• Helli

    baby feb 2010

    Hej!
    alldeles ny här... Är det någon som väntar en liten nu inom några månader? Själv ska jag och min tjej få i slutet av feb. <3 Vi var och handlade kläder till Bebben idag!

  • Svar på tråden baby feb 2010
  • Gaytjej

    Som botten har hon en skumgummimadrass, den är tunn men ger ändå struktur på 'nestet'. Kanterna runt om har jag för mig består av en del av ett istoppstäcke som hon har rullat och sytt ihop. Alltihop är sedan överdraget av ett eko-bomullstyg. Tyget har en öppning undertill så att man kan ta av det och tvätta.

    Upp till på själva kanten har hon sedan gjort en ränna eller en fåll eller vad det heter för ett snöre, för att man ska kunna dra ihop boet så att det blir tightare. (Fast just denna fåll tror jag eg inte behövs - det blev inte stor skillnad på boets storlek beroende på ifall den var ihopsnörd eller ej).

    Ja, det var en knapphändig beskrivning det. Hon har sytt det utifrån bilderna på www.babynest.se sidan!

    Man kanske ska börja med ett försiktigt kliv in i bärsjalsdjungeln? Vi har en babybjörnsele men jag tror att en sjal är ett bra komplement eftersom den fördelar vikten på ett annat sätt.  Hon som kom från amningsjouren talade sig varm för bärsjal också. Min ambition är att det ska bli många hund- och hästpromenader i vår-sommar och då vore det kanske skönt att kunna slippa att köra vagnen jämnt och ständigt.
    500 kr tog de för en sjal på GeKås och eftersom det var så dyrt där så antar jag att det kan vara riktigt dyrt här hemma?


    www.donationsradet.se - Ditt beslut kan rädda liv!
  • Helli

    Hej!
    Vi har köpt en Tricotslen bärsjal. Vi köpte en i stort sett helt ny (provad) på tradera för 400. Den Den kostar ny 700. Den var jättefin och passar en nyfödd och sen upp till 18 kg. Mkt mjuk och skön och tvättbar. Om man vill bära när barnet sen är större så får man köpa en som inte är stretchig, då kan man bära länge. Vi valde bort bärsele eftersom det verkade som om man kunde bära längre med bärsjal. Och sen var det bra för det fanns beskrivning hur man knyter med...

    Babynestet var ju rart! Gulligt av mormor att sy! :) Verkar ju väldigt bra också.

    Ja, ungefär som mensvärk fast det kom mer i vågor.  Så det känns som du verkar känna.

    Ja, mkt snö är det... Ja, min tjej har också fått skotta en hel del, det är tur vi bara har 10 min till BB... {#lang_emotions_wink} Men nu ska det ju bli sol och fint till helgen! Fast ev snö i skåne...
     
    Det verkar ju helt sjukt att du ska jobba så mkt nu på slutet... Tala om för din chef att du inte orkar. Har du ingen som är fackligt ansvarig på ditt jobb? Det brukar vara minst en på varje skola. Det är ju så att man har rätt att få anpassat på jobbet! Min chef har varit jättebra hela tiden, hon har frågat hur det går och om jag orkar och om hon kan hjälpa mig så det känns lättare. Så borde det vara för alla!

    Det är viktigt att båda mormor känner sig lika delaktiga! Våra blivande har stickat raggsockor, vantar, tröjor och mössor. Sytt lakan, påslakan och mjuka filtar sen ett lapptäcke. De är så förväntasfulla! {#lang_emotions_smile}

    Kram!

  • Winny

    I måndags, den 8/2, föddes vår älskade son Vidar! Vattnet gick kl 00.15 och han tittade ut 21.04 på Danderyd. Han var 52 cm lång och vägde 3745 gram. Allt gick bra och vi alla tre mår prima! Idag kom vi hem och det känns skönt men samtidigt lite skrämmande att vi nu ska ta hand om honom helt själva Men han är hur snäll som helst och så klart världens sötaste.
    Lycka till ni som snart ska få era underverk!

  • Fruarna J

    I Knew it {#lang_emotions_heart}!

    Underbart! All lycka och ett supergrattis!!! En liten Vidar... Så SÖTT!
    Ta nu hand om varandra i lilla familjen!

    *Glad*

    Kramar!

  • Helli

    Är så rastlös idag! Vill bara att det ska starta! Vill möta lilla bebben! En vecka kvar om man inte går över tiden... Har tidigare känt mig cool, men idag... Hur känner ni andra?
    Kram

  • Fruarna J

    Hej tjejer!

    Är otroligt rastlös jag med... har haft konstig smärta i två kvällar dock.. riktigt ont och tryckt nedåt i magen. Verkar komma nu med... sitter helt still men det kommer ändå. Som "blixtar"... Igår gick jag (vi) till och med och i säng tidigare för att ev ha liiite sömn med sig om det skulle sätta igång... Men inget än!

    Längtar, lite nervös, varm, kall, trött, spänd, förväntansfull... galen :)

    Hur har ni det? Känner ni ngt?

  • Helli

    Hej!
    Har haft mer något som jag tror är förvärkar. Men det låter ju lovande! Tänk om det blir inatt ni åker till BB? Så spännande... :)
    Kram

Svar på tråden baby feb 2010