• Uliise

    Bf April 2010

    EowynAurora skrev 2009-10-07 18:52:24 följande:
    hej här inne! jag har inte läst tråden,men undrar om jag får hänga här med er? är i v.11+0,och går alltså in i v.12 idag.så den största oron för mf börjar lägga sig nu. men jag ropar inte hej förren jag är över bäcken då jag har ett MA i bagaget. kram kram
    Hej och välkommen! Har minsatt sett dig i retrovagnstråden, även om jag själv inte är aktiv där

    Har tipsat om den här sidan förut men gör det igen, den är kul då man ser hur livmodern växer
    www.umm.edu/pregnancy/000088.htm

    Angående vaccinationen så tänker jag inte vaccinera mig. Den första vågen är nu över och smittspridningen kom inte i närheten av vad myndigheter förutspått. Vaccinet är framtaget på kort varsel och ej testat på gravida, att vaccinera gravida brukar som jag fattat det inte tillhöra det vanliga öht. Jag vill heller inte spruta in kvicksilver i min gravida kropp, aldrig. Trots det som sägs om mängderna. Speciellt inte när jag bara är i andra trimestern.
    Det är så jag ser på det. Skulle det komma en andra, större våg när jag är längre gången (då det är farligare med en influensa med tanke på lungfunktionen) så kanske jag överväger möjligheten med vaccin.
  • Uliise
    helene306 skrev 2009-10-07 19:04:44 följande:
    Klart du får! Grattis och välkommen hit! Jag svarade i en tråd på sidan Jämställdhet om vad man kallar sitt kön. Tjejer, vad kallar ni ert underliv och vad säger ni till era barn? Jag känner mig definitivt inte bekväm med att använda ordet snippa så jag säger mest underlivet när sonen undrar var min snopp är
    Jag säger musen, har vi alltid gjort i min familj så det känns liksom "rätt" för mig
  • Uliise
    Zirup skrev 2009-10-07 19:50:06 följande:
    Jag har funderar på det där med vaccination, jag vill inte vaccinera mig nu, när barnet är under tillväxt... men kanske vore det inte fel att göra det dom sista veckorna i graviditeten just för att ge bebisen en extra boost med antikroppar som nyfödd? Den kommer ju vara extremt känslig för allt möjligt och vaccinerar man den sista månaden så är den ju färdigväxt och klar och får med sig nyttan av vaccinet ut i världen.
    Fast får bebisen ett skydd av att mamman vaccinerar sig? Jag har hört lite olika om det :-/
  • Uliise
    Zirup skrev 2009-10-07 20:33:14 följande:
    Det var vad de sa på TV igår på fråga doktorn. Hon, den tanten sa också att vaccinet inte flyttas i kroppen utan att antikropparna bildas där i armen som man tar sprutan. På så vis kommer fostret aldrig i kontakt med vaccinet. Om det stämmer eller ej vet jag inte men det är väl vetenskap att bebisen kan ta del av våra antikroppar? Rent allmänt alltså? Det har jag fått för mig att det är.
    Okej, det låter ju bra Att de får del av vaccinet på så sätt alltså.
    Men... om jag (hypotetiskt) skulle injicera heroin i min arm, det kommer väl i kontakt med bebisen? Jag tänkte då du säger att bebisen inte kommer i kontakt med vaccinet.
  • Uliise

    emme 86 skrev 2009-10-07 21:22:46 följande:


    Nu har inte jag vart med i diskussionen men heroin injiserar du i blodet och det varndrar ju i hela kroppen, vaccinet sätter du i en muskel och där stannar det.
    Där ser man, lite pinsamt att jag inte kunde det måste jag säga
  • Uliise
    Ain skrev 2009-10-08 13:23:26 följande:
    Jaa, om man far svininfluensan är det ju inte speciellt bra även om man bara blir lagomt sjuk (dvs däckad hemma, men inte sjukhus). Feber är ju tex inte bra för bebisen. Jag har inte bestämt mig ännu för om jag ska ta vaccinet, för ännu verkar det inte ha spridit sig sa mycket här, men jag kan inte säga att jag är sa orolig. Jag känner manga här nere som inte vaccinerar sina barn alls (inte ens mot mässling, polio etc) för vissa är övertygade om att man far allergier, andra att andra saker kan hända osv. Jag personligen ser fördelarna med vaccin och tror att de flesta av alla dessa rykten (bade vanliga barnvaccin och nu svininfluensavaccinet) inte stämmer, och att forskarna faktiskt har bra koll idag. Vaccin är ju ocksa en kollektiv handling, jag vaccinerar mig för att skydda dig och du för att skydda mig. OCH folk som av nagon anledning inte KAN vaccinera sig. De som jag känner som inte vaccinerar sina barn tänker saklart att det inte är stor risk att fa tex polio, men skulle ingen vaccinera sig sa skulle det ju vara hög risk att fa diverse farliga sjukdomar. Sa de är ju egentligen ganska själviska. Nu är det ju lite annorlunda med svininfluensan, speciellt som gravid vill man ju heller inte ta nagra risker. Sa i slutändan maste ju var och en bestämma sig för huruvida man litar pa forskarna eller inte. (och det är ju saklart därför ocksa man sitter här pa FL och diskuterar)
    Nu är jag definitivt ingen expert men att vaccinationer i allmänhet ifrågasätts baseras mer än på bara "rykten". Autism och andra medicinska tillstånd har länkats till vaccinationer. Nu är jag inte säker på om det finns medicinska studier som tyder på detta, men jag känner att varför få upp ett spår om det inte finns något öht bakom. Att överhuvudtaget gå in och styra immunförsvaret på mer eller mindre konstgjord väg ställer jag mig högst skeptisk till.
  • Uliise

    Hm, min sambo frågade mig idag om mitt illamående blivit bättre - och då kände jag efter och tänka sig, det kanske är borta! Nu har jag haft så extreemt lindrigt illamående att det är svårt att känna om det är där eller inte (har tex. aldrig kräkts) men det har istället varit ganska konstant.
    Någon mer än jag som sluppit att kräkas?

    Kanske kanske är det på väg bort Är inte lika matkänslig längre heller.

    Annars längtar jag riktigt mycket efter RUL nu, är ca 5 veckor kvar iofs, men jag har ett delmål innan då min mamma kommer på besök om 3 veckor. Hon har aldrig varit här (jag är nyinflyttad) och jag har inte träffat henne sen i juli (min familj bor 70 mil bort) så det ska bli kul

  • Uliise
    7 michelingodingar skrev 2009-10-08 20:27:55 följande:
    haha har inget med kroppsvätskor o göra kan säga att ena dottern hoppa en halvmeter o vråla MEN MAMMA o sonen vart så satans rädd så han gallskrek rätt ut o börja stortjuta
    Jag blev skiträdd! Var verkligen inte inställd på det, usch! Ni som inte kollat än, kolla
  • Uliise

    Jag tror faktiskt att mitt illamående verkligen håller på att klinga av nu! Idag blir det universitetet och plugg, sedan ska vi bara ta det lugnt. Tror förresten att jag faktiskt kände bebisen igår när jag låg på mage. Mitt i magen, långt ner just där livmodern sitter, kände jag som en liten "fjäder inifrån magen". Ett pirrande som höll på en liten stund och sedan försvann när jag la mig på rygg. Man kan ju undra


    Ain skrev 2009-10-08 21:35:19 följande:
    MEN som sagt var, alla måste ju själva kunna stå för det de gör mot sig själva och sina barn! Så om man tror att vaccinet kan skada ens barn ska man naturligtvis inte vaccinera. Det jag kritiserar hos mina bekanta är att de helt enkelt kallt räknar med att barnen inte kommer att smittas, eftersom de allra flesta här faktiskt vaccinerar sina barn. Hade det varit en stor risk att barnen skulle smittas av polio osv skulle de nästan säkert vaccinera sina barn. Nu är det ju inte det, men faktiskt tack vare att andra vaccinerar sina barn. Sedan vet jag att det tex finns vissa antroposofer som anser att det är bättre för kroppen att genomleva en sjukdom, att de stärker barnet ifråga (om det nu inte dör antar jag...). Isåfall har man ju inget emot att barnet får kikhosta, eller andra farliga sjukdomar och då är det ju en liten annan situation. Men så är det alltså inte fallet hos mina bekanta.
    Tack för värdefull infomation ang. autismstudien

    Självklart är jag medveten om fördelarna med vaccin, är själv vaccinerad i enlighet med alla andra i min ålder. Jag ifrågasätter absolut inte modern sjukvård så på det sättet. Däremot är jag lite tveksam till bla. Sveriges massvaccination, när man ser på hur andra länder valt att gå tillväga - och då syftar jag inte på de länder som inte har råd med vaccin. Mediciner, vacciner och andra medicinska preparat är bra - men inte när de pumpas in mer eller mindre utan eftertanke. Se på äldre- och psykvården till exempel. Detta är min egen personliga åsikt och jag menar inte att uppröra någon To each their own.
Svar på tråden Bf April 2010