• Göteborgsbruden

    Tjockismammor babblar vidare! Del 4

    Vi är ett gäng runda och go'a mammor som hängde tillsammans i "Tjockis på tjocken"-trådarna under 08-09
    Nu är ungarna ute och vi fortsätter babbla om allt och ingenting!

    I denna tråden stöttar vi varandra, skrattar och gråter ihop och framför allt så har vi jäkligt kul tillsammans!
    Självklart är alla välkomna att joina vår underbara stämning!
    Här har vi listan över när våra små älsklingar kom till världen!

    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m43780706.html


    Är du en tjockis på tjocken så kan du kika in i den här tråden

    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m46182160.html


     


    (¯`°?.¸♥ Freja 21/11-2008 ♥ BF 2/3-2010 ♥¸.?°´¯)
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-09 18:13
    Nya "födda" tråd.
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m47124848.html
  • Svar på tråden Tjockismammor babblar vidare! Del 4
  • lia76
    Mallis skrev 2009-11-28 10:19:40 följande:
    Hej hallå! Får jag vara med? Hängde i Tjockisar på tjocken förut, men den stängdes visst. :) Nu är jag dock tjockismamma istället. Fick en Meja den 17 november på BF+8, en stor liten tjej, 4215 gram och 55 cm lång. Något unikt med henne är att hon har en extra tumme, dock ska den opereras bort om ca ett halvår. Vi har börjat komma in i rutiner lite smått, men det är en prövning att få syskon. Storebror är 2,5 och varit ganska så trotsig. Men han tycker om Meja och visar ilskan mot oss så det är väl ändå okej? :) Förhoppningsvis blir det bättre när han får börja på dagis igen, det är något han verkligen saknar.
    Välkommen hit
    Vad ovanligt att höra om barn som fått extra finger/fingrar.
    Hoppas operationen och tiden efter inte blir så smärtsam för henne =)

    Själv så har jag två döttrar född september 2006 respektive september 2008. Stella och Ida heter de =)
  • honeybunches
    Mallis: Så söt hon är!{#lang_emotions_kiss}

    Nu är vi hemma från 9-månaders kollen. Lillgrisen var 76,5 cm lång och hela 10,365 kg. {#lang_emotions_laughing} Är bara så glad att han växer så bra, alla allergier till trots!

    Tanten är nog så snäll där... Hon gav oss en extra läkartid till nästa vecka för att vi skulle få "prata av oss" med den nya barnläkaren de fått dit; ifall om han kanske skulle ha några tips. Sen tyckte hon vi skulle ha endera mina föräldrar eller Aris att sova över hos oss 2 nätter  och att vi skulle fara någon annanstans så att vi skulle få vila upp oss ordentligt... Men det vet jag inte om jag klarar av...Jag är så slut att jag bara ser stjärnor vissa dagar. Vissa nätter vaknar han ju upp till 10 ggr och skriker... Det har ju hållit på så länge nu....Men ändå känns det inte bra att lämna honom...

    Hon tyckte det var BRA att vi skulle till homeopat (!) och gav oss även nr. till en zonterapeut här i byn, som hon sa är omtyckt. Hon sa detsamma som jag tänker, att det skadar ju inte att försöka.
  • TrollBoll

    Jag upptäckte nyss två nya tänder i min lilles mun. Han har nu fyra med andra ord; kommer se ut som en vampyr. Han har nämligen fått i överkäken, men inte själva framtänderna utan en på vardera sida om där framtänderna ska komma. Honey: Åh så härligt det låter med bara vuxet sällskap och maaaaaaaassor med god mat. Bra att du hade så roligt! Liten eloge till A också får man väl ge som klarade sig igenom kvällen utan större missöden.
    Vilken underbar sköterska du verkar ha! Det är verkligen guld värt när man har det lite jobbigt kan jag tänka mig. Vad gäller att ha inneboende sovare så måste jag faktiskt få säga att jag tycker att det låter som en bra idé!! Du måste ju också få sova ut människa!! Förstår att tanken på att lämna honom över natten är jobbig, det tyckte jag också, verkligen jobbigt. Men Elliot har sovit borta nu tre gånger, hos min mamma, och det har gått jättebra, så försök släppa in idén om du kan. Jag tror att det kan göra underverk för dig.
    Vad gäller alternativ medicin, så vet jag ärligt talat inte riktigt vad jag tror om det, jag har inte alls mycket erfarenhet av det. Men jag håller till 100% med dig om att det är absolut värt att prova! Det kan ju i alla fall inte bli värre. Lycka till!!! Kram
    Just det ja; Heja Aleksi som står själv!!! Mallis: Där ser man, det var intressant. Men de ska "bara" operera bort den då? Inga konstigheter menar jag? Kikade in i din blogg, och hon är ju jättesöt.


    Elliot 090203
  • Reyngirl

    Trollis: Är det divertikulit du har kanske? Det låter precis som det, en väninna till mig hade det och var tvungen att bli opererad...
    Googlade det... www.google.se/search&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a

    Honey: Så härligt att du hade en kväll iväg! Jag vet precis hur du mår, jag håller själv på att bli skvatt galen härhemma. På fullt allvar Jag inboxar dej, har mycket att berätta som inte riktigt går att skriva så här öppet.
    Hoppas det hjälper med homepatin eller zonterapin, det är precis som du säjer värt att testa!

    Oj va alla snuttfisar växer bra! Tänk snart har vi inga under 1 åringar i tråden längre Eller jooo, Freja får ju ett syskon snart Så spännande!

    Förlåt att jag kommenterar så dåligt men jag är helt slutkörd här hemma....

  • Mallis

    Trollboll: Vi vet inte så mycket mer faktiskt. Har varit på besök hos en ortoped, men eftersom skelettet inte är färdigutvecklat än så har de inte röntgat och sett hur långt hon har dubbla ben. Men det lät inte som om det var någon avancerad operation. När hon är runt ett halvår ska det röntgas och sedan ska handkirurg i Göteborg avgöra om det är de som gör det eller om ortoped i Skövde kan göra det. Hon har inte ont av tummen i nu läget iaf, men hon vill gärna suga på den. Försöker avstyra det då det kan bli så dumt sedan när den är borta och hon har stygn och grejer.

    Tack alla, hon är jättefin! :)

  • TrollBoll
    Reyn: Jag vet inte om det kanske kan vara det jag har... Det enda jag vet är att när jag var mindre så sa läkarna att jag hade just tarmfickor (som det står om i diagnosen du googlade) och att jag var tvungen att äta mycket fiberrik kost och definitivt hålla mig borta från mannagrynsgröt som jag åt var dag när jag var liten, och som fortfarande åker ner ganska ofta då jag verkligen älskar det. {#lang_emotions_embarassed} Det lägger sig tydligen som cement i fickorna sa de. Jag vet faktiskt inte om jag fick någon exakt diganos mer än så när jag var mindre, men jag har berättat för mamma nu om att jag haft ont igen för första gången på många, verkligen många, år. Mamma blev orolig och tycker att jag med en gång ska uppsöka en läkare!! Själv känner jag att jag nog vill avvakta lite till och se hur det utvecklar sig. Inatt gjorde det inte ont en gång så får se hur det blir de kommande nätterna nu. Det kan ju komma tillbaka och då ska jag absolut gå till en läkare. Vill som sagt ge det ett litet tag till bara - det har gått en vecka med smärtor nu (utom inatt då).
    Usha vännen, är så ledsen för att du inte mår bra där hemma, önskar jag kunde hjälpa dig. Tänker i alla fall på dig ofta! Kramar

    Mallis: Ok, men det låter ju inte som att det ska vara några större problem då. Det kommer säkert bli hur bra som helst.

    Millami: Hoppas det gått bra idag med alla barnen!
    Elliot 090203
  • Reyngirl

    Mallis: Förlåt mej!
    Välkommen hit Har kikat i bloggen och hon är supersöt!
    Jag har en tjej på nyss fyllda 2 år och en liten kille som blir 1 i januari (14 mån mellan!) Min lille kille har simhud mellan pek- och långtårna på ena foten Inget som kommer åtgärdas alls, för han har ben i båda tårna och det skulle vara större risk att dela på tårna än vad det är att dom sitter ihop. Det är liksom bara hud som växt ihop, inget konstigt. Bara natures hiccup

  • Göteborgsbruden
    Reyn: Hihi ja snart så poppar den ut Å ELMK:s också

    Har testat mitt wii nu, fan va skoj det Har ju dock bara wii sports än så länge men kul ändå Men man kunde kolla sin "wii fit age", typ balans, styrka å vad det var, haha fick 80 år, kanske ska träna lite
    (¯`°?.¸♥ Freja 21/11-2008 ♥ BF 6/3-2010 ♥¸.?°´¯)
Svar på tråden Tjockismammor babblar vidare! Del 4