Inlägg från: harvärldensunderbarastefamilj |Visa alla inlägg
  • harvärldensunderbarastefamilj

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Camillur- stort grattis =)  då har du ju vanan inne sas.

    lite ego - var o lämnade prover idag hade Hba1c på 4,5 =)=) såååå nöjd spec som jag har fått bukt med de flesta jobbiga känningar. Fan va skönt helt enkelt att allt slit har gett resultat. Däremot så skall jag nu sluta helt med mina trandate (blodtryckssänkande som jag äter eftersom jag har njurläckage) så det känns lite läbbigt samtidigt som jag förstår det då mitt blodtryck e superlågt nu ligger rätt ofta på 100/60. Skall bli intressant o se hur THS ligger med. Måste kolla med er, tror jag skall ta o sänka min lantusnattdos till 6 får lite väl låga värden på sennatten. Men det känns så konstigt att behöva sänka den fr 8 som jag har nu. NÅn av er som gjort liten sänkning på långtisdoser?

    Kram på er

  • harvärldensunderbarastefamilj

    vallmo- jättetack vet inte riktigt hur sjutton jag lyckas men e sjukt strickt o unnar mig inte någe öht. Utan har stenkoll hela tiden samt parerar rekyler så gott det går. Ex märker jag att nätterna börjar strula så ställer jag väckarklockan några ggr per natt tills jag fått koll på det igen osv.  E glad så länge det braiga Hba1c håller i sig, skall försöka fortsätta kämpa =) Det låga blodtrycket e det inte så illa med e nog mest att liten i maggen inte får så mkt blod till sig då så därav att de vill ta bort medicinen helt. Lite yr har jag varit vid några tillfällen men inte någon större fara. NÄr har du nästa UL?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    jul- aah så levaxinet kan påverka toppentack för den infon förklarar varför jag känner att jag måste sänka lantusen nu har ökat levaxindosen något för några v sedan =) Ååå vad jag älskar denna tråd. Jäpp förlossningsläkaren som var med på diaronden pratade om att om man hade för lågt blodtryck så kunde liksom skjutsen av blod osv till moderkakan minska så därför blev det lite disskustion mellan min dialäkare o henne då hon ville ta bort blodtrycksmed medans dia ville ha kvar den. Nu då jag ligger superlågt så har vi beslutat att ta bort den o samtidigt så har jag koll o tar blodtryck morgon o kväll nu. Vad jag har hört så brukar de om de kör planerade snitt ta dem ca två v innan så då ligger du nog i "risksonen" för en julbebbe =)

    kim- jäpp tiden går fort snart har du din lill* hos dig gu så spännande Har du tagit reda på kön?

    noviserna- låter jobbigt om du nu har debuterat i typ 1 diabetes så har du en "smekmånad" som kan vara olika lång från person till person. Den innebär att man fortfarande har kvar lite egen insulinproduktion. prova att ta dina sprutor i låren (dra som en linje mitt på o så tänker du på utsidan mellan mittenlinjen o en linje mitt på sidan) kan funka =) Om du får koll på blodsockret så e det mkt möjligt att bebbe inte växer på sig så mkt!! Men härligt att du snart e mamma =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    vallmo- ååå härligt grattis!!! =) Kanonbra siffror med!! Jäpp håller med e så nyfiken jag med o nu e det inte så lång tid kvar innan ul så man förhoppningsvis får veta.

    LejA- jag gjorde första i v 5+6 nästa i v 8+0 o sen i v 12+3

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Boomie- härligt stort grattis till + =) o välkommen tebax till tråden!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    turkisk- ja kan också känna mig lite illamående vid lågt bs, men då ligger det ofta runt 2 så jag måste ner rätt långt innan jag blir illamående. Hade inte så innan grav jag heller tror det beror lite på att kroppen tolererar låga värden på ett annat sätt nu när man pressar sig så pass så att den liksom kommer på "nya " sätt att varna en ;)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    e tyvärr dålig på frukosttips då jag inte äter frukost. utan blir en banan nån gång på fm på jobbet (oftast runt tio halv elva)  o sen blir det mer brunch på helgerna =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    jordan- skoj o jättegrattis!! Vi känner oss hedrade som får veta först av alla =) jäpp mitt bs svajjade som sjutton första veckorna tyckte det var supersvårt att få nån fason på det men nu sen v 10 så har det gått mkt bättre (visst lite fix o trix e det ju hela tiden .. ;)  )


     


    kim när var det dax för nästa tul för dig?


     


    ni andra när skall ni göra nästa UL/TUL?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Turkiskpeppar- jäpp den 8 skall jag på UL =) skall bli så spännande o se om liten fortfarande lever o viftar där inne då.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    kim- fy så jobbigt, hoppas det gått bra idag för dig!!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare