• BabyJay

    Tappa vikt fram till jul?

    Var riktigt duktig för ett tag sedan. Åt bra och motionerade. Sedan kom bakslaget, sockerberoendet är tillbaka och magen ser onödigt plufsig ut. Vågen har jag inte ens vågat ställa mig på.

    Tänkte att det nu är dags att ta nya tag. Inskolningen på dagis är klar, pluggandet har börjat och nu får det fan vara nog med småätandet.

    Tänkte kolla om det är fler som vill hänga på och peppa varandra till ett hälsosammare liv? Jag tänkte meddela mat och motion varje dag i tråden här så man har ett samvete någonstans... haha... Då tänker man till lite när man vet att andra "kollar in" hur man sköter sig!

    Någon som vill vara med? Hur tänker ni försöka?

    Min "metod" som tidigare funkat för mig, och som jag kommer köra nu är:
    *te & knäcke eller gröt till frukost
    *smörgås & frukt till mellanmål
    *matlåda till lunch
    *en kopp kaffe på eftermiddagen
    *lagad middag på kvällen

    *motion minst 30 minuter om dagen

    *2 saker att unna sig i veckan, ex lite godis eller en fika

    Tycker det är extra kul om många vill hänga på! Kan behöva lite extra stöd! Särskilt de här första dagarna av socker-detox...

  • Svar på tråden Tappa vikt fram till jul?
  • den kära leken

    Himmelsflickan: Eftersom vi har ett stort trädgårdsland med massor av rotfrukter, potatis, örter och lök i så blir det mycket sådant. På helgerna brukar jag göra storkok och frysa in så har jag till lunch i veckan. Mannen, har eget, jobbar hemifrån så han lagar middag i veckorna. Då får man äta det som bjuds =) Igår åt jag ratatouille med pasta. Idag blir det vegetarisk lasagne. Andra vanliga rätter är grönsakssoppa, wok, rotfruktspytt och paj. Fisk blir det också ganska ofta. Däremot sällan kött fast det händer.

    Vad äter ni?

  • lunkentuss

    den kära leken skrev 2009-09-30 07:48:32 följande:


    Himmelsflickan: Eftersom vi har ett stort trädgårdsland med massor av rotfrukter, potatis, örter och lök i så blir det mycket sådant. På helgerna brukar jag göra storkok och frysa in så har jag till lunch i veckan. Mannen, har eget, jobbar hemifrån så han lagar middag i veckorna. Då får man äta det som bjuds =) Igår åt jag ratatouille med pasta. Idag blir det vegetarisk lasagne. Andra vanliga rätter är grönsakssoppa, wok, rotfruktspytt och paj. Fisk blir det också ganska ofta. Däremot sällan kött fast det händer. Vad äter ni?
    Ååå, ratatouille skulle man testat!
    Vi äter mest falafel, vegetarisk lasagne, broccolipaj o nu försöker jag få in fisk, gärna lax minst 3 ggr/vecka

    Hur gör du din lasagne? -Min görs med tomatsås o keso/spenat...
  • den kära leken

    Himmelsflickan: Jag gör lasagnen med de grönsaker som finns hemma. Förra veckan gjorde jag en rödbetslasagne. Krävdes ganska mycket salt eller lite fårost/getost i den eftersom rödbetan är ganska söt i sig själv. Lasagne är annars en bra kylskåpsrensning =) Falafel gör vi också ibland men jag tycker det går så mycket olja när man ska steka dem så det är lite lyx när vi gör det

  • den kära leken

    Hallå? Hur går det för er?

    Ikväll ska jag ut och springa igen. Vad gäller maten så känns det rätt bra. Var ju iof ute och åt med mitt jobb igår. Det blev fisk med räksås. Den var nog inte helt gräddfri men ingen dessert iaf. Nu börjar det närma sig helgen och då sätts det hela lite mer på prov.

  • Jenny1

    Känner mig på topp idag!! Klarade kvällen igår utan att stoppa nåt i munnen!!!
    Vilken kick man får av det!

    Hur går det för er?

  • den kära leken
    Jenny1 skrev 2009-10-01 07:51:39 följande:
    Känner mig på topp idag!! Klarade kvällen igår utan att stoppa nåt i munnen!!! Vilken kick man får av det! Hur går det för er?
    Eller hur! Man blir superpepp! Jag är med på gång idag!
  • lunkentuss

    Ja visst e de roligt!!!
    Jag åt ett äpple med kanel på kvällen, vid nio... Annars inget

    Det är verkligen en omställning att inte småäta mellan målen hela tiden

    Ikväll blir det 60 min spinning xD huvva...!

  • den kära leken
    Hallonet80 skrev 2009-10-01 11:03:37 följande:
    Hej ! Går bra för mig mé ! Låg på ca 400 kcal minus igår enligt matdagboken ! Heja, heja !!
    Välkommen!

    Hur mycket ska du gå ner och vart ligger dina värsta fallgropar?
  • Hallonet80

    Tack !
    Jag ligger nu på 78 kg, vill till att börja med gå ner till 74. Helst skulle jag vilja ner till strax under 70. Vi försöker samtidigt bli gravida så det beror ju lite på när jag blir gravid hur långt jag har kommit. Mitt största problem är nog för stora portioner, har väldigt svårt att känna när jag är mätt å fortsätter äta tills jag är proppmätt. Sen okynnesäter jag nog oxå mellan måltiderna, men det har jag lättare att kontrollera. Motionen behöver jag få lite mer ordning på oxå...

Svar på tråden Tappa vikt fram till jul?