• Siggan

    30+ som fick första barnet 2006 *4*

    Snabbt inhopp. Jag är tyvärr också en tjatmorsa. Inte alltid, men ofta. Vad ska man göra när ungen är omöjlig?? Försöker vara positiv och visst har vi mysigt ibland. Men när jag är ensam med bägge barnen har vi det mer jobbigt än kul. Alltid är det någon som har mer eller mindre dåligt humör...

    Maten fungerar iallafall bra. A får mat till fasta tider. Frukost, ev. mellis, lunch, mellis och middag. Om hon inte äter ordentligt och blir hungrig efter 30 min så får hon helt enkelt hålla ut till nästa måltid. Det fungerar bra.

    På söndag ska vi hem till As dagiskompis. Det är första gången som vi ska hem till någon där det varit barnen som tagit initiativet och inte de vuxna. Lite kul.


    en svensk tiger
  • Siggan

    Grattis Tyra!

    Hoppas sjuklingarna kryar på sig. Ang. febernedsättande så kör vi med smälttablett paracetamol till A. De gillar hon skarpt och försöker ibland tjata sig till en fast hon är frisk. Ex. "Kan jag få en tablett för jag är sjuk?". "Vad är du för sjuk då?" "Jag är hård i magen." "Nej, då blir det ingen tablett." {#lang_emotions_kiss}

    Ibland vill A vara med och plocka undan leksakerna på kvällen, ibland inte. De ska plocka undan på dagis också, men det vägrar hon ofta. Jag leder städningen och försöker skapa en positiv stämning för med tjat kommer jag ingen väg.


    en svensk tiger
  • Siggan

    kaz: Hoppas det går bra med fläskläppen.

    Frk kanin: Vilken otroligt tung situation. {#lang_emotions_cry}

    På torsdag ska A ha OS på fsk. Det blir skidåkning, "backhoppning", "curling", "skidskytte" och pulkaåkning. Nästan så jag har lust att vara med som åskådare. {#lang_emotions_laughing}


    en svensk tiger
  • Siggan

    Mini: Grattis Stellisen i efterskott! Ja, 4 år låter så stort. {#lang_emotions_sunny}

    kaz: Hoppas det känns bättre med handen nu. Thailand låter jättekul!

    Vi4: *styrkekram* Har du inte "No cry, sleep solution"? Går inte den att tillämpa på något vis?

    Idag är det OS på dagis. Min lilla olympier satte sig naturligtvis på tvären i morse och skulle absolut åka skidor till dagis. Att hon inte kan åka skidor så långt var inget argument. Hoppas hon ville åka när hon kom fram...


    en svensk tiger
  • Siggan

    Mandra och Drutten. Jobbigt när de små inte vill äta av olika anledningar. Men så länge man får i sig något så klarar man sig länge. Veckor eller till och med månader.

    Frk Kanin. *håller tummarna*


    en svensk tiger
  • Siggan

    gbg: Jättegrattis till "lille" Gabriel! Vilken sötnos! Trist att förlossningen inte riktigt blev som du hade tänkt.

    Vi4: Skönt att nätterna börjar bli något bättre.

    mandra: Oj, så det var halsfluss som spökade. Hoppas allt blir bra när kuren är slut.

    Pyttis: Synd att de inte kunde göra allt som planerat.

    Ego: Ensam hemma ikväll och barnen sover. K har börjat sova bättre igen efter en tillfällig försämring. Senaste 3 nätterna har det varit 0 eller 1 nattamning.


    en svensk tiger
  • Siggan

    Haha. Bara för att jag skrev igår hur bra nätterna med lillen blivit så blev det bakslag. {#lang_emotions_embarassed} Först misslyckad läggning kl.19, upp igen, bajsade. Lagd på nytt kl.19.45, vaknade 20.45 (ammade), vaknade 22.30 (bara omstoppning), vaknade 00 (ammade + jag somnade med honom ammandes och vaknade en timme senare), vaknade 04 (bara omstoppning), god morgon kl.06.30 (väckt av A).


    en svensk tiger
  • Siggan

    Vi4: Spännande med hus. Svårt att veta med budgivning. Har bara gjort det en gång. När vi köpte vårt nuvarande hus. Då väntade vi på att någon annan började budandet.

    Pyttis: Hoppas det inte är infektion.

    Ego: De 2 senaste nätterna har K vaknat 1 resp 0 gånger. Så vi har en positiv trend trots allt.

    Köpte idag en sk. balanscykel eller springcykel till A. Ser ut som en 2-hjuling, men har inga trampor utan man sparkar/springer med fötterna istället. Hon fick prova den lite inne och den verkar kul. Och så ska det vara bättre träning inför cykling än att cykla med stödhjul.


    en svensk tiger
Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*