Forum Allmänna: Blandat - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Lör 20 nov 2010 09:44 Läst 257988 gånger Totalt 1284 svar
  Visar endast inlägg av LiBä007 - Visa alla inlägg
 • Lör 20 nov 2010 09:44 #625

  Ansan57: Va skönt att alla tester var bra och att du har ett friskt hjärta. Nu är det till att försöka luta sig mot det när man får tuffa perioder med ett hjärta som bråkar. Hoppas du får vara glad och kan njuta nu...

  Orolig2: Bra att du också får göra ett 24 timmars, bra med utredning för att kunna gå vidare och inte bli jätte rädd var gång.

  Själv har jag haft det väldigt lungt ett par dagar, känner nu dock att en förkylning e på ingång.. inte kul..

  Hur mår ni andra ?

  Trevlig helg på er !

 • Tis 23 nov 2010 16:26 #630

  Sommarsol: Hoppas det går bra, var inte orolig..

  Alice Mamma: Hur mår du ?

 • Sön 28 nov 2010 16:02 #631

  God första advent på er!

  Hoppas lugnet här inne tyder på att ni har det just lungt..

  Har själv haft ett bakslag, känner mig orolig och låg.
  Hjärtat hoppar o busar, tog en ordentlig motionsrunda nyss och då bråkade det lite också... Buhu..

  Kram på er..

 • Sön 5 dec 2010 12:33 #633

  Finskaflikkan: Så har jag också ibland, inte ofta men det händer. Man får hosta och hoppa upp och ned, riktigt obehagligt. Grattis till baby flickan, har också en av varje och det är mysigt..

  Själv känner jag mig fortfarande lite låg, lite ångest, lite grubblig och jag vet inte varför.. Hjärtat ger sig till känna titt som tätt..

  Kram på er!

 • Tor 16 dec 2010 14:51 #645

  Vi är lika men ändå så olika...

  För mig har extraslagen alltid varit som värst just efter en graviditet, kanske för att jag är orolig som människa och har alltid haft svårt att finna harmoni i att gå hemma. Skulle verkligen inte vilja ha föräldraledigheten ogjord på något sätt men jag mår helt klart som bäst när vardagen är tillbaks med jobb mm.
  Har kommit på att mina extraslag hänger helt ihop med hur jag mår och följer absolut inget annat mönster med alkohol, mens, förkylning, kaffe mm. Kan få mycket extraslag när jag har mens ibland men inte alltid och så är det med allt. Har ett par dagar varit vrål förkyld, men extraslag.. nej.
  De kommer när jag är orolig, låg, ledsen... vilket är lite tragiskt då jag har extraslag relativt ofta borde det tyda på att jag är en ledsen, låg o orolig person. Usch vad hemsk det låter.
  Är ni helt lyckliga i er tillvaro?

  Nä, fy vlket deprimerande inlägg...

  Dags o skotta snö!

  Kram på er..

 • Sön 19 dec 2010 11:09 #647
  Chasingdreams skrev 2010-12-19 10:20:42 följande:
  Hej!
  Hittade nyss till denna tråd via en gammal tråd när jag googlade på mina symtom. Jag är inte gravid, men upplever extraslag. Första gången jag tänkte på det var under min semester i somras. Jag skulle precis sova när jag liksom kände hur hjärtat stod still ett slag innan det hårt till igen. Sedan dess har jag känt det av och till. När det är som värst brukar jag känna av det flera gånger under ett dygn vilket för mig innebär ca 5 gånger och då kan det komma med ca en halvtimmes mellanrum eller oftare. När det är som minst känner jag oftast bara av ett extraslag om dagen. Jag har ibland dagar när jag inte känner av något, men det brukar som längst vara under ca en veckas tid. För mig kommer extraslagen oftast på kvällen eller på helgerna. Gärna om jag sitter i soffan och kopplar av framför TV:n. Men jag kan även känna av det i situationer där jag t.ex. pratar med andra och kanske spänner mig lite extra. Vid något tillfälle har jag känt av det i samband med träning, men det är inte så vanligt. Jag har gjort ultraljud av hjärtat och de såg då inget konstigt. Har även gjort bandinspelning i 24 timmar, men då kände jag inga symtom och det syntes heller inget. Har nyss gjort en en veckas bandinspelning, men jag kände då inte av de typiska symtomen som jag brukar känna. Kände dock av något så vi får se om det var något registrerades. Typiskt nog kände jag av extraslagen bara ett par dagar efter jag lämnat in utrustningen...
  Hade bara varit skönt att få en förklaring. Jag har tittat runt på nätet och tycker att SVES skulle kunna vara sannolikt. Har funderat på stress, men samtidigt kan jag ibland vara stressad utan att känna något eller vara otroligt avslappnad och känna något.
  Är det någon som känner igen det jag beskriver utan att de varit gravida? Är det någon som vet om SVES kan komma så sällan som en gång per dag?
  Hej och välkommen hit till oss..

  Det du skriver kunde lika gärna varit om mig, jag har inte mycket extraslag men ångestframkallande nog. Det tog nästan 8 år innan mina fångades på ekg och då hade jag mycket efter en stressad period. Hjärtläkare tittade på ekgt men tyckte ingen ytterligare utredning behövdes, detta var i våras. Har alltid precis som du, oftast extraslag var dag men kan gå upp till en vecla utan.
  Man behöver absolut inte vara gravid för att ha dessa problem. Vi är människor med ett stressat inre och med höga förväntningar på oss själva. Mina kommer också mestadels på kvällen och helgen, förmodlingen för att jag varvar ned då.
  Kram på dig!
 • Tor 23 dec 2010 14:35 #653

  Vill önska er alla en riktigt God Jul,,
  Ta väl hand om er.

  Kram

 • Tis 18 jan 2011 10:14 #670
  SpökeLinda71 skrev 2011-01-17 22:38:22 följande:
  Tack snälla, det är skönt att inte vara ensam. Det hjälper. Men jag fattar inte detta! Kan inte sluta tänka på dem. Hur ska man på "ett naturligt sätt" acceptera dem? Jag säger till mig själv: detta är dina små es, de bor hos dig, de gör inte ont, de bubblar bara lite men är iiiiinte farligt......det blir så onaturligt, för jag är ju så störd över att de är där. Jag försöker tänka bort dem men det blir liksom ej grej av det.

  Sen tänker jag att det beror på att jobbet och dagis mm har börjat igen efter julen, vi har haft 3 kalas på 2 helger..och att det varit lite mkt på det sättet. Men jag vet inte, det känns inte som om det har varit så stressande mentalt. Det känns mer som att det är mina tankar som gör att de kommer.
  Sådan här svacka har jag inte haft sen i våras.

  God natt och kram
  Jag analyserar också alllllltid....
  Kan ibland inte förstå varför de kommer o det är riktigt jobbigt.
  Med risk för att låta negativ så är jag nog den enda här inne som inte tror att jag kommer bli av med mina extraslag, de kommer med all säkerhet följa med mig i graven..
  Däremot tror jag att jag kommer finna en balans, bätter perioder och sämre perioder och de sämre perioderna kanske kommer mer sällan men försvinner föralltid, det tror jag inte.

  Men återigen är det viktigt att finna ro, göra roliga saker och inte låta de rackarna vinna. För mig gör motion susen, har faktiskt idag gjort min första löparrunda sedan operationen i oktober och det känns fantastiskt.

  Hoppas det lungnar sig snart om det inte redan gjort det..

  Kram!
 • Tis 1 feb 2011 18:13 #683

  Jour65:
  Hoppas undersökningarna inte visar på något alarmerande. Får jag fråga hur gammal du är?
  Skönt ändå att de kollar upp det en extra gång för att vara på säkra sidan.
  Motionerar du mycket?

  Jag har bara gjort ett arbetsekg och det tydde på mycket god kondition och inga extraslag under tiden. Dock fångades mina på akuten för snart ett år sedan och sändes till en hjärtläkare som inte tycket jag behövde utredas ytterligare. Man får ju lita på det.

  Har en riktigt bra period bakom mig men de sista dagarna har de skuttat lite, mensen klingar av så det beror säker på det.

  Kram på er!

 • Lör 19 feb 2011 20:02 #689

  Hej på er!


  Är bara nyfiken på hur ni mår? Inga extraslag?

  Många kramar till er..


   

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll