• straw2008

    Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?

    Vet inte vart denna ska ligga men jag måste bara lufta ämnet, snälla om ni har någon kommentar så kommentera detta är nämligen lagom sjukt i mina ögon.

    i en pågående tråd ang "ska vi våga försöka en gång till, vill endast ha en dotter" är det en kvinna som skriver att hon upplever att pojkmammor tittar på henne o hennes dotter med stor avundsjuka, det påstår hon händer varje dag.

    När jag fått mitt första barn (en pojke) fick jag många kommentarer utav flickmammor typ:

    "jag är SÅ glad över att det var en flicka o inte en pojke"

    "nu har jag i alla fall fått en flicka, nu kan jag slappna av så får resten bli vad det vill"

    Med mera!

    Men mest undrar jag, går flickmammor omkring o tror att pojkmammor är avundsjuka ? Seriöst?

    ibland tittar jag på någon förälder/barn för att jag kanske tycker att de har en stenåldersvagn, bär i sjal eller har en SÖT unge (könlöst) det finns mkt som väcker min nyfikenhet.

    Finns ni avundsjuka mammor eller yrar bara denna kvinna?

  • Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?
  • straw2008

    HA ha jag vet detta är det sjukaste jag oxå läst tror jag!

    Hon i tråden jag nämnde påstår även att det startas ju SÅ SÅ många trådar på FL från kvinnor som bara vill ha dotter o givetvis MÅSTE de vara avundsjuka på henne som har en dotter.

    De jag träffat med son/dotterlängtan har släppt respektive längtan ganska snabbt o kommit fram till att MITT BARN är det jag vill ha o inget kön..

  • straw2008
    Violiejolie skrev 2009-09-28 15:30:27 följande:
    Märkte av det när vi gick på föräldrautbildningen och alla föräldrar fick frågan om vad vi trodde att vårt väntande barn hade för kön.Så gott som alla män sa att de hoppades på pojke och de flesta kvinnor sa flicka.Jag fick den pojke jag alltid önskat mig och är supernöjd. Jag känner inte någon längtan efter en flicka överhuvudtaget. Jag är lite rädd för den där mamma-dotterrelationen...
    i en annan tråd hade mamman riktig ångest inför sitt tredje barn eftersom det kunde vara en pojke, hon ville så gärna uppleva MENSEN med sin dotter, det var ett av hennes argument.

    Gud så analt o sjukt tänkte jag....
  • straw2008

    Det är URKUL att jag fått så många svar!!

    Men jag tycker vi pratar lite om olika saker, det är en sak att önska pojke/flicka o en helt annan att gå så pass långt att man blir avundsjuk på någon annan för vad den har (o det tror jag fortfarande bara existerar i flickmammans hjärna).

    Jag har aldrig haft en längtan efter "en av varje" skulle så himla himla gärna ha två pojkar eller två flickor.

    Tycker inte det är bonus alls att få olika kön.

  • straw2008
    SmåläningsMamman skrev 2009-09-29 08:00:42 följande:
    Förstår liksom vitsen med sån tankegång som hon i ts verkar ha....måste vara jobbigt o gå o tro att hälften av alla mammor e avundsjuk på henne. Visst jag har kläckt ur mig att jag oxå vill ha en flicka som kanske skulle vara lugnare än mina pojkar men mer som skämt då o man får ju alltid tillbaka "tror du ja ".
    jag vet, hon verkar tro att det är något almänt som pojkmammor känner.

    o jag som tycker synd om dom stackarna som aldrig får uppleva min underbara pojke inte för att han är pojke utan för att vi känner honom så väl o tycker så mkt om honom.

    har aldrig haft dessa tankar ang kön innan jag började vara på FL. ca 2 år sen.
  • straw2008
    Klåfingerapa skrev 2009-09-29 08:40:10 följande:
    fick idén att det kunde vara lite såhär: Att man älskar sitt underbara lilla barn så oerhört och liksom tänker att andra bara måste vara avundsjuka på mig som har fått en så perfekt unge Så kan nog jag tänka ibland hihi (fast jag har ju tre pojkar så det är nog bara pappor som är avundsjuka på mig )
    klart att det är så, alla vill ju ha det de har fått, men det verkar just vara flickmammor som går omkring på de högsta molnen som sagt.
  • straw2008
    Mammaskärlek skrev 2009-09-29 09:40:54 följande:
    Eh- vad konstigt. Jag har trott att det var tvärtom. Att de flesta ville ha pojkar. Jag får jämt höra: -Vilken fin kille du har! och -Var glad att du har en pojke -de är MYCKET lättare att få en bra relation till. Från flera håll.Och jag är gravid och ska få barn när som helst och gissa vad alla önskar att det blir? Mig spelar det absolut ingen roll-men resten av omgivningen hoppas definitit på en pojke....
    Äh det är väl helt individuellt, jag har alltid fått höra vilket underbart banr min man var, såklart jag vill ha en pojk, det var min högsta o starkaste önskan, jag fick en pojke som är sin pappa upp i dagen!

    Blir skitirriterad när folk ska lägga sina egna värderingar i vad de nu önskar jag ska få denna gången, för mig är det ingen stor bonus att få en flicka, jag är säker på att jag kommer ha en av varje i alla fall utifrån deras personlighet (två helt olika pojkar tex).

    Därför har vi valt att inte berätta något denna gången, vill ju inte göra folk besvikna i förtid liksom.

    Suck!!
  • straw2008

    Fattar inte argumentet att man vill ha flicka för att det finns fina klänningar??

    Är ni seriösa??

    Är ni ?

    Måste verkligen veta?

  • straw2008
    Minli skrev 2009-09-30 20:50:25 följande:
    Jag har bara läst ts, men jag är en "flickmamma" och jag tror, nej jag vet, tyvärr att det finns mammor som är avundsjuka. De är hoppeligen väldigt få och jag förstår inte varför, men dom finns. Jag känner t.ex. en som skaffat barn efter barn i hopp om att få en flicka (som aldrig kom). Så hon är garanterat avundsjuk för nu talar hon alltid överdrivet om för alla att det inte spelar någon roll att hon bara fått pojkar. Om det inte spelar någon roll så varför tjata om det så då ingen frågat? Barnen har t.o.m. fått gå i flickkläder så det skiner ju liksom igenom...Men jag går inte omkring och tror att alla "pojkmammor" som tittar på min tjej är avundsjuka (jag tar det som att de tycker att hon är söt ). De som tror att andra är avundjuka har nog själva en hel del problem i sitt förhållningssätt till barnens kön.
    Jag talar ofta om att det inte spelar någon roll för det GÖR Det verkligen inte heller, min pojke har TOM oxå haft flickkläder (eller vad är flickkläder??9 han har ofta rosa o rött på sig, strumpbyxor o tights o ett par rosa moonboots, han är ASFIN i det. Rosa suflett på sin vagn har han oxå.

    Köper det knappast för attjag vill att han ska vara flicka :O( han är söt i det!

    Du har garanterat missupfattat din kompis, tror faktiskt inte hon vill byta med dig.
  • straw2008
    Selin07 skrev 2009-09-30 22:37:13 följande:
    Ja visst finns det söta klänningar för tjejer. Det e ju mycket roligare att köpa tjejkläder än killkläder..Det kommer jag nog att tycka om jag nu får en pojke också. Utbudet är bredare.
    Men va?

    Det finns inte klänningar för killar men varför tror du att det är roligare att handla till en flicka? Fortfarande, detta är bara i era fantasier, jag älskar att handla till min kille.

    Antar att ni som hänvisar till shoppingen bara handlar på hm där det bara finns hello kitty eller spiderman, skulle aldtig jag göra, där jag handlar finns det precis lika mkt fina pojk/flick kläder!

    Skulle aldrig önska mig ett kön pga att få köpa klänningar till den ?

    Hjälp det här blir bara värre o värre?
  • straw2008
    Radha skrev 2009-11-16 00:19:52 följande:
    När jag berättade för min mamma att det såg ut som att det nog var en pojke på ultraljudet i vecka 18 så sa hon: "Men du ska se att det kan nog bli en flicka ändå" på ett sätt som att det var självklart att det egentligen var en flicka jag ville ha. Mysko! Jag är jättenöjd med att ha fått en liten pojke och skulle aldrig önskat att han var en flicka. Om jag fått en flicka hade jag antagligen kännt likadant fast tvärtom. Får man flera barn är det ju dock naturligtvis roligast om man får båda könen.
    Fast det där att det NATURLIGTSVIS är roligast att få av båda könen har ju oxå diskuterats flitigt, alltså ÄR faktiskt flickor/pojkar bättre än det andra könet beroendes på vad som kommit innan ?

    Skitsnack enligt mig o jag blir tokförbannad faktiskt när folk önskar mig en flicka bara för att jag har en son sen tidigare, skulle bli PRECIS lika glad för vad som helst.
Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?