• BabyJay

    Tappa vikt fram till jul?

    Var riktigt duktig för ett tag sedan. Åt bra och motionerade. Sedan kom bakslaget, sockerberoendet är tillbaka och magen ser onödigt plufsig ut. Vågen har jag inte ens vågat ställa mig på.

    Tänkte att det nu är dags att ta nya tag. Inskolningen på dagis är klar, pluggandet har börjat och nu får det fan vara nog med småätandet.

    Tänkte kolla om det är fler som vill hänga på och peppa varandra till ett hälsosammare liv? Jag tänkte meddela mat och motion varje dag i tråden här så man har ett samvete någonstans... haha... Då tänker man till lite när man vet att andra "kollar in" hur man sköter sig!

    Någon som vill vara med? Hur tänker ni försöka?

    Min "metod" som tidigare funkat för mig, och som jag kommer köra nu är:
    *te & knäcke eller gröt till frukost
    *smörgås & frukt till mellanmål
    *matlåda till lunch
    *en kopp kaffe på eftermiddagen
    *lagad middag på kvällen

    *motion minst 30 minuter om dagen

    *2 saker att unna sig i veckan, ex lite godis eller en fika

    Tycker det är extra kul om många vill hänga på! Kan behöva lite extra stöd! Särskilt de här första dagarna av socker-detox...

  • Svar på tråden Tappa vikt fram till jul?
  • kobebis

    Hur är det här då?

    Ni har väl inte tappat gnistan? Jag är lite arg på mig själv att jag inte kan hitta den rätta gnistan, är för mycket fuskande Ska verkligen ta tag i det denna veckan. För jag vet ju hur lätt det är att det slår över och så går man upp i stället...

    Mitt mål till nästa vecka är att komma under 75 kg, väger 75,0 nu så det ska jag ju klara

  • Hallonet80
    kobebis skrev 2009-10-19 09:02:46 följande:
    Hur är det här då?Ni har väl inte tappat gnistan? Jag är lite arg på mig själv att jag inte kan hitta den rätta gnistan, är för mycket fuskande Ska verkligen ta tag i det denna veckan. För jag vet ju hur lätt det är att det slår över och så går man upp i stället...Mitt mål till nästa vecka är att komma under 75 kg, väger 75,0 nu så det ska jag ju klara
    Har inte heller haft den riktiga gnistan, men kanske att det blivit nått bättre sista veckan. Är rätt nöjd med helgen då jag inte gått upp nått denna gång Men har ändå lite svårt att begränsa mig med mat å gott.... Har iaf börjat läsa boken "Gå ner i vikt med kognitiv terapi" Den kan nog vara till sotr hjälp tror jag !
  • lunkentuss
    kobebis skrev 2009-10-19 09:02:46 följande:
    Hur är det här då? Ni har väl inte tappat gnistan? Jag är lite arg på mig själv att jag inte kan hitta den rätta gnistan, är för mycket fuskande Ska verkligen ta tag i det denna veckan. För jag vet ju hur lätt det är att det slår över och så går man upp i stället... Mitt mål till nästa vecka är att komma under 75 kg, väger 75,0 nu så det ska jag ju klara
    Jag var supertaggad i 3 veckor, så blev det som sagt "lite" chips o sen var det kört... Har VRÄKT i mig under 4dagar! FYRA dagar!! Hatar mitt beroende... Så nu visar vågen precis som innan jag började, känns ju superkul -inte... Midjemåttet är samma iaf, så jag har ju inte ökat i fettvikt, men det känns surt ändå..

    Men så igår gick det bra, då körde jag som vanligt o det är tanken att jag ska göra i fortsättningen nu... Men motivationen är låg, känns meningslöst allting.. Men ska inte ge upp ändå, känns ju ännu värre efteråt om man gett med sig...

    Åååå, att det ska vara så svårt dom sista kilona!
  • den kära leken

    Jag har verkligen ätit superbra och tränat massor men vågen visade samma som förra veckan. Dock ner 1 cm om midjan och 1 om höften. Det känns rätt tröstlöst ibland bara. Och så kom den förbannade mensen i lördags med. Skulle ju bli gravid nu var det tänkt.

  • Hallonet80

    den kära leken skrev 2009-10-19 12:23:44 följande:


    Jag har verkligen ätit superbra och tränat massor men vågen visade samma som förra veckan. Dock ner 1 cm om midjan och 1 om höften. Det känns rätt tröstlöst ibland bara. Och så kom den förbannade mensen i lördags med. Skulle ju bli gravid nu var det tänkt.
    Visst e det surt när vågen inte visar något, men en cm i midjan och höften e inte illa det ! Och det känner man ju av ganska fort vad det gäller hur byxorna sitter å det e alltid en skön känsla när jeansen sitter aningens lösare än innan ! Tråkigt med mensen jag faller lätt in i lite tröstätande när mensen kommer nu när man vill plussa istället. Inte så bra kanske... Jag har bim till nästa helg, så får väl se till att träna ordentligt å va duktig denna vecka ifall det blir trist resultat
  • Yoyna

    vägning idag, otroliga -3 kg sen jag startade för tre veckor sen! är glad men tyvärr syns det ju inte alls! men, men, bara att fortsätta kämpa!

    håller tummarna för plus snart den kära leken och hallonet80!

  • Hallonet80
    Yoyna skrev 2009-10-19 13:00:01 följande:
    vägning idag, otroliga -3 kg sen jag startade för tre veckor sen! är glad men tyvärr syns det ju inte alls! men, men, bara att fortsätta kämpa!håller tummarna för plus snart den kära leken och hallonet80!
    wow, -3 kg ! Keep up the good work !
  • Yoyna

    Tack hallonet!

    Nä, vi får inte tappa gnistan nu tjejer! Bara lite mer än en månad kvar till första advent ju och sen är det snart jul!!! Heja, heja!

  • BabyJay

    Efter en ny svacka med rent frosseri och grymt dålig karaktär så har jag iallafall varit duktig idag. Hoppas på samma motivation i veckan nu, trots en pressande tenta som ska in på fredag...

    Yoyna: Vad duktig du är!!

  • lunkentuss
    BabyJay skrev 2009-10-19 19:58:33 följande:
    Efter en ny svacka med rent frosseri och grymt dålig karaktär så har jag iallafall varit duktig idag. Hoppas på samma motivation i veckan nu, trots en pressande tenta som ska in på fredag... Yoyna: Vad duktig du är!!
    Jag ser också fram emot den här veckan istället och hoppas att motivationen kommer snart
Svar på tråden Tappa vikt fram till jul?