• Gudasänd

    Det gyllene snittet - Universums Gudomliga Kod - Bevis för vår Intelligente Designer !!!

    .
    VETENSKAPEN BÖRJAR FÅ BEVIS FÖR GUD!

    GYLLENE SNITTET - GUDS FANTASTISKA DESIGN!

    blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/12/det-gyllene-snittet-universums-gudomliga-kod-bevis-for-var-intelligente-designer

    Det gyllene snittet: Universums hemliga kod, helig geometri:

    www.epochtimes.se/articles/2007/09/24/13172.html

    Genom hela skapelsen, från människokroppen till pärlbåtar, är det gyllene snittet den högsta standarden för skönhet och god design. Ändå kan forskarna fortfarande inte förstå varför detta harmoniska förhållande existerar överallt i naturen.

    Från rektangeln till den gyllene spiralen kan exempel hittas överallt: I hornen på getter, mineralkristaller, i en virvel, en tromb, fingeravtryck, kronbladen på rosor, i de koncentriska höljena runt blomkål eller solrosor, insekter, fiskar, Vintergatan, andra galaxer som vår granne M51? eller en snigel. En perfekt och vacker snigel som pärlbåten är praktiskt taget en fulländning av det gyllene snittet. Många träd har också det gyllene snittet i tjockleken på grenarna, mellan den lägre och den högre delen.

    Den mänskliga kroppens estetik döljer också fi (det gyllene snittet, talet 1,618). Kvoten av längden från huvudet till fötterna och längden mellan naveln och fötterna avslöjar ett perfekt och harmoniskt 1,618-förhållande i våra kroppar. Vi kan hitta ett liknande resultat i förhållandet mellan huvudets längd och längden mellan ögonen och hakan, eller förhållandet mellan längden från näsan till hakan och längden mellan läpparna och hakan. Ju mer ett ansikte närmar sig dessa proportioner, desto mer harmoniskt uppfattas det. Det tycks alltså som om vår smak på något vis är förutbestämd.

    Talet fi är liksom kusinen pi (förhållandet mellan omkretsen och diametern för en cirkel) utomordentligt komplext. I moderna tider har man kalkylerat talet med mer än tusen miljarder decimaler, och man fortsätter vidare.

    Det gyllene snittet, ett gyllene tal, förekommer överallt i både mikro- och makrokosmos:

    goldennumber.net/neophite.htm

    DNA-spiralen är designat efter det gyllene snittet:

    goldennumber.net/dna.htm

    Naturen är full av detta estetiska skönhetssnitt, upptäckt av matematikern Fibonacci:

    sv.wikipedia.org/wiki/Fibonacci
    www.allahexists.com/earth/earth_05.php

    Fibonacci-sekvensen, relaterad till det gyllene snittet:

    www.mcs.surrey.ac.uk/Personal/R.Knott/Fibonacci/fibnat.html
    sv.wikipedia.org/wiki/Fibonaccital

    Gyllene snittet, bevis för Gud, vår Intelligente Designer!

    creationwiki.org/Golden_ratio
    creationanswers.net/inteldesign/GODRATIO.HTM

    Gyllene snittet i snöflingor:

    www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/class/class.htm

    Den perfekta symmetrin hos allt levande:

    www.allahexists.com/earth/earth_07.php
    www.allahexists.com/earth/earth_15.php

    VIDEOS KRING DET GYLLENE SNITTET:

    Det gyllene snittet och Fibonaccitalen:





    Gyllene snittet i skapelsen, Guds fingeravtryck:





    Gyllene snittet i Människan och spermien:








    TILL DISKUSSION:

    Ateister:

    Utan en Intelligent Designer, hur i Herrens Namn förklarar ni det gyllene snittet?

    Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)....Herren vare med er!

    Aum, Om tat sat, Hare Krishna

    Eder evigt tillgivne,
    Fick en Snilleblixt
    .

  • Svar på tråden Det gyllene snittet - Universums Gudomliga Kod - Bevis för vår Intelligente Designer !!!
  • Dilong
    BlommyNess12 skrev 2010-01-27 16:43:22 följande:
    Seriöst, Gud går inte att bevisa. Det står till och med i bibeln om det, att om gud gick att bevisa så skulle människan inte tro, utan veta, och utan tro kan inte gud existera. Du målar in dig själv i ett hörn. Den minut du bevisar att gud existerar så upphör han att existera.
    Lite festligt att använda det som står i Bibeln som belägg för att en icke-troende har fel.
  • Dr Mupp
    lennartsdotter skrev 2010-01-06 12:29:52 följande:
    Det enskilt största problemet är att de tror att evolution endast handlar om slump. De glömmer helt bort (eller har inte lärt sig) att det krävs naturlig selektion. Det andra är att de blandar in syfte i det hela á la giraffen har en lång hals för att den behöver lång hals för att komma åt maten i trädkronorna...
    Dvs det som lärs ut i skolan.
  • Toboas
    BlommyNess12 skrev 2010-01-27 16:43:22 följande:
    Seriöst, Gud går inte att bevisa. Det står till och med i bibeln om det, att om gud gick att bevisa så skulle människan inte tro, utan veta, och utan tro kan inte gud existera. Du målar in dig själv i ett hörn. Den minut du bevisar att gud existerar så upphör han att existera.
    Intressant! Kan du hänvisa mig till den passage där det står att den allmäktiga guden inte kan existera utan människors tro? Hur existerade han före Adam och Eva?

    Om du hittar det stycket - vilket jag starkt tvivlar på - så är det väl ett bevis på att gud inte existerar i verkligheten. Så snart vi slutar tro så försvinner gud. Gud är verkligen modig som skickar ner sin egen som att utföra under. Det borde ju funnits risk att någon som såg det övergick från att veta till att tro.

    Det står däremot i Liftarens Guide till Galaxen att Babelfisken bevisar guds existens och därför försvinner gud (i ett litet moln av logik) - men sist jag kollade hade LGtG inte upptagits som kanon bland de kristna...
  • M C

    42


    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • Gudasänd
    BlommyNess12 skrev 2010-01-27 16:43:22 följande:
    Den minut du bevisar att gud existerar så *upphör* han att *existera*.
    För att kunna upphöra existera, så måste man till att börja med existera!

    Slutsats?

    Just precis, Gud existerar!  {#lang_emotions_laughing}
  • Gudasänd
    Toboas skrev 2010-01-27 17:36:08 följande:
    Hur vet du att gud existerar utan tid? Guds universum kanske också har tid vilket innebär att gud måste ha en början. Har du något belägg för att gud skulle existera utanför rumstiden? Det kosmologiska argumentet är ett filosofiskt argument. I texten (i din länk) tar man fram den vetenskapliga kritiken och länkar också vidare till de som hävdar att universum visst kan skapa sig självt. Du brukar kritisera evolutionsteorin (baserat på att du inte förstår vad en vetenskaplig teori är) men du kontrar med att hänvisa till ett argument? Det är som att kritisera ett fotografi för att en kompis har gjort en teckning baserad på en dröm som du anser stämmer bättre...
    1. Om du anser att det allra första (Gud) har en början, så får du ett problem som du aldrig kan lösa, vem skapade det allra första?

    Givetvis kan det inte ha funnits någon före det första, varför det första inte kan ha skapats av någon annan!

    2. Gud existerar i den absoluta rumtiden, som utgör grunden till vår relativa rumtid!

    3. För att något ska ha skapat sig själv, så måste det ha existerat innan det existerade. Med andra ord så måste det både ha existerat och inte existerat på samma gång...vilket ju är en omöjlighet!
  • Toboas
    Gudasänd skrev 2010-02-07 04:19:20 följande:
    1. Om du anser att det allra första (Gud) har en början, så får du ett problem som du aldrig kan lösa, vem skapade det allra första? Givetvis kan det inte ha funnits någon före det första, varför det första inte kan ha skapats av någon annan!

    2. Gud existerar i den absoluta rumtiden, som utgör grunden till vår relativa rumtid!

    3. För att något ska ha skapat sig själv, så måste det ha existerat innan det existerade. Med andra ord så måste det både ha existerat och inte existerat på samma gång...vilket ju är en omöjlighet!
    1) Alltså kan vi anta att universum i någon form alltid har existerat - kanske som en serie expansioner och sammandragningar. Det är inte mer orimligt än att gud alltid existerat. Det har faktiskt en fördel - vi vet att det existerar ett universum just nu men det existerar inga bevis på att gud någonsin existerat.

    2) Kan du definiera "absolut rumtid"? Jag har letat på nätet men kan inte hitta det som begrepp. Vårt universum existerar i en relativ rumtid. Det finns inga empiriska belägg, inga vetenskapliga teorier, inga experiment som tyder på någon absolut rumtid. Du får gärna länka till någon källa som uppfyller något av de ovanstående kritierna.

    3) Det kanske är omöjligt - i den relativa rumtiden som vi har men det finns flera teorier - bran-varianten tillexempel - som skulle kunna öppna upp för lösningar som inte innebär någon konflikt med "orsak-verkan".
  • M C
    Gudasänd skrev 2010-02-07 04:15:25 följande:
    För att kunna upphöra existera, så måste man till att börja med existera!Slutsats?Just precis, Gud existerar! 
    Tack för morgonens asgarv!
    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • Pelleping
    Gudasänd skrev 2010-02-07 04:15:25 följande:
    För att kunna upphöra existera, så måste man till att börja med existera! Slutsats? Just precis, Gud existerar! 
    Aj aj aj aj aj, jag får kramp i magen!!!!
    Memento mori
Svar på tråden Det gyllene snittet - Universums Gudomliga Kod - Bevis för vår Intelligente Designer !!!