förstå eftersom jag aldrig varit i er sist) att det måste ha varit (är?) jättekämpiga 6 månader och att man inte kan tvinga fram kärlekskänslor. Den tiden kommer för det också, var så säker.

  • Minna72

    Essi, jag bodde på västkusten från det att jag var fyra till jag var 30, och jag har HELA tiden sagt Kex (med hårt k). Så HETER det helt enkelt bara! Men lite göteborgsk accent unnar jag ändå dina små, det låter ju så härligt. Jag blir fortfarande glad när någon, som inte vet var i Sverige jag kommer ifrån, efter 6 år här i Finland och numera med mycket finska inslag i mitt uttal, frågar om jag kommer från Göteborg...

    Jag vill också ge Meleah en kram som heter duga! Kan inte också en ev depression lättare ha brutit ut då du ju faktiskt under VÄLDIGT lång tid fått för lite sömn varje natt i princip. Många bäckar små menar jag? Hoppas du får snabb hjälp!

    JJ, grattis i efterskott!!!

  • Minna72

    *gulp* läser om era skräckminuter då Viran och Sid var borta. Jag kan få sådana där skräckbilder framför mig att Öki plötsligt faller ut framför en bil eller att han inte andas när jag kommer för att väcka honom och jag hinner tänka tusen och en tankar om hur livet skall bli utan honom innan jag kommer tillbaka till verkligheten. Jag har också märkt att berättelser från verkliga livet om barn som far illa eller försvunnit berör mig på ett HELT annat sätt nu när jag själv är mamma...

    Men det låter i vilket fall som helst att Viran och Sid själva inte hann bli rädda? Hoppas inte. Då känns det ju etter värre som förälder.

    Essi, kul med flytten! och tänk vilken resa från er lägenhet i innerstan för några år sedan till gummistövelland nu...

  • Minna72

    När man tänker på trollen... Igår kväll funderade jag just på hur du/ni har det Kun, och när jag loggar in här ser jag att du varit inne en vända! Eller två vändor ser jag nu. Tack för Mollbergs! Smakar säkert bättre än hämtkaffet i pappersmugg jag just nu dricker.

    Pikku, tervetuloa suomeen ja hyvää matka!

  • Minna72

    Känner mig lite "medskyldig" till att det är dålig aktivitet här i tråden (fast sen igår har det ju drällt in inlägg ) - jag tillhör dem som oftare är på Facebook numera. Det har bara blivit så. Jag vill GÄRNA ha kontakt med dig Kun på FB! Om du hittar en av oss hittar du fler. Hur är det med dig Cirkel, finns du där?

    Vi har haft en fantastisk dagis-höst där Öki trivs jättebra och har många kompisar (varav speciellt en är hans bästis). Nu har han haft ett par dagar då han gråtit på dagis och i morse ville han inte släppa M vid lämningen (brukar inte vara ngt problem annars). Efter lite samtal med pedagogerna har vi insett vad det är som stör(t) Öki: Det har kommit en del nya barn till avdelningen på senare tid och ett par av dem är riktigt små. Det är antagligen nån slags "storasyskon får lillasyskon"-svartsjuka han känner! Han är van vid att vara yngst och få uppmärksamhet, och så kommer lilla söta 1-åriga Fiona och får frökens uppmärksamhet...

  • Minna72

    Det låter som du kan ha en inflammation i axeln-armen Cirkel. Vänta över helgen och har det inte blivit bättre bör du kontakta en sjukgymnast (tycker Minna som är gift med en ).

  • Minna72

    Vi kommer också att välja att vaccinera, när tillfälle ges. Jag såg just hur Finland planerar vaccinera sin befolkning och det följer samma "schema" som i Sverige, men med någon veckas fördröjning. Vi passade dessutom på att fråga vår "husläkare" när vi var där för att kolla Ökis hosta (som har blivit mkt bättre) idag och hon rekommenderade absolut vaccination. Jag tänkte redan innan detta att vi skall vaccinera oss om tillfället ges men nu blev jag halt säker. Här i Finland är man ganska chockad över den annars helt friska 8-åriga tjejen i Torneå som mycket plötsligt gick och dog i svininfluensan i början av denna vecka. Läkaren idag berättade också att de nu börjat ta emot några riktigt elaka fall av influensan, så den har nått vår stad också.

    Så jag tycker inte som du Kun, men jag respekterar att du gör annat val!

  • Minna72

    Tittar in som hastigast och konstaterar att det fanns mycket att läsa! Kul att se så många inne. En extra kram till Maja som kämpade så häromdagen. Hoppas det känns bättre nu.

    Är lite "avundsjuk" på er som kan fundera på eget rum till de små. Vi bor ju i en rätt stor lägenhet men som egentligen bara har ett sovrum. Så vi delar på det alla 3 (Öki i egen säng bredvid min). Det fungerar bra iofs, men ibland hade det varit skönt om någon av oss kunde sova i annat rum.

    Vet inte om jag berättat det här, men på Ökis dagis finns det nu ett svininfluensafall. Så vi håller honom hemma. På fredag får han vaccinet, men jag antar att det tar ett tag innan det ger skydd?

  • Minna72

    Özlem, jag tycker att ni skall kontakta en logoped för utredning. Om inte annat för att lugna er. Jag har svårt att tro att han fått ngn skada vid förlossningen men det bör ändå kollas upp varför språkutvecklingen inte har kommit igång. Jag vill minnas att Pikku också är lite orolig över Edvin, skulle ge samma råd där.

  • Minna72

    Öz, va bra! Jo man brukar skilja på språkförsening (där talet bara kommer senare) och språkstörning (där något är fel och språkutvecklingen inte kommer ikapp senare), och jag misstänker att det handlar om det första (försening). Att ordförståelsen är normal är ju ett gott tecken!

    Vägde de mamma också?

  • Minna72

    Hej alla! Ser att ni diskuterar vaccination. Kan berätta att Öki fick sin vaccination igår. Det har gåttöver förväntan bra - inte en biverkning i sikte (det har gått ett dygn nu)! För mig var valet lätt eftersom influensan härjar på grannavdelningen på dagis och jag igår var på en konferens där många hade fått ställa in sitt deltagande för att de låg hemma i influensa. När Öki fick sin spruta rekommenderade de att vi skall hålla Öki hemma de närmaste två veckorna tills skyddet är 100%-igt (nåja). Vi har ofantlig tur som har farmor och farfar här i sta'n som utan knot rycker in och är "dagis". De har redan varit det under två veckor och är nu redo för två veckor till. Jag inser att vi är lyckligt skattade.

    Zynk, grattis!!!! (Har nog redan grattat i Visp-tråden och på FB, men det kan aldrig bli för många ggr ).

    Kul med alla "aj som fan" etc

  • Minna72

    Oj va mycket ni har skrivit! Kul!

    Ville bara i all hast slinka in och säga att Serens tillvägagångssätt vid ostbåge-vill-inte-vägrar-jag-är-skitarg-stunderna är desamma som de vi har här hemma.

    En sak Öki lagt sig till med på sistone är att slå på M. Fler som gör det?

Svar på tråden minnas xiii