• Meadow

    Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3

    Grattis Jenny!!

    Och vad kul med renovering!!

  • Meadow

    Smoolan: Sorry, bristningar är hormonellt...

    Men du håller huden spänstig med att smörja in den, så det är bra! Jag fick bara på tuttarna vid amningen, har inga andra bristningar alls...

  • Meadow

    Vad roligt att allt såg bra ut Kittycat! Du kan nog säga till de flesta nu, hade jag gjort. Iaf närmaste omgivningen. Men, känns som att det var precis nyss du plussade?? Gud vad tiden går fort!

    Själv har jag traskat in i v7 nu, och det är fullständig KOMA här. Trött trött trött trött trött...Jag får inget gjort. Hade behövt plocka undan julen, ta fram våren, rensa kylskåpet, fara med julklapps soporna till återvinningen, ni vet, fixa!

    Vi har unnat oss lyxen med städhjälp varannan vecka (Kan VARMT rek, bästa investeringen någonsin!!!) men hon har jullov sedan veckan innan jul...Kommer den 13:e igen. Så. Bara gilla läget. Ett jävla I-lands problem, i know.

    Jo, behöver tvätta också. BAJS vad trött o less jag är nu!

  • Meadow

    Bebisfeb:

    Var inte orolig! Och det är ingen idé att vara det! Det kommer säkert gå jättebra! Var bara överens med Johan om hur ni vill ha det, det är bra att ha honom som kan föra din talan när det blir jobbigt! Jag kan VARMT rekomendera epidural, kändes INGET när den sattes, och man fick en otrolig ork efter det! Krystvärkarna var effektiva ändå, verkligen super!! Kommer absolut ta det nästa gång!

    Mental träning är jättebra! Ta ngn lugn musik, ligg ned och så visualiserar du din drömförlossning! Låter flummigt, men är jättebra! Träna på att andas "högt" dvs korta andetag, det underlättar vid värkarna (dvs profylax).

    Vi kvinnor är gjorda för att föda barn, det går inte att förklara, men när man ligger där är det ngn urjordisk styrka som tar över ens kropp. Ni andra som har fött barn, visst håller ni med mig? Jag höll på krama sönder sambons hand, om jag klämmer allt jag har idag så är jag inte ens i närheten. Han trodde jag hade knäckt nåt i handen på honom!

    Det kommer gå JÄTTEBRA!! Och uppstår något, så finns det kompetent personal och läkare inom räckhåll, de har alla upplevt alla olika former av förlossningar!!

    Kram

  • Meadow

    Bebisfeb;

    Kan säga att profylax kursen var SUPER! Man går igenom hela förloppet från första värk till man krystat ut moderkakan. Andningen var till stor hjälp, och man känner att man har lite kontroll när man vet förloppen och vad som händer. Kanske vore en idé att kolla om det finns ngn typ "intensivkurs" att gå? Den jag gick var 8 söndagar på raken.

  • Meadow

    Bebisfeb; Ja, jag kände att ju mer kunskap jag hade, destå tryggare var jag! Jag vet ju inte hur det känns när man kommer igång av sig själv, eftersom jag blev igångsatt, det är väldigt "mekaniskt". Det enda jag vet att många gör fel är att när de börjar få värkar, vandrar de runt som idioter istället för att vila. Du ska vila vila vila vila, för man vet aldrig hur lång tid det kommer ta. Kolhydratladda innan! Pasta, pizza osv!

    Låter bra med samtal och besök på sjukhuset, du ska se att det känns mycket bättre efter det!

  • Meadow

    Smoolan: Vi kör faktiskt svart. En kvinna 60+ som kommer hit varannan vecka. Vi har haft det sedan nov förra året. Vi har ett stort hus, totalt 347 kvadrat. Det är en hel del! Hon tar 100:- timmen och städar ca 4,5 timme per gång, vilket är väldigt prisvärt! Jag tvättar osv själv, plockar undan allt innan så hon städar bara, far inte och behöver pilla i grejer osv. Det hade jag inte velat. Vi har väldigt sparsamt med grejer, inget i fönster osv så det är ett lättstädat hem, men stort. Hon skurar för hand!! Och tar med klorin i tolettstolarna....Lukten av såpa när man öppnar dörren, den är underbar! Jag har valt att prioritera tiden med min familj, samt hästarna som jag knappt ändå har tid med, men som kostar pengar ändå. Jag kommer aldrig att ångra vårat val!

  • Meadow

    Härligt Mithrandil!!!!

    Förstår din oro med symptomen, men du är ju så pass långt gången då man inte brukar ha dess mer krämpor, det brukar ju som komma sen när man blivit lite större. Det är säkert ingen fara!

    Själv är jag i v7 och mår räv! Känner mig bakis och sjösjuk, blir dock  bättre på kvällen. Trött trött trött trött...

  • Meadow

    Hej brudar!

    Här är det fortfarande koma, trötthet och illamående. Får äta-konstant. Vilket resulterar i en helt fucked up mage såklart! Rostbröd med marmelad och ost, yoghurt, apelsiner, glass...Allt som kommer i min väg. Jag blir attack illamående och då måste fort ngt i truten!

    Nä, jag ska inte gnälla, men det är otroligt krävande och tar all den lilla lilla energi som jag har. Den är verkligen på minus...

    På tal om minus, - 32 grader här...

Svar på tråden Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3