Inlägg från: Vallmoblomman |Visa alla inlägg
  • Vallmoblomman

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Tjohej!

    Är "gammal" i den här tråden, men vill vara lite anonym ett tag till eftersom jag är gravid igen, och vill hålla det själv ett tag till

    Visste inte att jag var gravid, försökte inte bli gravid, ammmade, och ändå blev det så   och är nu i vecka 4+6. Har misskött min diabetes ganska mycket sedan jag fick min flicka i slutet av förra året. Undrar lite, någon annan som gått in i graviditeten med knasiga hoppiga värden, och det gått bra ändå på organscanning etc?

    Så nervös att jag misskött mig till ett missfall

  • Vallmoblomman

    Villhabarnigår:
    Grattis till graviditeten, vilken vecka är du i nu?

    Mitt HBA1C var bra för ca 2 månader senm ca 5,1, men senaste tiden har jag tyvärr slarvat o mätt mer sällan så nu ligger jag nog högre, o har haft tillfällen då jag legat på 18! Brydde mig inte så mycket, visste ju inte att det hade börjat gro.

    Har hört att de första veckorna är viktiga att man har bra värde, när hjärtat utvecklas osv. Unde rmin förra greviditet hade jag riktigt ofta höga toppar i titt som tätt, och min lilla flicka är fullt frisk. Det som oroar mig nu är att jag haft högta värden gansak ofta under senaste månaden, då pyret bildades och utvecklade sitt hjärta.

  • Vallmoblomman

    villhabarnigår:

    Oh ja , hoppas hoppas att jag ligger bättre än jag tror.

    Hela den här graviditeten känns så konstig. Fick barn för 7 månadersen, ammar och har inte fått min mens, så jag trodde inte att jag kunde bli gravid. Har haft massa  problem tidigare och svårt att bli befruktad, missfall osv, och nu händer det utan att jag ens försökte.

    Vågar inte tro på det liksom. Dessutom gjorde jag snitt, och då är det eg inte bra att bli gravid så här tidigt, så det känns väldigt underbart, men konstigt.

    Visste så fort jag fick min flicka att jag ville ha fler, men kanske inte redan nu...

  • Vallmoblomman

    Tjejer, kan ni inte ta och skriva in er på vår bf lista, länk finns högst upp i tråden, så kul att se när våra små ska komma

  • Vallmoblomman

    ceeh:

    jag var på Huddinge, och har mest dåliga erfarenheter rakt igenom. Skulle undvika stället om du lika gärna kan ta dig till solna. De gjorde otaliga missar, bytte läkare för jag tyckte min var så otrevlig, de glömde anmäla mig till föräldragruppen, ja listan kan bli riktigt läng.

  • Vallmoblomman

    Villhabarnigår:
    Vad jag har hört är det mycket vanligt att man får säkna doserna runt v10-20, sen börjar man höja dem igen, och då rejält.

  • Vallmoblomman

    Ja, en tjej som brukade hänga i den här tråden innan, och var läkarstuderande och bodde i Danmarke, Isabellekristin el liknande, ritade en supersnygg kurva åt mig när man brukar behöva sänka/höja sina doser. Vet med bestämdhet att runt v 20 så brukade ökneingen komma ,och runt v 10, så brukade man behöva sänka.

    Men jag har redan behövt höja, kanske för att jag redan nu unnar mig att äta mer

  • Vallmoblomman

    Tänkte mest fråga om ni hade molande värk de först veckorna av er grav? Är 6+2 nu (säger ni så eller v7 ???) och det moler och moler. Så mycket att jag ibland är rädd att något ät fel.

    För er som det har gått illa för, kunde ni känna något innan?

    Och när kontaktade ni spec-mödravården? Sist gjorde jag det på en gång, men nu skulle jag vänta till v 9. Fick misssfall sist i v8 ( minns inte riktigt om jag kände något innan) och jag vill inte skriva in mig innan jag vågar hoppas

  • Vallmoblomman

    Tack villhabarnigår!
    Nä, jag går inte till någon vanlig gyn, har flyttat runt ganska mycket, coh känner mig lite rotlös vad gäller läkarkontakter. Har just molandet, mensvärkaktigt, inga knivhugg, tack o lov

    Skulle önska att jag var gift med någon som hade tillgång till ett ul, vet att det KAN vara skadligt för fostret med massa ul, men vadå, det är ocfkså skadligt med intensiv oro och stress, eller hur...

    Har en angelsound, så jag kan ju lyssna när det är lite större. Kunde höra bra från v14 förra gången!

  • Vallmoblomman

    Jag är supernöjd med min angelsound. Tog ett tag tills man hittar rätt, varje gång, och när man letar har man hjärtat i halsgropen...men efter 2-3evighetsminuter så har jag alltid hört "den galloperande hästen", div babyhjärtat.

    Eftersom babyn snurrar så hittar man liksom inte hjärtat på samma ställe varje gång och så hör man sitteget hjärta så det tar ett tag att hitta rätt, men när man väl hör rätt är det helt underbart!

    Orkar knapt ens ta upp det där med att det är farligt, tror att man hålle rp så kort tid så att dte inte gör något, ja så vida du inte sitte rdygnet runt och trycker den mot magen.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare