Inlägg från: harvärldensunderbarastefamilj |Visa alla inlägg
  • harvärldensunderbarastefamilj

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    protea- grattis!!! =) härligt att vara förbi 12v!!!

    maddie- tack snälla, har iaf haft tur att min kropp hämtat sig så fort o vi har blivit gravida rel fort efter båda! =)

    var hos gyn idag o det såg kanon ut. Den lever o hjärtat pickar på som bara den. Såg tom de små delarna som skall bli armar o ben. Strl var ca 16-17 mm =) Så min gyn var supernöjd över tillväxt o allt o tyckte att jag skulle ta o börja njuta lite nu *S* Kram på er!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    protea- härligt att liten växer där inne. Har också kommit in i nån konstig period när jag måste sänka insulinet. Vet inte om det beror på värmen eller att kroppen börjat vänja sig vid gravhormonerna?!

    maddie- e lite som du att man pytsar i insulin lite väl tidigt ibland. men men skall nog få fason på det till sist =)

    Måste fråga har ni fått några förhållningsregler om att ni inte får ta för många bs/dag? Läste nån stans att man endast får utskrivet så att stickorna skall räcka till ca 8 prov per dag o att man får göra 4 st uttag/år. kan säga att jag tar betydligt mer än så just nu e nog närmre 20 nu.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    kim - tack för svar, dåså då skall jag stå på mig vid nästa läkarbesök. Var en syrra där som sa det när jag var där i våras. Var visserligen inte gravid då så det kan väl varit därför hon sa det. Hoppas det går bra med sänkningarna nu!! Tänk att du redan e i v 27 skoj!! =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    blä hade en jättekänning så jag höll på o tuppa o efter det han jag inte stoppa rekylen var helt färdig så jag hamnade på dryga 16 =( Har ni varit uppe så högt någon ggr under er grav?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    vilda - ååå så skönt o höra, vet ju det eg men du vet hur man e. Blir så förbannad när man "misslyckas" så. Men nu e det under kontroll igen tack o lov =) Hur går det för dig nu efter förlossning är det trassel med bs eller går det bra?

    turkisk- härligt, vet du vilken sort det blir på lillskrutten?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    kim- mmm hade en natt med låga värden från kl 5 så e lite sliten jag med idag. Tur att jag har semester idag o bara skall in till frissan =) Riktigt bra Hba1c du har isf!!

    vallmoblomman- grattis till grav. Kan tyvärr inte svara på hoppiga ingångsvärden. Vet du vad du haft för Hba1c sista tiden?

    turskiskpeppar- spännande =) tror inte att jag skulle kunna låta bli att fråga om det skulle gå att se dock e för nyfiken av mig *S*

  • harvärldensunderbarastefamilj

    mcl- skönt o höra att det växer där inne =) Vi ligger ju onekligen väldigt nära varandra i tiden nu så det blir skoj o följas åt i tråden. Ha en underbar sommar nu!!

    måste bara säga att jag e så glad att denna tråd finns. Hade nog nervösat ihjäl mig annars över de enstaka topparna som man har osv. E så tacksam över era svar. Fortsatt underbar helg till er alla!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    vallmoblomman- tack tack, går in i v 10 på måndag =)  Men du skall se att du inte ligger så mkt högra ändå, tror lite att om man en gång har börjat sköta sig o få bra Hba1c så har man kvar det lite i bakhuvudet även när man inte "sköter sig" perfekt. O om du hade 5,1 då som e kanon så ligger du säkert inte så illa nu heller. =) Trodde tex att mitt ingångsvärde skulle vara piss, för jag hade enligt mig lite småstruntat i hur jag låg ett tag (orkade inte) men hade ju 5,5 vilket enligt min läkare var helt ok. Så om du bara börjar försöka lite mer nu så skall det nog inte vara nån fara!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    hej kämpar tjejer hoppas ni har det bra. Var på inskrivning idag på spec. mödrarvården o då tog de bla Hba1c vilket visade sig vara på 4,8 =) e så galet stolt!!! Trodde aldrig att jag skulle kunna få till ett så bra värde *L* Sen fick jag en massa läkartider till höger o vänster osv så nu drar det igång på "riktigt"  Sen fick jag veta på jobbet att jag fått en "ny" tjänst, eller rättare sagt en tilläggstjänst kanske man kan kalla den. Sååå skoj att de gav mig den även fasst jag e gravid =) Underbar dag idag mao!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    na96gen- för mig hjälpte det att höja basalen rätt mkt i början (har dock sänkt en del nu) men första v så gjorde det susen =)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare