Inlägg från: harvärldensunderbarastefamilj |Visa alla inlägg
  • harvärldensunderbarastefamilj

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    protea- härligt grattis till bra provsvar, skall göra det tested den 27 juli. Jäpp e det vi kallar Kubb eller Nupp (som jag förstått det)  Jag äter aldrig frukost innan jobbet utan brukar ta en frukt vid ca kl 10 på fm. till lunch blir det alltid matlåda så då e det ju något som jag eller maken lagat o man vet precis hur mkt o vad som e i det hela =) o det kan bli väldigt olika saker då jag älskar att laga mat o allt mellan himmel o jord.

    vallmo- hej hej molande värk till o från som typ mensvärk har jag också haft lite till o från hela tiden. Men när jag hade mina två MA förra året så fick jag tokont, loksom kändes som om nån tagit en kniv o huggit mit i magen vid några tillfällen. E väl det enda som jag kan hitta som symptom innan MA att det liksom väkte till nån gång innan. Första ggr ca 2 v innan o andra ggr så åkte jag in dagen efter till akuten o då såg de redan då att allt inte stod rätt till. Jag kontaktade specmödrarvården 8+0 efter att jag varit hos min gyn o konstaterat att allt såg ok ut!  Allt e säkert helt ok o liten växer där inne skall du se. Men jag tycker att du skall gå o kolla dig om du e orolig. Har du inte nån gyn som du går till i vanliga fall som skulle kunna kolla?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    vallmo- men då e det säkert ingen som helst fara =) molande växtvärk e ju bara bra!!  Hihihi jäpp ibland känns det som om det hade varit galet praktiskt att ha en sån till make *S*

    Har funderat på att skaffa en angelsound senare för att make o bonusson skall få vara med lite mer. Har ni som testat det tyckt att det funkat bra?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Nasse- grattis till liten =) Skönt att allt e ok nu o att ni mår bra!! Skriver som de andra, grubbla inte det viktiga e att ni e ok nu!!

    vallmo- skall nog ta o spana in en sån då, låter ju jättespännande att kunna höra själv =)

    MCL- skoj o se dig här igen!! Hoppas du har det bra i solen

    kram till er alla här inne. Nån som har något UL på g snart?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    kim o turkiskpeppar- å så skoj då får ni ju se era små sötisar snart igen =) Skall iväg den 27 om allt går bra tills dess. Kommer vara så sjukt nervös *S*

  • harvärldensunderbarastefamilj

    turkiskpeppar- jo nervös e man alltid. Jäpp e NUPP dax då =)  så då kommer jag att vara ännu mer nervös *S*

    kim- tack tack borde va i v 13 tror jag eller blir det 14 hmmmm dålig koll =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    turkisk peppar- härligt o grattis till kanondag!! Min dag har bestått av känningar o rekyler =( ja ja snart helg o då blir det bättre koll igen. Har haft blödningar i båda ögonen, full laserbehandlad på båda näthinnorna samt glakropps op på båda. Syn kvar på vänster o ledsyn på höger =) men har förstått att det e rätt vanligt vid grav med små förändringar som inte behöver leda till något mer bestående!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    turkiskpeppar-ledsyn e att jag skulle kunna ta mig fram men kan inte läsa något eller se vem jag tex skulle möta om jag gick på stan o bara tittade med höger öga. Men har ju kvar vänster som jag ser på så det e bra  =)


     


    kim- hoppas värdena är bättre på tisdag o skoj o se liten igen =)


     


    maddie- ligger ju en massa veckor efter dig så har tyvärr inga bra råd o ge. Men skönt att du får ner värdena iaf även om det går sakta!!


     


    ego- skall på läkarbesök imorrn o vet att de kommer tycka att jag tar för mkt prover o att jag måste få väck mina känningar o rekyler. Men men det e väl bara o gå dit o hålla go min *S* Kram på er

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL- hej hej skoj o se dig här igen, kan säga att jag tycker att mitt bs lever sitt egna liv mest hela tiden. Tar BS med ca 1,5 timmes mellanrum hela dagarna för att det inte skall "hinna" dra iväg nån stans o då brukar jag hinna med o se vart det barkar, men ibland blir det höga toppar ändå. Men tror att så länge man hittar dem fort o får ner det snabbt igen så e det ingen fara. Jag tycker mig märka att jag svarar långsammare på insulin samt att rekylerna kommer senare än vad de brukar efter känning. Gör nu vid känning så att jag tar ca 3 enh humalog när det ligger runt 5 för att ca en timmer senare få lov att ta mellan en o två enh till för att det då gått upp till ca 8. Kommer jag ihåg att göra så så brukar rekylerna klara sig. Men hade nån dag för nån v sen då jag tog ca 15 enh utan att jag dippade nämdvärt heeelt sjukt!! Har dock fått i ordning mina tarmar igen nu (dricker nåt superläbbigt pulver) så det gör att det e lite lättare med BS.  Oj så långt svar det blev =)

    Kim- hur gick det idag hos BM på TUL?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL. jäpp här trixas det för fullt =) Mina rekyler kan annars hamna uppemot 17-18 o där vill jag inte ha dem *L*  Vanligtvis när jag inte e grav så brukar jag bara ta nån enhet humalog vid känningen o sen skippa i mer korr men nu känner jag att jag vill hålla det så bra som möjligt. Håller med om att man blir sjukt sliten o trött, (kanske man e iaf när man e grav) men tror inte att alla nattliga kollar osv hjälper till =) När e det dax för nuppkub för dig?

    apsa- Grattis till grav! =)  vågar tyvärr inte svara på när man kan se hur det gått för bebbe, men tycker att de borde kunna se en del redan vid nuppkub UL. Har du tänkt göra ett sånt?

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare