• Siggan

    30+ som fick första barnet 2006 *4*

    Här har vi precis friskförklarat A. Alla koppor är intorkade och hon kan gå på skolavslutningen i morgon. Och ha sitt kalas på kvällen. Kalaset hade vi tänkt ha i vilket fall som helst. Bara tala om för föräldrarna att det var vattkoppskalas. Jag tror mig nämligen veta att minst 2 av flickorna i klassen har hatt vattkoppor året som gått så de hade ju kunnat komma...
    Nu har vi gjort i ordning gottepåsarna.
    Och så blir det resa till Sverige på fredag. Om nu inte K får kopporna innan dess. Om han är sjuk när vi är hos mormor gör inget och han borde hinna bli frisk innan vi ska hem igen.

    asap: inget kul med sten i örat. Hoppas de får ut den i dag.


    en svensk tiger
  • Siggan

    asap: skönt att stenen är ute.

    kaz: låter härligt

    Ego: I går eftermiddag friskförklarade jag Astrid och lät henne följa med på eftermiddagsfika som avslutning på dagisets utedag. Vad händer- jo kl.02 i natt kommer hon in till mig. "Mamma, jag har magsjuka." Så det blev en härlig timme på toaletten... Och vi fick ställa in kalaset iallafall. Men hon har varit bra i dag, bara lite dålig aptit, så om det inte händer något mer så åker vi till Sverige i morgon. Det ska bli skönt.

    Glad midsommar på er alla!


    en svensk tiger
  • Siggan

    I dag fyllde A 7 år. "Ni kan kalla mig för 7-åringen" meddelade hon stolt. Nu är vi hos mormor och morfar i Sverige så det blev släktkalas. Med vattkoppsimmuna. K fick nämligen vattkoppor i går, men är inte så angripen än.  


    en svensk tiger
  • Siggan

    Tittar in lite på sista semesterdagen i Sverige innan vi åker tillbaka till Norge i morgon.

    Kläder. Tycker också det är svårare att hitta kläder nu när A växer ur småbarnskollektionen. Det är lite olika vad hon behöver i storlek. Hon har 134 i långärmade tröjor. Specielt HM och Cubus tycker jag är små i storlekarna. Vårjackan är från PoP och då är 128 rymlig och bra. Jeansen från HM i 122 är fortfarande lagom stora, men mjukisbyxorna är för korta... 


    en svensk tiger
  • Siggan

    Roligt att era barn læser så bra. A læser væl sådær om jag ska vara ærlig. Och så har hon glømt mycket øver sommarlovet. Någon læstræning på sommaren var næmligen inte aktuellt før unga frøken. Eller som hon sa "Først fick jag en bok med massa pyttesmå bokstæver"- den nivå hon var på føre sommaren. Men sen fick jag en lættare. Så nu ær hon tillbaka på samma nivå som nær de startade med læsning i februari...

    Det ær ganska mycket læxor i norska skolan (fast inte vet jag om de lær sig mera før det). Och vi har haft lite svårt att få allt att flyta med middagslagning, læxor, lægga lillebror och TV/dator. Så nu har vi førbjudit TV/dator på vardagarna, helt enkelt før at barnen blir vældigt fast i det. Det har gått øver all førvæntan. Rekommenderas.

    Astrid går på simskola och har gjort det i 1 år och tycker det ær kul. Sen ska hon børja i skolorkestern (stort i Norge) och hon ska spela baryton. Googla det så førstår ni att det ær spænnande tider hær i hemmet.

    K får inga aktiviteter æn. Han fyller 4 om en vecka och måste komma i sæng kl.7 på kvællarna.


    en svensk tiger
  • Siggan

    Hej Nisselina. Kul att se dig. Jag är kvar med samma nick och bild, men är inne ganska sporadiskt.

    Hej också til Gustie.

    kaz: Stackars Sara med gipset.

    ghp: Så tråkigt.

    Det gick bra med första barytonlektionen, men jag blir lite trött på fritids. På morgonen sa jag till personalen att A skulle ha speltimme direkt efter skolan och att de skulle påminna henne och i vilket rum spellektionen skulle vara. Men det hade de inte gjort. Som tur var är det 3 barn som har lektion samtidigt och de andra två är ett år äldre, så de hadde kommit och hämtat A när hon satt och åt på fritids.
    Och så kan jag tala om (vissa vet det redan) att jag är gravid i vecka 12. Var på KUB i går och är nöjd med resultatet så nu ser det ut som det blir en ny bebis i mars 2014.


    en svensk tiger
  • Siggan

    GHP: Hoppas det löser sig. Det känns som våra barn har färre vuxna omkring sig i skola och på fritids än vad vi hade, men det är kanske bara en känsla.

    Nisselina: Fy så trist.

    Mina barn är Astrid 7 år, Karl snart 4 år och så pyret i magen.


    en svensk tiger
  • Siggan

    Nej, vi har inte börjat med veckopeng. Det har inte varit någon efterfrågan... Här är det lördagsgodiset som är det viktiga.


    en svensk tiger
  • Siggan

    Idag fyller K 4 år. I går hade han 3 kompisar från dagis på kalas och det gick vældigt smidigt. I dag uppvaktade vi med sång och paket på sængen. Men A var svartsjuk. Det var orættvis att K hade fødelsedag och att han dessutom skulle få paket var ju bara før mycket. Så hon låg kvar i sin sæng medan vi sjøng och øppnade paket. Men sen tinade hon upp och kom och år frukost iallafall. Ær era stora så svartsjuka fortfarande?
    Lillebror var jætteglad ændå. Han ær inte svartsjuk nær A fyller år...


    en svensk tiger
  • Siggan

    Här hade nästan alla barnen overall i förskoleklass, men nästan alla i 1:an hade byxor och jacka. Jag köper ingen ny overall til A inför säsongen. Hun kan ha sin gamla även om den är lite liten och så får jag hellre köpa en ny på rean i januari om det visar sig att hon fortfarande vill ha det. Byxor och jacka har hon som hon kan starta vintern med och så köper jag nytt när det kommer något bra erbjudande.
    Här har ALLA barn från förskoleklass till och med åk 6 ryggsäckar.

    I kväll ska A för första gången övernatta hos en kompis. Spännande för alla inblandade.

    Och K har varit på 4 års kontroll. 104 cm och 16 kg. Klarade synundersökningen gjorde han också, men ville för övrigt inte svara på några frågor eller rita. "Mamma, det får du göra i stället."


    en svensk tiger
Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*