• Gudasänd

    Det gyllene snittet - Universums Gudomliga Kod - Bevis för vår Intelligente Designer !!!

    .
    VETENSKAPEN BÖRJAR FÅ BEVIS FÖR GUD!

    GYLLENE SNITTET - GUDS FANTASTISKA DESIGN!

    blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/12/det-gyllene-snittet-universums-gudomliga-kod-bevis-for-var-intelligente-designer

    Det gyllene snittet: Universums hemliga kod, helig geometri:

    www.epochtimes.se/articles/2007/09/24/13172.html

    Genom hela skapelsen, från människokroppen till pärlbåtar, är det gyllene snittet den högsta standarden för skönhet och god design. Ändå kan forskarna fortfarande inte förstå varför detta harmoniska förhållande existerar överallt i naturen.

    Från rektangeln till den gyllene spiralen kan exempel hittas överallt: I hornen på getter, mineralkristaller, i en virvel, en tromb, fingeravtryck, kronbladen på rosor, i de koncentriska höljena runt blomkål eller solrosor, insekter, fiskar, Vintergatan, andra galaxer som vår granne M51? eller en snigel. En perfekt och vacker snigel som pärlbåten är praktiskt taget en fulländning av det gyllene snittet. Många träd har också det gyllene snittet i tjockleken på grenarna, mellan den lägre och den högre delen.

    Den mänskliga kroppens estetik döljer också fi (det gyllene snittet, talet 1,618). Kvoten av längden från huvudet till fötterna och längden mellan naveln och fötterna avslöjar ett perfekt och harmoniskt 1,618-förhållande i våra kroppar. Vi kan hitta ett liknande resultat i förhållandet mellan huvudets längd och längden mellan ögonen och hakan, eller förhållandet mellan längden från näsan till hakan och längden mellan läpparna och hakan. Ju mer ett ansikte närmar sig dessa proportioner, desto mer harmoniskt uppfattas det. Det tycks alltså som om vår smak på något vis är förutbestämd.

    Talet fi är liksom kusinen pi (förhållandet mellan omkretsen och diametern för en cirkel) utomordentligt komplext. I moderna tider har man kalkylerat talet med mer än tusen miljarder decimaler, och man fortsätter vidare.

    Det gyllene snittet, ett gyllene tal, förekommer överallt i både mikro- och makrokosmos:

    goldennumber.net/neophite.htm

    DNA-spiralen är designat efter det gyllene snittet:

    goldennumber.net/dna.htm

    Naturen är full av detta estetiska skönhetssnitt, upptäckt av matematikern Fibonacci:

    sv.wikipedia.org/wiki/Fibonacci
    www.allahexists.com/earth/earth_05.php

    Fibonacci-sekvensen, relaterad till det gyllene snittet:

    www.mcs.surrey.ac.uk/Personal/R.Knott/Fibonacci/fibnat.html
    sv.wikipedia.org/wiki/Fibonaccital

    Gyllene snittet, bevis för Gud, vår Intelligente Designer!

    creationwiki.org/Golden_ratio
    creationanswers.net/inteldesign/GODRATIO.HTM

    Gyllene snittet i snöflingor:

    www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/class/class.htm

    Den perfekta symmetrin hos allt levande:

    www.allahexists.com/earth/earth_07.php
    www.allahexists.com/earth/earth_15.php

    VIDEOS KRING DET GYLLENE SNITTET:

    Det gyllene snittet och Fibonaccitalen:





    Gyllene snittet i skapelsen, Guds fingeravtryck:





    Gyllene snittet i Människan och spermien:








    TILL DISKUSSION:

    Ateister:

    Utan en Intelligent Designer, hur i Herrens Namn förklarar ni det gyllene snittet?

    Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)....Herren vare med er!

    Aum, Om tat sat, Hare Krishna

    Eder evigt tillgivne,
    Fick en Snilleblixt
    .

  • Svar på tråden Det gyllene snittet - Universums Gudomliga Kod - Bevis för vår Intelligente Designer !!!
  • M C
    Gudasänd skrev 2010-01-05 03:14:17 följande:
    Fjärilarna är skapade så!Fjärilslarven motsäger evolutionsteorin:www.harunyahya.com/articles/70caterpillar_sci...www.krishnascience.com/3_No_Sense.htmlVad är överlevnadsfördelen av att hänga hjälplös på detta sätt under 1-2 veckor? Varför måste en fjäril bli ett ägg en andra gång och födas igen? Hur skulle en IQ-befriad "evolution" kunna fixa till detta?
    Men är du helt ***? Det finns ingen tanke bakom larverna, tvärtom är det rent korkat att skapa något som är försvarslöst. Där om någonstans har du det ulitmata beviset för att evolutionen bara händer - den bara blir. Ingen tanke.
  • M C
    SkåneP skrev 2010-01-05 07:48:27 följande:
    Bävar för slutsatserna TS drar om denne får höra talas om fraktaler.
    {#lang_emotions_dreamer}
    Jag ser fram emot även den sagan.
  • Semper Idem
    M C skrev 2010-01-05 12:41:55 följande:
    Jag ser fram emot även den sagan.
    Det tar nog ett tag till. Gud verkar upptagen med att lära sig andragradare
  • M C
    Gudasänd skrev 2010-01-05 03:17:51 följande:
    Vem annars än Han har den enorma IQ:n som krävdes?
    Du förutsätter att det är en person.
    Det är inte så lite dumt att göra i den här diskussionen.
  • M C
    Semper Idem skrev 2010-01-05 12:51:11 följande:
    Det tar nog ett tag till. Gud verkar upptagen med att lära sig andragradare
    {#lang_emotions_dreamer}
  • lennartsdotter
    Gudasänd skrev 2010-01-05 03:14:17 följande:
    Fjärilarna är skapade så!Fjärilslarven motsäger evolutionsteorin:www.harunyahya.com/articles/70caterpillar_sci...www.krishnascience.com/3_No_Sense.htmlVad är överlevnadsfördelen av att hänga hjälplös på detta sätt under 1-2 veckor? Varför måste en fjäril bli ett ägg en andra gång och födas igen? Hur skulle en IQ-befriad "evolution" kunna fixa till detta?
    Jag rekommenderar att du läser lite biologi på akademisk nivå så får du kanske klarhet i vad evolution handlar om. Det finns inget syfte, det handlar helt enkelt om att gener för förändringar som höjer en individs fitness kommer spridas i större omfattning relativt de alternativa gener som finns. Detta ger gradvisa förändringar som i längden kan skapa helt nya arter.

    Varför i hela fridens namn skulle en smart designer skapa alla dessa onödiga (som jag uppfattar att du tycker de är) livsstadier?

    Jag vill fortfarande höra din förklaring till pseudopenisen hos en av hyenaarterna. Varför har din intelligenta designer skapat dem? Njuter han/hon av att se tikar dö när de föder valpar genom sina penisar? Handlar det om stort ego? Han har en penis och skapade just denna hyenaart som sin avbild?
  • Toboas
    lennartsdotter skrev 2010-01-05 14:02:13 följande:
    Jag rekommenderar att du läser lite biologi på akademisk nivå så får du kanske klarhet i vad evolution handlar om.
    Jag skulle vilja säga att det räcker med att läsa biologi på en rätt allmän nivå för att lära sig det här. Lite akademisk känsla för källkritik vore dock på sin plats för Gudasänd.
  • lennartsdotter
    Toboas skrev 2010-01-05 18:22:26 följande:
    Jag skulle vilja säga att det räcker med att läsa biologi på en rätt allmän nivå för att lära sig det här. Lite akademisk känsla för källkritik vore dock på sin plats för Gudasänd.
    Tyvärr inte. Vi har alldeles för många som kommer direkt från gymnasiet till universitet som inte alls har greppat vad evolution är.

    Jag läser nu (på avancerad nivå) med blivande högstadielärare (biologi) som alltså tagit sig igenom nästan hela lärarutbildningen som inte fattat vad evolution är förrän nu, under denna kurs.
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    lennartsdotter skrev 2010-01-06 00:26:36 följande:
    Tyvärr inte. Vi har alldeles för många som kommer direkt från gymnasiet till universitet som inte alls har greppat vad evolution är. Jag läser nu (på avancerad nivå) med blivande högstadielärare (biologi) som alltså tagit sig igenom nästan hela lärarutbildningen som inte fattat vad evolution är förrän nu, under denna kurs.
    Ja tyvärr är det ju så.

    Vad skulle du säga är den största missuppfattningen kring evolution hos dina kollegor? Pm går bra om du inte vill skriva här av någon anledning.
    Scientific theory ≠ Guess, hunch.
  • lennartsdotter
    Mayoranya skrev 2010-01-06 10:42:14 följande:
    Ja tyvärr är det ju så.Vad skulle du säga är den största missuppfattningen kring evolution hos dina kollegor? Pm går bra om du inte vill skriva här av någon anledning.
    Det enskilt största problemet är att de tror att evolution endast handlar om slump. De glömmer helt bort (eller har inte lärt sig) att det krävs naturlig selektion.

    Det andra är att de blandar in syfte i det hela á la giraffen har en lång hals för att den behöver lång hals för att komma åt maten i trädkronorna...
Svar på tråden Det gyllene snittet - Universums Gudomliga Kod - Bevis för vår Intelligente Designer !!!