Inlägg från: abuelita |Visa alla inlägg
  • abuelita

    Sen avnavling – Barnets födslorätt (8:e tråden)

    Asia1 skrev 2009-10-10 21:25:57 följande:
    jag ber om ursäkt om jag trampade någon på tårna igår, jag hade en dålig dag.Ang att föra info vidare pratar jag med alla som kan ha ett intresse.
    Det gjorde du inte. Det var jag som var klantig. Hoppas  du kommer att trivas här i tråden
  • abuelita
    Anaiah skrev 2009-10-11 09:44:23 följande:
    Jag ställde följande fråga här på www.familjeliv.se/Forum-15-317/m47908779.html)
    Det här kallar jag inte för ett tillfredställande svar. Hon kunde åtminstone berättat om sina egna erfarenheter och iakttagelser, och så borde hon naturligtvis ha skrivit att hon ska försöka ta reda på hur det ligger till med det här och sen återkomma.

    Jag har nu ställt den här frågan på Marsden Wagners logg på Facebook. Han har  under 15 år varit chef för  WHOs mödra- och barnavårdsenhet, så jag kan tänka mig att han vet det här.
    Han är inte då ofta inne på Facebook, men jag kommer naturligtvis att rapportera så snart han har svarat.
  • abuelita
    Emsingen76 skrev 2009-10-11 08:13:45 följande:
    De vänner jag tror är mottagliga för denna info berättar jag kortfattat om vad det handlar om och så ger jag länken till denna tråd. Sen kan jag även berätta mer om det är något de undrar eller inte orkar läsa tråden osv. Jag vet att jag har lyckats få en bebis att bli sent avnavlad och en annan som kommer att bli det (om det blir som de planerat). En tredje är jag lite osäker på hur det blev, hon var inte helt övertygad speciellt efter de svar hon fått från sin barnmorksa. Min svägerska skulle bli snittad och jag försökte få henne att läsa på om snitt och sen avnavling men hon ville inte ta till sig informationen. Hennes andra barn hade ju klarat sig så bra... Suck...
    Ja suck, det är såhimla  trist när de inte vill ta till sig informationen.
    Men när någon väl gör det och deras barn blir sent avnavlat tack vare det, så känns det verkligen MYCKET tillfredställande.
  • abuelita
    fruganL skrev 2009-10-11 12:07:39 följande:
    Tycker ingen av expertforumen innehåller tillfredsställande svar. Många ställer specifika frågor och får allmänna svar. Ungefär som horoskop i veckotidningar - de stämmer in på alla. Svaren på forumet stämmer in på många frågor. Precis som att experterna är livrädda att stöta sig med någon genom att svara för precist.
    Det är verkligen ILLA om experterna är livrädda att stöta sig med någon genom att svara för precist. Men jag tror faktiskt att det kan ligga något i det, vilket skulle förklara  varför det är så svårt att få rätt information om förlossningsrutiner som kan vara skadliga, och varför de inte tar upp det om man inte frågar.
  • abuelita
    trållmor skrev 2009-10-11 15:49:29 följande:
    Jag pratar med alla som vill lyssna om sen avnavling. Frågar även de flesta jag möter inom vården nu iom graviditeten om sen avnavling, men de flesta har inget svar.Var till min bm i fredags och tog upp det om att hon hade fått veta att förlossningarna i Göteborg använder sig utav sen avnavling, och undrade hur hon hade fått tag i den informationen. "Av förlossningarna själva" svarade hon, men hon gick inte in på hur dvs muntligt via telefon, informationsblad, eller om det var via något studiebesök eller dyl. Jag sa till henne att det verkar iaf inte vara sant, och hon såg jättechockad ut! Så jag tänker nysta vidare...Kan ju säga att min bm överlag verkar inte ha så stort utbyte av att informera mig om rutiner odyl, utan verkar köra på efter nåt standardschema (vilket stör mig som f-n eftersom jag ändå har valt att gå privat)...
    Det är verkligen bra att fråga alla man stöter på inom vården om avnavling. Man får hoppas att de som inte har något svar ser till att ta reda på fakta till nästa gång de får frågan.

    Förstår din besvikelse över att din bm inte verkar intresserad av att informera dig om rutiner o.dyl. ,  du som går privat dessutom.
    Jättebra att du tänker nysta vidare!

    Det är så otroligt märkligt allt det här, att nyfödda barn systematiskt berövas så stor mängd av sitt blod. Trots att WHO, IFOG och svenska riktlinjer rekommenderar annat. Och alla dessa  olika bud om avnavlingsrutinerna i Göterborg!   Känns ju nästan som man hamnat i en skräckfilm med  någon slags kuslig konspiration. Ja vad ska man egentligen tro?
  • abuelita
    Jazza skrev 2009-10-11 12:04:23 följande:
    Inte alls. Jag frågade dem genast: "Ni låter navelsträngen vara nu, va?" De svarade: Ja, självklart, vi har läst dina önskemål och skulle inte drömma om att inte lyssna på det" Så, det kändes jättebra.
    Sä jättekönt!

    Men det är ju inte klokt att man inte ska kunna lita på att alla bm är så här förstående!  Ja att man över huvud taget ska vara tvungen att särskilt säga till om att de inte får beröva barnet en massa blod.
  • abuelita
    abuelita skrev 2009-10-12 10:12:18 följande:
    Titta på Eftertio i tv4 nu, de ska strax prata om smärtlindring vid förlossning.
    Jag börjar tro att jag har missuppfattat det här, de pratar ju bara om andra saker. Sorry om jag har lurat er att titta på tv i onödan. Jag sittter kvar en stund till ialla fall, för säkerhets skull.
  • abuelita

    Mycket intressant det där som Gudrun Abascal sa om att  de tjänar mer pengar på ett planerat kejsarsnitt än på en vaginalförlossning.

    Och apropå det Malou Von Sivers sa om att det står i bebeln  "Med smärta ska ni föda era barn";  när jag var på ISPPM´s förlossningskongress i Jerusalem 1989 berättade värden för kongressen i sitt öppningstal att han som representant för biblelns land ville passa på att tillrättalägga en allvarlig felöversättning i bibeln: Orden arbete och smärta på hebreiska är nästan likadana, och det ska stå "Med arbete ska ni föda era barn" , inte med smärta.

  • abuelita
    Ekorrfamiljen skrev 2009-10-12 11:52:07 följande:
    Hmm, då ska jag be att få en förlossning utan smärta, då är jag beredd att göra en hel del arbete för det.
    Bra, det är bara att beställa!

    Skämt åsido, själv tolkar jag "arbete" som att det är en kraftansträngning att föda barn.
    Men jag tror även att om man lägger ner energi (arbete)  på att förbereda sig ordentligt  ökar chanserna för att både man själv och barnet får positva upplevelser av förlossningen.
Svar på tråden Sen avnavling – Barnets födslorätt (8:e tråden)