• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • blehnda

    Hej tjejer!

    Ville bara berätta att vi mår bra trots en stressig start i wilmers nya liv. han kämpar på som bara den och nu tycker dom att han är på tok för frisk för att kosta sörmlands landsting så mycket pengar  som det kostar för att vårda här på akademiska i upsala. det är ett positivt tecken!

    Det blev helikopter hit i från e-tuna på tredje dagen i hans liv, han hade då int eförbättrat sin syreupptagning något sedan födseln så han sattes i respirator. blev omedelbart bättre och kunde gå över på cep upp redan dagen efter. idag provar vi på syrgasgrimma så utvecklingen går framåt =)

    Min kropp har trots all stress och oro, och det faktum att jag inte fick hålla han i famnen för ens han var tre dagar gamal, startat en mjölproduktion som skulle kunna försörja hela nenatalavdelningen här i upsala. killen äter nu 40 ml varannan timme och det är ingen match för mina dollypartons!!!

    Ev får vi åka tillbaka till e- tuna och vårdas där resten av tiden ganska snart. personalen har varit helt fantastisk både med oss och wilmer redan innan han kom ut ur magen så jag kan verkligen skryta om den svenska sjukvården!

    Han togs ut i vecka 34+5 och var då 52 cm lång och vägde 4450 gram. han har tjock mörkt hår och underbart vackra ögon! Världens kämpe!

    jag återkommer längre fram då vi alla mår lite bättre, lycka till alla ni andra som snart får träffa era underverk.

    Ha det bra!!!

  • kim86

    Blehnda..
    Härligt o höra att ni mår bättre... =)
    låter som en riktigt liten sötnos..
    Man blir ju riktigt sugen nu.. längtar tills det är dax för mig med...

  • Maddie72

    Blendha - Härligt att få ta del av er första tid tillsammans. Härligt att det börjar bli bättre.

    För övrigt är jag ju heltokig som skriver denna konstiga tid. Är uppe mitt i natten och har insulinkänning. Jag vaknar jättelätt då jag ligger lågt. Och jag känner numera hur bebis bökar runt i magen då jag ligger lågt. (Är i v 15+0) Undrar såklart hur bebis mår då egentligen då jag ligger lågt? Kommer inte ihåg hur det var nu igen.

  • HannaMedina

    Maddie:
    Runt när jag var i den vecka du är nu så hade jag flera veckor då mitt bs bara sjönk och jag blev liksom du orolig för hur bebisen egentligen mådde pga det men som jag förstått det så är det ingen fara,dock ska man undvika att ligga alldeles för lågt alldeles för länge.

  • BabyNo2

    Vilda... stackare.. men de är ju din tur snart.. min bebbo skullepromt ut i v 36 redan ju..fast snittet var i v 39.. men han hade knut på navelsträngen såå.. de va dax.. jag har ej tid att printa storyn nu. Milton håller på att vakna sp de ör dax att balnda lite mumms!!

    Blendha.. hurra för Wilmer.. han satte fan skräck i oss i fredax!! uscha.. men vilka kämpar NI ÄR!!!!
    kram kram

  • flower79

    Hej på er :)

    Ser att vilda är på slutspurten nu :) Hoppas du snart får din bebis va spännande!!
    Tycker det går så snabbt. Min lilla buse är snart 6 månader nu...Han växer så det knakar verkligen.
    Har haft riktigt jobbigt med mitt socker efter graviditeten också. Får det inte så perfekt som jag vill ha det. Har ni andra också haft det så? Blev väl kanske perfektionist efter det här =)
    Lycka till alla! Kramar

  • Vilda Tiger

    Jag var hos bm idag. Hon kände efter utan att jag behövde fråga (ja, hon frågade ju först om jag ville, så klart) och tappen var halvmjuk. Den inre livmodermunnen var öppen 1 cm så hon kunde toucha hinnorna lite  men kom inte åt att göra en ordentlig hinnsvepning. Får hoppas det kan sätta igång det hela!

  • ebyl

    Vilda: Ja vi får väl hoppas att hon frågade först!! Man har ju ofta lite "på köpet" när man redan fått ett barn, lite mjukare, ngn centimeter öppen redan innan. Det känns bra tycker jag!

    flower79: När jag fick barn sist så sa min diab.ssk att jag måste släppa på kontrollen lite, att lägga sig lite högre i bs för att slippa ffa lågt bs, men också för att koncentrera mig på barnet! Ett år av struliga bs efter en grav. vad är det i ett helt liv? Så uttryckte hon sig.. Jag kan säga att det blev mer än ett år för mig, men barn tar tid å energi, å så länge bs inte är helt åt skogen så är det helt ok!!

    Jag var på ett extra TUL igår då jag fått sänka insulinet en hel del sen två veckor tillbaka. Men flödet såg bra ut, å barnen växte som de skulle! De väger nästan exakt lika mycket, ca 2500 gram var! +5-6% tror jag det var. Jätteskönt!! Dessutom ligger "ettan"/tjejen långt ner med huvudet vilket innebär att det troligtvis blir vagnial förlossning om inget annat inträffar. Perfekt!

  • kim86

    Vilda?
    Kommit någon bebis?

    Grattis till de fina värdena och att bebbarna mår bra därinne Ebyl..
    Hur långt har du kvar?

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare