Inlägg från: LillaNY |Visa alla inlägg
  • LillaNY

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej alla,
    Vad underbart att hitta detta forum och vad bra ni skriver! Har läst så mycket jag orkat med tårar och leende blandat.
    Jag är Typ 1'a sedan 91 och gravid med andra barnet (ca v 15).

    Tänkte fråga er om tips, jag har nämnligen problem med att jag sjunker i bs på natten.
    Om jag går och lägger mig på 8 vaknar jag garanterat med känning vid 3-tiden.

    Är det någon som känner igen sig? Hur har ni gjort i så fall? Det kanske är så att jag får accepera att jag ska gå upp och äta på natten. Även om det är min andra graviditet så kommer jag inte alls ihåg hur det var sist...

  • LillaNY

    Tack för tipsen! Det är bara det att jag har sänkt min nattdos från 10 till 0 redan... Så nu tar jag lantus enbart på morgonen. Den dosen vågar jag inte sänka heller för jag tenderar att ligga lite högt på eftermiddagen och kvällen.
    Får testa att äta lite innan sängdags, bara det att jag tycker man äter så mycket hela tiden.

  • LillaNY

    Jag brukar inte äta innan jag lägger mig, men jag får nog ta lite insulin om jag gör. Som du säger, så kan man lika bra dricka ett glas mjölk när man ändå är uppe och kissar. Det känns ändå bättre att ligga lågt än högt.

  • LillaNY
    Sweetheartno1 skrev 2011-02-02 13:13:24 följande:
    Precis så som du har har jag det också !
    Har varit uppe vid 3:00 i en vecka koch tagit bs och ätit något. Imorse hade jag 3.1 även fast jag hade varit uppe och ätit vid 3 och sedan frukost vid 6:30.
    Tar också bara lantus på morgonen och humalog till måltiderna !
    Hur mycket lantus tar du på morgonen ? Jag tar 36.
    Måste äta en macka eller en varma koppen innana jag går och lägger mig, för annars har jag lågt bs efter en stund bara !
    Vilken vecka är du i ?
    Jag är i v 16 och tar 24 lantus på morgonen.
    Om du äter en macka innan du lägger dig, blir blodsockret lite högt efter någon timme då? Det är nog bara att stå ut med känning på natten. Har ju hellre det än högt eftersom jag inte får rekyler, utan vaknar på 4-6 i bs.

    Vilken vecka är du i?
  • LillaNY

    MallaMorsa: jag trodde att Levemir och Lantus var samma sak fast olika tillverkare. Vad är skillnaden? Jag har ju Lantus och sjunker på natten, precis som du skrev. Kanske vore en idé för mig att byta till Levemir.

    Får man fråga om du föredrog den ena eller andra förlossningen? Jag funderar en del kring just detta då mitt första kom med kejsarsnitt.

    Mina doser är 24 Lantus på morgonen och sedan 6 novorapid (+/- 1-2 enheter) innan alla måltider.

    Sweetheartno1: Mitt HbA1c var 43 senast (motsvarar 5.1). De har ju börjat mäta det med nya förvirrande internationella mått. www.hba1c.nu/

  • LillaNY

    Grattis Mayalotta!! Vad roligt att det gick bra!

    Med två små: Min son vädge 4700 g och var 53 cm. Nu är han 18 månader och väger nästan 13 kg och är 83cm.

  • LillaNY

    Vad spännande, man blir allt lite avis på er som är nära förlossning

    Vad säger era läkare om att bli igångsatt tidigare än BF? Det verkar ju som det är ett alternativ som ganska många gör.
    Kan alla bli igångsatta tidigt eller beror det på om kroppen är mogen?
    Jag gjorde snitt med mitt första (pga stor) och vill nog helst föda vaginalt denne gång. Men redan i v 10 sa läkaren att det antagligen kommer bli snitt igen då sannolikheten för stor bebis stor.

    Men om man nu kan sättas igång redan innan bebisen är för stor. Vore inte det allra bäst för både läkare, mig och bebis?

    Måste prata med min läkare om detta, men om det är någon med erfarenhet skulle jag vara tacksam för svar.

  • LillaNY

    Jag får se vad läkarna säger när det närmar sig. Har stort förtroende för dem och vill inte sätta mig emot deras råd. Vissa dagar tänker jag att kejsarsnitt är bäst. Men av någon anledning känner jag mig som en sämre kvinna för att jag inte klarar av att föda ett barn. Det är kanske löjligt men det är väl allt snack kring förlossningar, om hur ont det gör och hur stark kvinnan är som gör det. Skulle väldigt gärna vilja uppleva det.

  • LillaNY
    sakurasaj skrev 2011-02-17 10:07:45 följande:
    Är det någon som vet om det finns någon slags storleksgräns för hur stort barnet får bli innan de plockar ut det, förutsatt att allt verkar bra i övrigt?
    Jag har blivit flyttad från mitt vanliga BB till länssjukhuset med Neonatal, men inget tyder ju på att jag ska förlösas nu. De vill väl mest observera verkar det som. Jag blir galen på att inte veta nåt. Nyss sa de att jag nog får åka hem imorgon, men det har de sagt sen i söndags i princip. Vi mår bra och jag känner ingen skillnad mot tidigare i graviditeten, så jag förstår inte varför jag inte får åka hem. Blir bara stressad av att vara inlagd...
    Hoppas du får reda på mer snart, verkar jobbigt att ligga inne och inte veta.

    Till mig sa läkaren också 5000 g som en riktlinje för när de föredrar kejsarsnitt. Men det beror på annat också. För min del sa de att jag dessutom hade lite fostervatten.

    Icadraget: Tack för kloka ord. Det är en bra jämförelse. Ska ta upp det på SMVC nästa gång.

    Sweetheartno1: Grattis!! Vad kul att allt såg bra ut. Har mitt UL om en vecka, längtar verkligen!
  • LillaNY
    sakurasaj skrev 2011-02-21 09:03:04 följande:
    Har ni som fått barn tidigare alla haft problem med amningen? Pga  tillmatning då..? Jag är orolig att det ska bli jobbigt... jag vill amma och är rädd att det inte ska fungera, särskilt som förlossningen säkert kommer bli ganska mycket tidigare som det ser ut nu och då krävs det väl i regel ännu mer tillmatning? Det är så mycket man ska oroa sig för..!
    Jag tyckte det var svårt att amma. Fick såriga bröstvårtor och mjölkstockning med feberfrossa den 5e dagen. Vet inte om det var pga tillmatningen, men han sög inte bra. Jag använde en sån där amningsnapp och då gick det lite bättre. Sedan när jag kommit igång med amningen försökte jag vänja honom av vid amningsnappen och det gick bra.
    Det var nog egentligen bara de första 2-3 veckorna som var jobbiga, sedan kom det igång.
    Jag funderar lite på hur jag ska göra annorlunda denna gång för att slippa problemen. Jag tror att jag kommer försöka låna en pump på BB och inte vara rädd för att använda amningsnapp.
    Men helt ärligt så tror jag att jag kommer få mjölkstockning igen. Både min mamma och min syster (4 barn) har fått det varje gång och de har inte diabetes.
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare