Inlägg från: Ekorrfamiljen |Visa alla inlägg
  • Ekorrfamiljen

    Sen avnavling – Barnets födslorätt (8:e tråden)

    abuelita skrev 2009-10-02 22:20:31 följande:
    Jag fattar verkligen inte heller det. Totalt obegripligt!!!Ingen av alla de läkare jag har skrivit till om det här har behagat svara.  Så jag förutsätter att inget  svensk sjukhus har börjat med det än. Prestige och envis tjurskallighet förstås. Helt galet!!!
    Som vanligt i den svenska vården! Vi är själva väldigt intresserade av silverjoner (kolloidalt silver) och de positiva effekter det har på framförallt sår, brännskador och för att bekämpa resistenta bakterier, men tar man upp det med läkare ser de helt nollställda ut och börjar prata om annat. Det är ju inte "medicin" och det går inte att ta patent på = inget att tjäna pengar på!
    Tin 950103, Saga 961003, Vendel 060504, Minivalpen Bf 091103
  • Ekorrfamiljen
    abuelita skrev 2009-10-03 14:20:57 följande:
    Det verkar nästan vara genomgående det där, att när man som lekman tar upp något med en läkare som hon/han inte kände till själv så blir det liknande reaktioner. Märkligt!!! Läkaryrket borde ju vara ett kall, och inte något man utbildrar sig  till för att glänsa eller tjäna mycket pengar. Är man läkare så ska man i första hand vara intresserad av att  förebygga och bota sjukdomar och att rädda liv. Och då FÅR inte prestige m.m. stå emellan.Det låter verkligen intressant det där med silverjoner. Hade inte hört talas om det innan. Ska söka lite om det nu på nätet.
    Söker du på nätet om silver kommer du att hitta mycket kritik och alarm om hur farligt det är, trots att det används dagligdags i nästan hela världen (bara att folk inte vet om det!) Anledningen till att läkare inte vill ha ut det torde vara att det är det enda som biter på multiresistenta bakterier och nu hävdar man att bakterier kan bli resistenta även mot silver (även om jag inte kan förstå hur). Saken är att många som dött p.g.a. multiresistenta bakterier hade kunnat räddas med silver istället, men läkarna vill alltså inte "slösa" bort det på oss vanliga dödliga.
    Tin 950103, Saga 961003, Vendel 060504, Minivalpen Bf 091103
  • Ekorrfamiljen
    abuelita skrev 2009-10-03 18:48:15 följande:
    Med riskt för att vara alldeles för OT nu: Det här luktar verkligen Big Pharma, alltså den makt  som styr över det mesta här i världen som har med människors liv och  hälsa att göra. De drar sig inte det minsta för att gå över lik, inte ens bebislik,  för att tjäna pengar.
    Absolut!

    Sorry för OT allihop!!

    Vi använder själva silverjoner hemma till mycket (jag är väldigt allergisk mot penicillin som exv. Kåvepenin) och har inte behövt ta någon annan kur (bredspektraantibiotika etc) sedan jag provade silver.

    Vi har med framgång behandlat och kurerat småsår, blåsor i munnen, ögoninfektioner, öroninfektioner, svamp (jag slapp till och med svamp på brösten vid amning trots att sonen fick munnen full! Hans svamp fick vi bort med silvret också även om det var segt. maken hade svamp i bihålorna, den försvann med silver, läkarna som skulle operera var förbluffade! )

    När sonen blev biten av hunden åkte vi till akuten för att höra om det behövde sys. Det sa läkaren att de inte gör, men däremot ville de ge antibiotika - för säkerhets skull! Nej tack, med erfarenhet av att försöka få i småbarn penicillin avstod vi. Såret sköljde vi med silver några gånger dagligen och så fick han några ml silver i sitt vatten till natten. Såret läkte utan komplikationer och var rent och fint hela tiden. Idag syns det knappt ett märke efter bettet.
    Tin 950103, Saga 961003, Vendel 060504, Minivalpen Bf 091103
  • Ekorrfamiljen
    Anaiah skrev 2009-10-05 11:27:09 följande:
    Det är sån jag är. När jag väl blir intresserad av något så läser jag allt jag kan komma över kring det, jag är en fakta-svamp. Jag blev "expert" på vaccin på någon dag eller två när jag var med i diskussioner om svininfluensan för några veckor sedan. Min pappa är likadan och det är väl därifrån det kommer, han är ett vandrande lexikon Oh ja, länkar uppskattas verkligen! Framförallt sådant som går till bra källor som Läkartidningen, Dagens Medicin och liknande som faktiskt skriver artiklar utifrån riktig forskning. Jag har sett alldeles för många hänvisningar till know-how-sidor när jag argumenterar med folk och det stör mig. Att länka till någon som bara tycker och tror är inte en hållbar källa och amerikanska källor är jag allmänt kritisk till då det ofta visar sig vara just oseriösa forskare, doktorer och annat som påstår felaktiga saker eller presenterar bristande fakta utan självkritik.Just järndepåer har jag läst mycket om eftersom min son var väldigt sen med att börja visa intresse för mat överhuvudtaget. Han helammades tills han var 8 månader och delammas fortfarande (16 månader) så då var man ju tvungen att läsa på för att ha något som försvar när bvc-sköterskorna tittade snett på en.Vidare har jag diskuterat ju oxytocinets positiva inverkan på hela vår person och på ammande barn i synnerhet (och som sagt då hänvisat till Kerstin Uvnäs-Mobergs forskning.Hehe, det är inte första gången jag snöar in mig på ett ämne och det lär inte bli sista heller. På förlossningen blev de imponerade när jag frågade om livmodermunnen var retraherad (mittemellan värkarna) när de berättade att jag hade öppnat mig helt.Jag försöker leva som jag lär och ska man då vara besserwisser så bör man ju läsa på också
    Haha, du låter precis som min man.. Han är också arbetssökande arkeolog. (Jag är glad att han är såpass akademisk och nyfiken så att han själv blir "proffs" på saker han läser in sig på, skulle inte stå ut med någon som inte ville vidare!) Han har läxat upp många, både läkare och forskare, inom deras egna områden!
    Tin 950103, Saga 961003, Vendel 060504, Minivalpen Bf 091103
  • Ekorrfamiljen
    abuelita: Min make ställde sig lite skeptisk till att be bm hålla sig borta i 30 minuter. (Han av alla som inte är rädd att stöta sig med någon. ) Har du någon bra länk/källa som jag kan visa honom om just den tidsintervallen?
    Tin 950103, Saga 961003, Vendel 060504, Minivalpen Bf 091103
  • Ekorrfamiljen

    Var hos min bm idag igen och tog åter upp det här med sen avnavling. Hon erkände att hon inte var så initierad, så medan jag satt där ringde hon till förlossningen och frågade. Hon sa att de först låter bebisen ligga nedanför moderkaksnivå i 30 sekunder, sedan slyngar de av navelsträngen och tar det där (förbaskade) provet och sedan släpper de på flödet igen..

    Hmm..  Vad tänker ni om det? Jag är glad för de där 30 sekunderna, men MÅSTE man slynga av och ta provet eller kan det vänta ännu längre, om det nu måste tas alls? Vad kan vi argumentera för när vi är på förlossningen?


    Tin 950103, Saga 961003, Vendel 060504, Minivalpen Bf 091103
  • Ekorrfamiljen
    abuelita: Det var det jag kände också! Jag vill ha upp barnet direkt i min famn, inte låta honom ligga ensam där nere i 30 sekunder. Som du säger; Moder Natur är väl inte korkad heller, hur skulle då mänskligheten ha överlevt innan det fanns sjukvård öht? {#lang_emotions_undecided} Nä, jag får snacka allvar med maken och han får föra min talan så att de ger mig barnet och låter navelsträngen göra sitt jobb klart innan de är där och "bråkar".

    Det där provet kan jag lätt strunta i, det är ju troligare att barnet mår dåligt om det INTE får blodet, eller hur? Vi kan skriva varsitt kontrakt; ett där jag säger att jag tar fullt ansvar för att provet inte tas och ett där vårdpersonalen förbinder sig att inte störa om det inte är av yttersta nöd..
    Tin 950103, Saga 961003, Vendel 060504, Minivalpen Bf 091103
  • Ekorrfamiljen

    Grattis Jazza!!! Vad skönt att de lyssnade på er!!! Gulligt namn på tösen med!

    Börjar bli nervös för att man ska behöva bråka om allt här som jag gjorde förra förlossningen.


    Tin 950103, Saga 961003, Vendel 060504, Minivalpen Bf 091103
  • Ekorrfamiljen
    Jazza skrev 2009-10-11 12:04:23 följande:
    Inte alls. Jag frågade dem genast: "Ni låter navelsträngen vara nu, va?" De svarade: Ja, självklart, vi har läst dina önskemål och skulle inte drömma om att inte lyssna på det" Så, det kändes jättebra.
    Oooh, vilken LYX!! Varför kan de inte vara så på förlossningen här!?
    Tin 950103, Saga 961003, Vendel 060504, Minivalpen Bf 091103
  • Ekorrfamiljen

    Hmm, då ska jag be att få en förlossning utan smärta, då är jag beredd att göra en hel del arbete för det.


    Tin 950103, Saga 961003, Vendel 060504, Minivalpen Bf 091103
Svar på tråden Sen avnavling – Barnets födslorätt (8:e tråden)