• Adagio

    Fortsättningstråd vårmammor (2006) i Malmöområdet, del 17!

    Hej!

    Fortsättningstråd vårmammor (2006) i Malmöområdet.

    Vi som håller till här är 30+ och fick barn i feb-juni 2006.

    Välkomna!

    Här finns våra bebisar: www.familjeliv.se/Forum-3-28/m8657777.html

    Första tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m5538998.html

    Andra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m7292207.html

    Tredje tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m9058946.html

    Fjärde tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m10836851.html

    Femte tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-239/m13240809.html

    Sjätte tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m15873554.html

    Sjunde tråden: familjeliv.se/Forum-11-265/m19225776.html

    Åttonde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m22495017.html

    Nionde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m25683130.html

    Tionde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m28764285.html

    Elfte tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m31832371.html

    Tolfte tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m34547561.html

    Trettonde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m37462019.html

    Fjortonde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-271/m40563451.html

    Femtonde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m43544568.html

    Sextonde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m46334414.html

    2006-barnens födelsedagar:

    Lova 9 feb
    Ludvig 22 feb
    Alma 19 mars
    Edith 7 april
    Fredrika 8 april
    Elliot 8 april
    Klara 15 april
    Elias 11 maj
    Linnea 15 maj
    Molly 18 maj

  • Svar på tråden Fortsättningstråd vårmammor (2006) i Malmöområdet, del 17!
  • guldplutt

    nä, här är ganska tomt nuförtiden. ingen som ses heller direkt, kanske. har hittat en styck malmömamma i min ålder som fick barn samtidigt den här gången. alltid nåt, i brist på en hel grupp

    idag har vi varit på amningsmottagningen för andra gången. det funkade då på båda brösten, vilket det inte gjort sedan i måndags, då var vi där senast och fick det att funka både där och några gånger senare på dagen innan det var kört igen. amning verkar inte vara det som jag är naturbegåvning på... men nu har jag lite nytt hopp iaf. är redan less på att ränna upp på natten och fixa med flaskor, och att passa tider efter när det är dags att pumpa.

  • KajsaAnka

    Hej,

    Jag känner mig skyldig till att tråden inte går vidare. Jag är sjuk igen och orkar liksom inte engagera mig tillräckligt för att skriva här. Vill gärna läsa om hur ni har det, såklart. Har varit sjuk i 6 veckor nu och det knäcker mig snart Så jag känner att jag inte har något roligt att komma med. Som lök på laxen har vi inte världens bästa relation, jag och U... Det har varit strul ganska länge och jag vet inte riktigt ifall den kommer att bli bra heller, och hur vi ska göra. Usch ja... Inget som man blir direkt gladare åt.

    Guldplutt: Får gratta dig här också! Synd att det inte funkar med amningen... Jag hade också strul båda gångerna. Med L sa de på amningsmottagningen till sist: "Vi kan inte trolla!"... Det tog många besök på amningsmottagningen med M också, innan jag till slut fick tag i en sköterska som var så bra och inte exakt gick efter deras "regler" om hur barnet ska ligga, utan sa "Äsch, gör såhär istället, det funkar ju bäst för dig!" och så körde jag på det. Det tog väl två månader innan det funkade riktigt bra.

    jag saknar verkligen umgänget med mina barn. Jag har i stort sett inte kunnat ta hand om dem dessa veckor som jag varit sjuk. Får bara vila, vila och vila. I måndags trodde jag ju att jag var frisk och hade Melvin själv hela dagen. Det var helt underbart!!! Jag njöt av varje sekund. På kvällan var min temp närmare 39 grader igen Idag är jag feberfri (första dagen denna omgång) och jag ska skynda med myrsteg för att inte åka på feber igen. Fick ett tips av en doktor igår att jag ska blåsa i en stor PET-flaska med vatten för att bli av med lungblåsorna (Jag har haft lunginflammation två ggr på mindre än en månad. Inte samma infektion, utan två olika. Vanliga förkylningar har utvecklats till detta = jag har kasst immunförsvar) så jag hoppas att det kan hjälpa lite.

    jag återkommer och är mer aktiv när jag känner mig bättre. Innan dess läser jag gärna om hur ni har det

  • Sommarvind

    Usch vad jobbigt för dig, KajsaAnka! Krya på dig!

    Här knallar dagarna på. Hugo växer så det knakar, även om han inte hade ökat så mycket senaste vägningen. Hoppas att han har ökat nästa gång, annars kommer jag att börja oroa mig för mjölkallergi. Det största problemet vi har är att han har svårt för att somna på kvällarna, han kan inte slappna av utan skriker. Vi har testat lite olika sätt för att få honom att somna men inte lyckats hitta någon bra "off-knapp" än.

  • KajsaAnka

    Måste fråga om råd för matvägrande Linnea... Hon har varit besvärlig med maten nästan sedan hon föddes. Nu är det total kaos vid matbordet för hon vägrar äta... Inte ens smaka. Det är så tydligt att det är en trots, men jag vete sjutton hur vi ska få den att sluta. På bvc sa de för över ett halvår sedan att det går över av sig själv ifall ni inte ger henne någon annan mat. Jaha, hur länge ska vi vänta? Som tur är äter hon (skräp)maten på dagis, men hemma äter hon nästan ingenting. Går sedan omkring och gråter och gnäller över att hon är hungrig. När det sedan är mat igen äter hon ändå ingenting. Går och lägger sig varje kväll och säger att hon är hungrig. Detta slutar ju aldrig, åtminstone känns det så. Någon av er som har något liknande?

  • LucasLovisa

    hej hej
    hoppas det inte gör någt att jag ramlar in här fastän jag inte bo i malmö. Bor i svalöv, så det är inte så långt borta...
    Är mamma till Lucas 6 år och Lovisa 3 ½ år som är född 30 april 2006. Alltså i samma veva som era godingar...
    Hur fungerar er vardag med era barn? Min tjej sover fortfarande inte i sin egen säng. Hur har ni andra gjort? Sover alla era barn i egna sängar? Hur gjorde ni i övergången?

  • guldplutt

    usch vad tråkigt, kajsa - vet att du sa ngt för länge sedan att det var lite struligt hemma, men sen trodde jag att det verkade bli bättre. hoppas att ni kanske kan få hjälp ngnstans, har ni provat det..?

    och må du VID GUD få bli frisk snart! det låter ju helt överjävligt! hoppas du får vaccin mot svinis om du har en frisk lucka, för du borde ju nästan klassas som riskgrupp nu!

  • saphy

    stort krya på dig kajsa!! Livet i sig blir ju inte roligare om man är sjuk!!
    här knallar det oxå på... inte så mycket som händer, det är ju slut på cross säsongen men destu mer i huvet... många tankar som virvlar...
    vi hade ju personlighets test på vår konferans dag med jobb och den har satt igång mycket!!
    har oxå många tankar om den kommande säsongen med sonen... hur mycket ska man satsa? hur mycket KAN vi satsa? han har dock gjort en riktigt bra säsong där han blev tvåa i DM och totalt trea i sydcupen.... min son är faktist ganska duktig... snackar löst om tävla i danmark och göteborgscupen ... lägg till lite jobb/studera tankar och som grädden .... köpa hus tankar!! men det håller ju en igång! he he säger som ni andra... roligt att läsa hur ni har det, stort som smått!!

  • Adagio

    Förra gången jag startade en ny tråd skickade jag iväg så många länkar att jag blev klassad som spammare och avstängd i ett dygn!!! Nästa gång ska jag (eller den som hinner före) kanske skapa en ny tråd innan den gamla går ut och lägga in adressen här i tråden. Ja, ni fattar.

    Kajsa, usch vad jobbigt. Det kan ju inte precis kännas bättre av att relationen knakar, så mycket stöd som man behöver när man är bara lite krasslig. Jag hoppas att ni reder ut det och att du blir frisk snart. Det jämngråa vädret gör ju knappast någon gladare.

    Vad gäller Linneas matvägran (eller så) så kan jag bara säga att jag har det likadant med Ludvig. Visst händer det att han äter bra (pannkakor, spaghetti), men oftast lämnar han bordet utan att ha ätit mer än en musbit. Vi har haft det såhär jämt känns det som och vi har lärt oss att inte tjata och inte hetsa upp oss över det. Han får iofs välling på kvällarna, trots att bvc rekommenderade oss att sluta vid 2½. Vi slutade med morgonvälling, så att han ska lära sig äta en bra frukost och det går bra. Jag läste i Katerina Janouchs bok "Barnliv" att hon hade en son som matvägrade hela sin uppväxt, vi snackar 13 år eller så. Hon skrev ungefär att "ta det lugnt, man överlever på mackor". Vår bvc sa också till oss vid samtal om detta att man ska vara väldigt medveten om att sömn och mat är de två ting där barn kan pressa sina föräldrar till vansinne och att man inte ska nappa på det betet.

    Å andra sidan låter det inte bra att hon är hungrig. Hade jag varit som du så hade jag försökt få i henne en macka och ett glas mjölk (kanske till och med o'boy) innan hon går och lägger sig. Vill hon ha en banan en timme innan maten så ge henne det, för då vet du i alla fall att hon fått i sig något. Testa, du känner henne bättre än bvc-sköterskan.

    Mina barn är verkligen som natt och dag där. Lykke kan äta sin egen portion OCH Ludvigs när han har lämnat. Hon slukar allt, vår lilla sopstation.

    Guldplutt, oavsett vad de säger på amningsmottagningen så måste jag säga att amningsnappen var en fantastisk hjälp för mig. Efter en vecka med den kunde Ludvig ta bröstet och sen kunde jag lägga undan den, men hade det behövts hade jag fortsatt med den. Jag tycker den är toppen och jag fick den av en barnmorska på BB som tyckte att var och en skulle prova sig fram till vad som passade dem bäst.

    Här är vi mitt i ett vaccinationskaos. Vi har tagit Twinrix mot hepatit A+B och ska få Pandemrix mot svinis på lördag. Så skulle vi också ta Dukoral drickvaccin mot kolera och turistdiarré, men ska man ta Pandemrix får man inte ta annat vaccin 2 veckor före eller två veckor efter... Logistiken bara brast och till råga på allt hade lilla Lykke varit förkyld och fått sin första Twinrix försent... ja, vilken dag jag har haft alltså. Känner mig som en enda stor kalkylator, som jag har räknat på dagar hit och dit och försökt med olika alternativ. På Läkemedelsrådgivningen sa de att jag borde ringa någon annan för råd, för det fanns inga studier på hur dessa vaccin funkade ihop. Jaja. Nu lär vi få gå utan fullgott kolera/diarréskydd i ca 4 dagar på resan, men det känns ändå som om hepatiten och svinis var de viktigare vaccinen och det bästa är att Ludvig hinner få alla i tid.

    Oj, vilket långt inlägg det blev.

    Sommarvind, ikväll har jag lagat Fiskkakor med spenatcrème från vår kokbok. Helt okej!

Svar på tråden Fortsättningstråd vårmammor (2006) i Malmöområdet, del 17!