• Xgirl83

    Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9

    Wow, del 9!!

    am zandra = Noah 2/11 (BF 24/10) (bebis i magen BF april -10)
    Reyngirl = Sierra 9/11 (BF 12/11), Caspian 12/1 -09
    CarlAstrid = Elias 10/11 (BF 8/11)
    X-girl83 = Selma 16/11 (BF 14/11) (bebis i magen BF maj -10)
    Skorpiona = Vidar 23/11 (BF 26/11), Tor 30/11 -08
    Lindispindis84 = Oliver 24/11 (BF 16/11), Ella & Emanuel 9/4 -09
    Ain = Miriam 26/11 (BF 20/11) (bebis i magen BF april -10)
    Solstice = Alexander 28/11 (BF 22/11)
    Blemmert = Lisa 30/11 (BF 29/11), Leo 23/5 -09
    Malia75 = Emil 3/11
    Virre85 = Elias 3/11

    Jag hoppas jag fick med alla som skriver i tråden nu.

  • Svar på tråden Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9
  • lunaria

    Malia: usch, stackars Emil!! va jobbigt, han kan såklart inte fatta vad som är fel . hoppas ni snart får tid hos VC då!!

    x-girl: hur var den senaste natten med sömnen??

    Märks att Noah är inne i en period där han äter extremt mycket, tror han gör av med mycket energi just nu. han får ordentliga mål och mellanmål, men ändå har han ideligen gått till kylskåpet och pekat. jaja, bra att han får i sig iaf .

  • Malia75
    lunaria skrev 2010-01-16 20:14:00 följande:
    Märks att Noah är inne i en period där han äter extremt mycket, tror han gör av med mycket energi just nu. han får ordentliga mål och mellanmål, men ändå har han ideligen gått till kylskåpet och pekat. jaja, bra att han får i sig iaf .
    Så skönt! Emil frågar nästan aldrig efter mat.....
  • Ain

    Malia: ja, sadant är ju jobbigt. Och sedan att tvätta ögonen brukar ju inte vara det lättaste heller Miriam har haft flera ögoninflammationer, men som tur var aldrig sa att hon inte fatt upp ögonen alls.

    Zandra: skönt att du hann klart med din uppgift. Duktigt gjort pa sa kort tid!


    I natt vaknade Miriam vid 23:00 tiden och grät. Jag hörde att hon andades tungt och väsande - lite som vi astma och sa hostade hon konstigt. Det kom väldigt fort, för hon var inte alls förkyld da hon gick och lade sig. Sedan när hon pratade sa var hon alldeles hes. Efter att ha konsulterat en läkarbok misstänkte vi att det var falsk krupp och där rekommenderas det att ringa en läkare, sa vi fick ringa till barnsjukhuset. De trodde ocksa att det var falsk krupp och vi fick bla radet att ga ut och promenera i kalla luften. Det ska tydligen hjälpa och sedan aterkomma om det blivit värre. Jag kan ju inte pasta att kylan hjälpte, men hon blev heller inte värre, sa vi akte aldrig in till akuten. Det tar ända typ 30 minuter och mitt i natten är det ju inte det roligaste man kan ha för sig.
    Markus lag sedan vid hennes säng pa natten och hon vaknade upp ett par ganger för att hon hade svart att andas. Men nu i efterhand har jag förstatt att hon haft ett ganska lätt kruppanfall. Vissa blir ju bla om läpparna och sa. Vi fick iaf aldrig panik eftersom hon hela tiden kunde andas.

    Sedan nu i morse andades hon fortfarande väsande sa da akte vi in pa barnakuten pa ett annat sjukhus i närheten där man kan fa en akuttid och slippa sitta och vänta. (de har ej öppet pa natten) Där kollade de lungorna, syremättnaden osv och allt verkade bra, sa läkaren konstaterade att det var falsk krupp.

    Nu idag har hon matt bara bra, om än trött och hostig. Hostan kan tydligen sitta i ganska länge. och det kan hända att hon far andningssvarigheter i kväll igen. Men troligast mindre jobbigt än igar.

    Det var bara sa överraskande att hon vaknade och helt plötsligt hade svart att andas, när hon inte alls varit sjuk innan.

    Annars var vi pa ett terrarium idag. Det är väldigt litet, men a andra sidan passar det ganska bra med Miriam. Ormarna var inte alls kul, för de rör sig inte, men krokodilen, sköldpaddorna och spindlarna var kul

    Nej, nu ska jag smaka ett bröd jag just bakat. Det är med bikarbonat och bakpulver sa i svenska recept ska man ju ha fil till det. Och fil hittar man inte här. Tog istället kefir som ju är liknande fil. Far se hur det smakar Det gar väldgt snabbt att röra ihop iaf.

  • Xgirl83
    Ain: Oj vad jobbigt med Miriam! Jag hade nog tyckt att det vore rätt obehagligt, just när det sitter på andningen sådär. Men de får ingen feber av det eller? Sjukt att det kan komma så plötsligt! Förresten Kefir, är det densamma som kan köpas här så kallar jag det för filmjölk det också ju. Men den är kanske inte riktigt lika syrlig förstås. Men jag älskar kefir! Nu ikväll har jag gjort en fruktsmoothie med bär, frukt och filmjölk. Riktigt gott faktiskt.

    Zandra: Oj, hur kan han äta så mycket?? Helt otroligt att han är så smal som han är. Men det är ju väldigt olika vilken ämnesomsättning man har och så. Han är väl säkert en sån som aldrig kommer kunna bli överviktig. Selma äter dåligt hon.

    Malia: Håller tummarna för att ni får en tid på VC imorgon. Låter ju jobbigt att inte få komma dit och få medicinen.

    Jo Selma sov förresten bra i natt med. Och nu har vi köpt hennes vanliga välling igen så nu ska väl ordningen vara återställd. Förresten, nån som vet vad det kan vara om man får jätteont på en punkt lite ovanför ljumskeln ungefär? Fick så sjukt ont förut när vi var ute och promenerade och har känt det lite de senaste dagarna. Känns som det är ovanför bäckenet så det borde väl inte vara foglossning. Ligamenten kanske?
  • lunaria

    Malia75: ja vi tycker ju det är skönt. barn är ju så olika när det gäller maten så det är nog inget fel på Emil heller.

    Ain: usch jisses, hade blivit rejält orolig om det varit Noah, men jag förstår att ni inte ville åka in till akuten sådär nattetid!! skönt att hon sakta börjar repa sig efter det hela . Kefir ska väl vara ungefär detsamma som filmjölk, fast nyttigare har jag fått för mig, så det blir nog jättebra . är såå himla gott med hembakat bröd{#lang_emotions_tongue_out}.

    x-girl: jippi va bra att hon sover, kan tänka mig att det är rätt så skönt att sova nu då . jo det kan vara ligamenten som gör att det gör ont. man kan få ont där pga fogarna också, men då brukar det ju kännas på andra ställen också, iaf för mig.

    jo han är ju så himla smal, men växer också mycket, det märks på hans kläder där många tröjor plötsligt blivit för korta i armarna . men han har ju redan sedan födseln varit stor i aptiten och allt ska han smaka på. synd att han hade en dålig ätperiod vid jul, men det tar han väl igen nu då .

  • Ain

    Jo, det var lite obehagligt, men hade hon haft ännu svarare att andas hade jag nog blivit riktigt orolig. Nu var det ända ganska lätt, och man sag att hon heller inte hade panik även om hon var ledsen när hon vaknade pga andningen.

    De kan fa lätt feber, men oftast är det inte nagon hög feber.

    miriam äter jättedaligt. Nu har hon börjat smaka lite mer olika saker, men det är ända nästan alltid bara det hon känner till och gillar, dvs pasta och ris, korv, köttbullar, fiskpinnar eller annat panerat, ibland tabouleh och sa frukt. Inga grönsaker eller potatis, eller vanligt kött. Tyvärr tycker hon mest om fet mat och sa frukt (som ju är nyttigt, men kanske inte lika nyttigt som grönsaker) sa hon är ganska rund trots att hon inte äter sa bra. Inte tjock alltsa, men hon ligger nästan en kurva över medel pa vikten medan längden är medel, sa man far kanske passa sig lite. Vi har nu börjat försöka vara lite strängare med maten sa att det inte blir sa mycket "specialmat" at henne, utan ge henne fran varan och annars far det vara (men ända försöka se att hon far nagorlunda i sig bra mat över en dag). Hon far alltid frukt och det äter hon alltid.
    Men vi hoppas att hon snart börjar smaka och äta av all mat. Vi försöker nu med att man iaf ska smaka, men det funkar inte sa bra

    Jo, kefir smakar ju lite som fil och det viktiga i sadana bröd med bikarbonat är (tror jag) att filet är syrligt för att fa det att jäsa, och det är ju kefir ocksa. Men kefiren här är mycket syrligare än den är i Sverige...

    xgirl: skulle ocksa gissat pa ligamenten.

  • lunaria

    Ain: jobbigt med maten, men bra att hon iaf inte ligger dåligt på kurvan trots allt!! Noah har precis börjat äta gurka, vilket är stort framsteg då han heller knappt ätit grönsaker. annars är det lite varierat vad han äter, köttbullar och sån't är väl fortfarande ingen riktig höjdare, men däremot kyckling tror jag han skulle kunna leva på . vid jul var jag lite orolig, men då fick han en hel del panpizza bara för att få i honom något. men just nu är han extrem med mastlusten och ska provsmaka på allt ätbart .  

  • Xgirl83

    Gurka är en stor favorit här hemma. Är det nåt Selma äter så är det faktiskt grönsaker, konstigt nog. Jag kan förresten rekommendera fruksmoothie till frukost eller mellanmål, det fick Selma idag och hon drack massor! Frukt/bär och filmjölk mixade vi med stavmixer.

    Usch, vi hade det lite jobbigt inatt med Selma. Hon vaknade när vi gick och la oss, sen skulle hon ha vatten, och sen ville hon INTE sova. Hon var klarvaken. När vi hade slumrat till nån gång så vaknade vi av att Selma gått ut till sitt rum och börjat leka! Då var väl klockan 1 eller nåt sånt.

  • CarlAstrid

    Malia: Stackars lilla Emil! Hoppas han bli bättre snart.

    Ain: Hur mår Miriam nu? Andas hon bättre? Hoppas det.

    Amzandra: Haha. Ja, Elias har alltid varit glad i mat. Just nu så är han precis som du beskriver Noah, han går ut i köket titt som tätt och klättrar upp på pallen för att ta mat från kylskåpet. Jättejobbigt. Jag vet ju att han har ätit en massa precis ändå ber han om mer. Elias är ju inte jättelång, bara ca 86 cm, men han är ju inte smal, om man säger så  Ibland blir jag rädd att han ska bli överviktig om han fortsätter så. Vi försöker avleda honom från detta småätande då det heller inte är bra för tänderna.
    Elias gillar det mesta man lägger på hans tallrik. Gillar gurka, morot, tomat, majs och ärtor i grönsaksväg. Gillar potatis, ris och pasta och det mesta i köttväg, bara det inte är för segt. Gillar de flesta frukterna med. Om han nån gång inte gillar maten, så är jag inte alls orolig, han kompenserar vid nästa måltid.

  • CarlAstrid

    Förresten ligger det 2 nya bilder på mitt galleri. En på Emils gamla träborg som vi gjorde iordning och målade till Elias. Och dels en på den nya fordontavlan jag målat tills hans rum.

Svar på tråden Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9