• Eeska

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Men vad är det här om bs-stickor? Tas tillbehörsrecepten bort? Fick recept från min diab ssk förrförra veckan.

    Verkar ju vara lite olika hur diab ssk och diab läkare samarbetar med spec... Mitt diab läkare är med på spec där de har en dag vigd för gravida diabetiker. Diab ssk som i mitt fall har bäst koll på pumpfunktioner finns alltid tillgänglig per tel denna dag. Om det behövs träffar jag diab läkare, bm och barnläkare samtidigt men funkar det smidigt och inget att diskutera/samsyna så träffar jag dem var för sig men dock efter varandra.

    Maddie 72: Angående stenhårda bröst brukar det ju vara så första dagarna men det är ju inte det roligaste på jorden. Räcker det att bara låta dem rinna utan att pumpa? Risken är ju annars att du får fortsatta problem med för mycket. Hur går det med bs och bsfall i samband med ammning?

  • Eeska

    Att gå ner 25 % från heltid ingår ju i föräldraförsäkringen. Hur ska då arbetsgivaren kunna neka? Låter märkligt. 

    Angående rättigheter utifrån föräldraförsäkringen så känner jag för tillfället några snea blickar på grund av att jag tar ut föräldraledighet över jul och nyår. Föräldraledighet kommer ju i första hand, ska mycket till innan man ska nekas det. Alla har inte möjlighet till ledigt över jul, flera som nekats i år, alltså för semester.  

    Någon som använder diasend för att ladda in bs-värden från mätaren till databas? Har fått inlogg till systemet idag och väntar på tekniska prylar (en sladd eller nåt) så jag kan börja använda tjänsten. Tycker det verkar toppen!

    Känner mig betydligt lugnare nu sedan jag såg sprattlet på ul i förrgår... Snart är du lika lugn L e j A :)

  • Eeska

    Jag har kontakt med min diabetesläkare minst en ggr i veckan. Diabetessköterskan är oxå med eftersom hon är mest tekniskt insatt i pumpen. Tycker samarbetet med dom funkar toppen. Skönt att ha dom som känner mig och min kropp bäst med på resan till bebis.

  • Eeska

    Minifer & Emmisen: återkommer om diasend när jag fått sladden eller dosan eller vad det kan vara som ska få över bs-värdena i datorn.

    Tvingat i mig mat idag men iaf lyckats med konsten att inte spy - jieeey! Hade svårt att laga mat. Värmde några fiskbullar (som konstigt nog funkar) till mig själv och så instruerade jag min 8-åring att laga carbonara till sig och lillbrorsan. Häpp - middan klar :)  

  • Eeska

    Hur gör ni gravida diabetiker med vaccination? Jag blev rekommenderad att göra det om några veckor. Velade mycket inför förra årets vaccination och det här valet känns givetvis ännu värre. Till saken hör också att jag fick en stark reaktion på vaccinet.

  • Eeska

    Jo, vaccinationen för svininfluensan ger ett "visst skydd". Känns ändå inte helt lätt tycker jag. Jag har mycket svårinställd diabetes.

  • Eeska

    Har jobbat helgen så nu är jag trött men måste givetvis logga in för att ha koll på diskussionen :) Fungerat förvånansvärt bra med bs. Det som gjort mig fundersam är att jag flertalet tillfällen upptäckt lågt bs först vid mätning och trots vetskapen om det låga värdet ej känt av det (har verkligen känt efter). Med åren har jag gått från att nästintill på kommatecknet prickat in mitt bs-värde till att iaf känna ungefär när jag får känningar. Det här känns lite oroväckande, att inte märka känningarna alls.

  • Eeska

    Jag har en Medtronic MiniMed insulinpump. Blev inställd då jag var gravid med min äldste son. Stog på kö för pump men blev prioriterad eftersom jag var gravid. Har ständigt svängande bs. Pumpbehandling funkar bäst för mig. Lättare att korrigera bs eftersom pumpen ger förslag beroende på bs och lättare att hantera kräkdagar.

    Det här med att inte känna lågt bs. Hur gör man för att fungera i vardagen när man inte känner? Just nu har jag pumpen inställd på alarm varannan timme för att ta bs. Tycker det är läskigt, särskilt på nätterna. Brukar ju vakna kallsvettig när jag är låg men om jag nu inte känner så??? Som sagt, läskigt!

    Min man var huvudansvarig för mitt bs under mina förlossningar. Han hade regelbunden kontakt med min läkare och en utsedd undersköterska till hands. Funkat jättebra.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare