• MrsNash

    Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 4

    Nu har jag oxå hittat hit! 

    VIll gärna vara med i BF listan Pepsikatten, födde en son 11/12, bf 30/11, 4650 gram och 55 lång, andra barnet.

    God jul alla! Vi har haft min syster och hennes dotter på besök och haft det jättemysigt!

  • MrsNash

    här var det lugnt....

    Tittar in och önskar alla ett gott nytt år med era små!!!

  • MrsNash

    Min lilleman sover jättebra, dagtid! Nattetid vaknar han varje eller varannan timme, väääääldigt tröttsamt faktiskt. Funderar starkt på att ge honom lite ersättning som nattmål, så tror jag han sover längre och bättre. Känns som den mjölken som e kvar på kvällen inte är så mättande. Som längst har han sovit tre timmar i sträck på natten.
    Åkte dessutom på en jätteförkylning två dar efter förlossningen som inte släppt ännu, så jag hostar sönder mig själv på nätterna. Har varit hos läkaren men det är bara virus så bara att härda ut, tre veckor nu har man varit sjuk. GÄSP!

  • MrsNash

    Min "lille" kille är en månad nu, var på bvc idag och han väger 5450 gram och är 59 lång!!!! Herregud vart ska detta sluta!!!!

  • MrsNash
    Josefine Hedlund skrev 2010-01-19 11:04:21 följande:
    Tänkte höra med er om era bebisar har problem meg magen? Vår dotter har väldigt mkt gaser som hon lider av. Har funderat på om det kan vara mjölkallergi, men då hon inte blivit direkt bättre av mjölkfri ersättning undrar jag.. Vad kan det ananrs bero på? eller har en del bebisar bara mer problem med detta än andra? Man vill ju sä gärna hjälpa henne när man ser att hon har ont. Hon är född 30 dagar för tidigt, kanske har med det att göra? Tacksam för kommentarer!
    Har du kopplat ihop det med vad du själv äter? Det kan vara vissa kryddor eller liknande hon reagerar på . Min son reagerar iaf jättemycket om jag äter vitlök eller allmänt stark mat. Synd, då jag fullkomligt älskar vitlök och tex thaimat!!
    Annars är det väl rätt vanligt med magknip och gaser första kvartalet, deras tarmar ska plötsligt börja ta emot mat och smälta den. Magmassage e bra, se till att de rapar extra mycket, kanske ta små pauser i ammandet för rapar etc....
    Sen är ju mjölkallergi en vanlig orsak med, du kan ju pröva att utesluta all laktos under en veck aoch se om det blir bättre.
  • MrsNash
    Ikkapikka skrev 2010-01-18 23:06:23 följande:
    ja hon är sååå go, massor av veck att hålla reda på när man rengör men det börjar bli tungt att bära på henne, känns i nacke, axlar och armar framåt kvällen!
    Haha, sötfis! Tror säkert att vår lilleman kommer fightas om titeln som tungviktaren i denna tråd..... 5450 gram en månad gammal....

    Vi har för övrigt äntligen bestämt oss för vad lilleman ska heta, det blir Elton!! Känns skönt, vi har verkligen inte kommit överens här hemma.
  • MrsNash

    Pepsikatten - nej man måste inte ha rutiner!!! Man gör precis som man känner för det, så länge alla mår bra så ska man köra på det!! De är ju fortfarande väldigt små, och kommer ställa om sitt mat och sovschema många gånger framöver! Däremot kan det ju vara skönt för en själv om man får in nån form av rutin om än för stunden. Men jag propsar verkligen för att man som förälder inte ska känna en massa "måsten" , utan känna sig fram vad som känns bäst för en själv!!!

  • MrsNash

    Härligt Pluddrupp!! Inte ett dugg avis....

    Idag har jag varit och tränat på sjukgymnastiken, har ju problem med ryggen. Det var riktigt skönt att aktivera sig, känner mig stolt öve rmig själv! Iom foglossningen jag hade med så känner jag at jag verkligen måste ta tag i min kropp!

  • MrsNash

    Elton tar flaskan han med, så jag har oxå lämnat hemma ett par gånger med sambon. Men inte alltid han behövt ge honom mat, brukar proppa honom full innan man går, så klarar de sig ju ett tag!

    Här är det fortfarande max 4 timmar i rak när det gäller sömn, och då oftast dagtid, nattetid e det oftast 2-3.

    Jag har flera kompisar som haft både kopparspiral coh hormonspiral och jag har typ blivit avskräckt. Dels verkar det göra rätt ont att sätta in den sen kan man ha otur att blöda jättemycket och ofta. Men sen blöder vissa ingenting! så man vet ju inte....
    Jag började med minipiller efter dottern, efter några månader, det funkade helt okej. Men helst vill man ju inte ha några extra hormoner i sig alls. Svårt det där hur man ska göra.
    Min mens förra gången kom tillbaks när jag slutade amma, hoppas på samma tur denna gång!

  • MrsNash

    Pinkmoe - bra jobbat med grav.kilona! Och riktigt smart att få en stund för sig själv varje dag. Det ska jag försöka införliva här hemma med!
    Jag har hört, att när de små vänder sig själva, så har de kontroll över andningen. Elton vänder sig oxå själv och vill helst faktiskt sova på mage, men det vågar jag inte riktigt!

    min rygg tar kål på mig på morgonen......skönt att man börjat med sjukgymnastik iaf, ska väl bli nån bättring nån gång....

    Idag ska vi på barnteater med stora tjejen, ska bli roligt!

  • MrsNash

    Med dottern började jag med smakportioner vid 4 månaders ålder men hon var inte ett dugg intressead och spottade ut precis allt! Så ha det i åtanke med, att det kanske inte går så smidigt i början!!
    Jag tänker försöka denna gång med vid fyra månaders ålder men inte ha så bråttom, tror denna lilleman sväljer det mesta, glupsk verkar han iaf!! haha!

  • MrsNash

    Här sitter mammakilona som fastklistrade, händer ingenting. precis så var det med dottern med, jag gick ner när jag slutade amma. Men jag försöker iaf lägga om kosten och inte äta så mkt sött, fast det är helst av allt det jag vill äta! Lå¨ngpromenader är ju bara att glömma med all denna snö....MEN nu ska jag börja träna nästa vecka tänkte jag och det ska bli härligt!
    Det ger sån ångest att prova kläder här hemma, inget passar, det är mammajeansen som gäller fortfarande, coh titta sig i spegeln ska vi inte prata om: magen e dallrig och full med bristningar, nej fy och usch. MEN hoppas på bättring till sommaren iaf....

  • MrsNash

    Thez - nej usch va snö vi har här! min gamla granne sa att han inte sett så här mkt snö i Halmstad sen -60talet!!!! Vi kanske kan sammanstråla sen på ÖF eller på en långpromenad när våren kommer?!

    Måste fråga, e era små mammiga redan? Jag har tidigare kunnat lämna Elton med sambon men nu denna vecka har jag  varit iväg två gånger och han har gallskrikit hela tiden och vägrat flaskan!!! Det som funkat så bra tidigare, hrm, kanske nått utvecklingssprång eller så....

  • MrsNash

    Thez - jag brukar gå på öf vid norre park!!! Men promenerar gärna nångång!

  • MrsNash

    Min "lille" kille vägde 6420 gram och var 62 cm på TVÅmånaders kollen!!!! Ha ha, så stor var min tjej när hon var fyra månader. Snacka om skillnad!!!

Svar på tråden Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 4