• Boo8

    Sahlgrenska - Del 13

    Sahlgrenska - Del 12


    Här samlas vi som gör IVF på Sahlgrenska. Välkomna gamla som nya!

    Skriv om frågor och funderingar som du har, du får garanterat svar på dem i denna tråd. Här hjälper vi alla varandra och både peppar och stöttar varandra i uppgångar och motgångar.

    Skriv gärna in dig på vår lista som vi har i medlemstråden, alla som är aktiva i tråden står med, så vi kan hålla koll på varandra, var vi är i behandlingar osv.

    Tidigare trådar
    Del 12: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m47693757.html 
    Del 11: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m45263328.html
    Del 10: www.familjeliv.se/Forum-11-261/m42857182.html

    Medlemstråden:
    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m48909129.html 

    Tråden för dem som blivit gravida/vi som ska bli gravida (del 3)!!!
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m49604048.html
    2010 är vårt år!!!
  • Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13
  • felisa

    Wiley: Tråkigt att det inte gick! Efter ett ET och tre FET så känner även jag att, nej, detta kommer aldrig att fungera. Jag börjar dock bli likgiltig inför allt detta med barn (är väl antagligen en försvarsmekanism) så jag orkar inte ens bry mig längre. Just nu lägger jag allt i Guds händer, och det känns skönt.

    Vi har köpt radhus, så det blir nog renovering och inflytt under mars/april. Har planerad ÄP i vecka 13, men kommer nog att ringa till SU för att skjuta upp behandlingen. Orkar inte både flytta och hålla på med sprutor. En sak i taget


    Rimfrost: Roligt att det går framåt med adoptionsplanerna. Det måste vara en tröst i mörkret? Även vi har funderat på detta med adoption, coh jag känner att det nog är dags att ta tag i det snart. Men var sjutton börjar man?


    Gällande diskussionen om öppenhet.. En av mina negativa sidor är att jag kan ha en tendens att babbla för mycket, så det är en hel del som känner till om vår ivf-resa Men mest handlar det nog om att jag helt enkelt är en ganska så öppen person, brukar sällan se några vinster i att dölja saker. Men det är ju så olika, känns det inte rätt att berätta, så ska man självklart inte göra det. Vi (eller snarare jag) har berättat om ivf för våra familjer, släkten, vännerna och några kollegor. Har faktiskt inte fått något annat än positiv respons, så det har varit skönt.

  • Boo8

    Apne01: Jag/vi har varit väldigt öppna med IVF:en. Jag mår bättre av att folk vet tror jag då man inte är jättestabil alltid varken fysisikt eller psykiskt under behandlingens alla delar. Men det är ju så olika hur man är som person o vad man har för personer omkring sig...

    Rimfrost: {#lang_emotions_cry}Skickar tuuusen kramar till dig!!! Jag har ju varit likadan - att mensen inte dyker upp förrän jag slutat med medicinerna. Första gången kom den på dag 17 iofs. Men våndan blir så mycket längre då o man hoppas hoppas ju! Ta hand om dig!

    JaMa08: Jag gjorde det innan IVF:en... köpte några tidningar... Sedan började det bli så långsamt med allt så fokus blir liksom lite off på något sätt också.. Skum känsla.

    Felisa: Grattis till radhuset. {#lang_emotions_laughing} Spännande med flytt o allt

    Själv rullar det på. Jag är trött framförallt o lite andfådd... Har ju inte så högt blodvärde nu heller - 94! Imorgon dags för nya cellgifter o prov på benmärg o ryggmärgsvätska. På både gott o ont så sker det mesta på Sahlgrenska. Mäck att åka men jag känner ju så många här hemma så det blir liksom lite svårt här också. Men anledningen till att de kör SU är ju för att det är ovanligt o de kan det bättre där nere o det är ju det allra viktigaste att jag får det bästa!

    Lite tidigt... men jag önskar er alla att ni får en bra helg!
    Kram

  • Ellia

    Wiley & Rimfrost; Ledsen för er skull. Blir ju mer stressande för varje försök kan jag känna. Grattis till att ni har blivit godkända från länder ni känner är intressanta, Rimfrost.

    JaMa08: Det gör inte så mycket om äggledaren är krokig- på ÄP går de inte genom äggledarna utan in med en nål genom slidväggen. Man kan hitta filmer på youtube om hur det går till - jag skulle dock inte rekommendera att titta på dem... Jag hade så många ägg sist så ÄP tog lång tid och jag var jättenervös innan, men det var inte så farligt för jag fick ipren, morfin och lustgas (som jag tyckte mycket om ) och bm försäkrade att hon hade tillräckligt med kemikalier för att däcka mig om det skulle bli för jobbigt så det kändes tryggt. Men visst, det var ju inte kul och det gjorde rätt ont. Köpte en vetekudde på vägen hem och den kom till stor nytta. Men vissa känner det knappt alls så med lite tur är du en av dem!

    Boo: Lycka till med behandlingen, hoppas att du inte mår alltför illa av cellgifterna.

    Vienzi: Hur går det för dig?

    Katja: Blir det vul imorgon?

  • Fru O Mamma Kokkonen

    Ellia: Känner mig lite segstimulerad.. 8 sprutdagen, ska spruta hela helgen, sen vul på måndag, så äp blir inte som jag trodde i början av veckan utan slutet.. hm, dom sa hormonerna var på stigning.. men iaf.. vul på måndag Alla hormonbehandlingar reagerar man olika på eller? Du då har du vul imorn?


  • Ellia

    Ja- ska bli spännande att se om det finns några därinne! Känner mig lite stoppad och svullen men har för mig att det kändes betydligt mer förra gången.

  • Ellia

    Men om det känns så mycket så borde det väl vara några rejäla ägg därinne? Vi hoppas på få och bra, tycker jag!

Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13