• Apolline

    Vi som inte var gravida

    Gaytjej: Men borde inte hennes SGI då vara skyddad i ett år från att adoptionen gick igenom? Står det inte typ '...eller från den dag du får ett barn i din vård genom adoption'? Så hon skulle kunna vara hemma på heltid feb-nov i år utan att ta ut någon FP men utan att riskera sänkt SGI?
    (Försöker hitta fördelar med att adoptionen tagit tid förutom underhållsstödet)
    Förresten så har Skatteverket och Försäkringskassan olika datum för när adoptionen gick igenom, datumet för beslut respektive datumet när beslutet vann laga kraft...

  • Apolline

    Jag födde första barnet och nu är min fru gravid, och det där med att boa verkar inte styras av graviditetshormoner. Jag har ordnat, handlat, funderat, planerat i månader nu, och i smyg bäddat deras små sängar och lagt fram de minsta kläderna. Min fru tycker det känns helt overkligt att hon har barn i magen och har svårt att föreställa sig hur det blir när de kommer, medan jag tänker på dem hela tiden.

  • Apolline
    Kronärtskocka skrev 2011-11-06 20:47:21 följande:
    Det går bra med graviditeten. Jag blir större och större. Följer fint den övre kurvan så vi får väl se hur stor både jag och bebisen blir innan det är dags...  Har fått foglossning men än så länge en mild variant och hoppas det håller sig så. Funderar mycket på hur det blir med två, hur man ska göra på BB om frun ska stanna på nätterna ej osv. Det är inte alls som att vänta första barnet. Då var vi båda upptagna av alla detaljer under graviditeten, men nu längtar man mer efter barnet och tänker mycket på hur det kommer att bli för A att få syskon.  Jag tror inte A förstår vad som är på g, men han märker att något är annorlunda. Vi pratar om bebisen i magen och läser böcker om att få syskon. ( Lånade en hel hög med böcker om syskon men det är bara en som A tycker är läsvärd. Den vill han å andra sidan läsa ofta...)
    Vi har också funderat mycket på hur vi ska göra det så bra som möjligt för Frans när syskonen föds. Han är bara 16 månader så det känns inte som om det går att förbereda honom så mycket. Vi har bara ställt fram spjälsäng, vagn, babysitter, vagga, skötbord redan, så att det inte blir massa nya saker hemma helt plötsligt.

    BB har vi valt Danderyd för att förhoppningsvis få familjerum där syskon får sova över, men det kommer ändå bli ett dygn ifrån honom under själva förlossningen. Vilket känns mycket då vi aldrig lämnat honom tidigare. Blir det igångsättning eller snitt kommer det blir ännu längre. Men det känns inte heller som om jag kan sova hemma och Johanna ensam med nyfödda tvillingar.

    Vilken bok tyckte A var läsvärd?
  • Apolline

    Nu blev det inget familjerum för oss, utan 55 timmar på förlossningen, ett för min fru ganska traumatiskt snitt, och 3 dagar på en supertrist vårdavdelning med kass personal. Vi är väldigt glada att allt är över och vi är hemma nu. Danderyd har ju ett "regnbågsprojekt" och ska ha uttalad hbt-kompetens. Vet inte riktigt vad de anser att det bör innebära, men vi fick hela tiden frågan om vems Frans var, vem som är pappa, om barnen skulle bli syskon osv. När J låg på operationsbordet och precis skulle snittas kom läkaren in och utbrast "Vad kul, jag hörde att ni får samma pappa till alla barnen!" Innan han ens presenterade sig. Förstår varken varför han hade hört det, varför det var kul, eller varför det är det första man säger till två nervösa mammor.

  • Apolline
    sahara sahara skrev 2012-01-08 01:20:08 följande:
    Får ni fortfarande frågor om det? Eller är det något som aktualiseras med varje barn? Det var väldigt länge sen jag fick en donatorfråga, nämligen.

    På förskolan vet jag inte ens om de vet vem som är biomamma till barnet. På senaste utvecklingssamtalet kom det upp hur vi bemöter "pappafrågan", men det var vi som tog upp det, och ansvarspedagogen ville mest försäkra sig om att hon sa "rätt".

    Våra barn är fortfarande så små, så alla som känner oss vet ju vem som var gravid med vem. Ser fram emot nya relationer och situationer där folk inte vet ,och framförallt (förhoppningsvis) inte bryr sig om det.

    Senast i veckan på BVC sa vår barnmorska "Vet ni hur lång pappan är?" "Är det samma pappa till alla barnen?" "Så de är halvsyskon, vad rolig för dem!". Då har vi ändå gått till henne i drygt ett år, och har alltid upplevt att hon behandlat oss båda som helt likvärdiga mammor.


    Kronärtskocka skrev 2012-01-08 07:29:33 följande:
    Känner mig redan trött inför adoptionen även om vi redan varit på familjerätten på ett första besök och det kändes ok. Men det är så himla sjukt att det behövs. Samt att det är enklare för frun om jag dör än om vi skiljer oss. Dör jag är sannolikheten stor att hon får ta hand om barnet, skiljer vi oss står hon helt utan juridiska möjligheter att bli förälder. Suck. Som tur är har jag inga planer på att varken dö eller skilja mig, men för barnets skull blir jag så arg på regelverket.

    Vi påbörjade också nedläggningen av faderskapsutredningen innan barnen föddes. Den här gången i en annan kommun eftersom vi flyttat, och det verkar gå helt olika till. Med F var vi tvungna att komma båda två för ett samtal, som handlade om hur vi träffades, hur vi bestämde hur/när vi skulle ha barn och vem som skulle bära, vad vi skulle säga till barnet när han började fråga om sin pappa, om han skulle få manliga förebilder. Och där utredaren sa "Min morbror var homosexuell. Han tog livet av sig."
    Utredningen skulle alltså bara handla om eventuellt fastställande av faderskap, själva adoptionsutredningen gjordes senare av någon annan.

    Den här gången fick vi inga frågor alls, jag hade inte behövt vara med, utredaren ville bara ha intyget från kliniken och utdrag från TUL. Vilken vi lyckligtvis hade gjort eftersom det var tvillingar. Moderskapsintyg godkändes inte, utan hon räknade själv ut BF baserat på barnets BPD-mått och en liten snurra. Den ena tvillingens huvudmått stämde enligt deras snurra inte med konceptionstiden så den kunde hon egentligen inte godkänna. Men eftersom den andra stämde så trodde hon att nämnden kanske skulle godkänna båda. Så det var också en märklig utredning.

    Hur gick er till?

  • Apolline
    Kronärtskocka skrev 2012-01-09 21:02:44 följande:
    Hon frågade också varför vi valt den klinik vi valt. ( Känns som att de flesta bara känner till Storkkliniken, så har man varit ngn annanstans är det ny info liksom...)
    Ja, väldigt många säger direkt "Storkkliniken" när de hör att man varit i Danmark. Vet inte om den är vanligast, har figurerat mest i media, eller bara har lättast namn?
Svar på tråden Vi som inte var gravida