Inlägg från: Socialsekreteraren |Visa alla inlägg
  • Socialsekreteraren

    Fundersamma

    Hej,

    När ett barn placeras i familjehem sker det frivilligt det vill säga att vårdnadshavaren säger ja till en placering eller via tvångsvård vilket då innebär att det är socialtjänsten som har beslutanderätt kring barnet.

    Som du skriver är det socialtjänstens uppdrag och intentioner att främja ett barns kontakt med sin familj, sitt ursprung. Forskning visar att placerade barn som har tillgång till fungerande kontakt med sitt biologiska ursprung har större och bättre möjligheter att utvecklas positivt.
    Jag tycker att din sambo åter ska kontakta socialsekreteraren som har hand om hans sons ärende, i syfte att boka ett möte för att framföra sina synpunkter och att kunna ställa frågor.

    Är det så att modern är enskild vårdnadshavare? I sådana innebär det att din sambo inte är juridisk part i att ta del av information i ärendet, det vill säga socialtjänstens kontakt/placering av sonen. Denna sekretess kan hävas om vårdnadshavaren godkänner att han får informationen.

    Åter igen uppmanar jag er att boka ett möte med ansvarig socialsekreterare. Ni ska inte behöva hamna i motsättning till familjehemmet som är de personer som tar hand om pojken.

    Mvh Camilla

Svar på tråden Fundersamma