• Eeska

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Det enda som funkar för att jag ska få behålla mat är att LYSSNA PÅ KROPPEN, småäta varannan timme o vila när jag är trött. Får akupunktur som jag verkligen rekommenderar! Har ej varit problem att bli sjukskriven pga illamående och diabetes. Är ju ingen bra kombination för perfekt bs.

  • Eeska

    Jag har tuppat av men ej krampat.

    Många barnmorskor och undersköterskor ger akupunktur i handlederna för graviditetsillamående. Det jag rekommenderar är öronakupunktur. För min del är det en barnmorska på spec som sätter nålar på mig men finns inte den kompetensen där så är det bara att söka nån annanstans. Lycka till! Eftersom jag svarar så bra så ska jag testa nålar för foglossningen som börjar ta sig rejält nu. Funderar oxå på akupunktur i samband med förlossningen. Dessutom har jag akupunkturen som spelbart kort om bebisen, liksom mina två tidigare barn, drabbas av kolik.

  • Eeska

    Jag har bara fått testa receptfri illamåendemedicin (som inte funkat) eftersom jag inte alls känner när jag blir låg. Återigen - akupunktur!

  • Eeska

    Oj, började må illa tidigt... ett av tecknen på att det var dags för gravtest.

  • Eeska

    Kolla BF-listan som trådstartaren länkar till. Bra idé! Jag fyllde i mig själv nyss :) Kopierade dock bara 2011.

  • Eeska

    Jag har ställt in mig på att det är så här nu. Försöker vara glad för var dag jag fixar utan att kräkas.

  • Eeska

    Vet precis... Frustrerande att "fastna" hög eller låg. Det är bara att korrigera så gott det går och hålla modet uppe.

  • Eeska

    Angående detta med höga bs-värden. Har haft mer problem med det under mina två tidigare graviditeter. Lyckas denna gång korrigera svängningarna med hjälp av insulinpump och kontinuerlig glukosmätning med larm. I vilket fall så har fokus varit på ketonvärden och genomsnittlig kurva, både då och nu. Har haft panik över höga värden men lugnad av mitt team på spec som jag litar på till 100%. Eftersom diabetes typ 1 inte är någon övervägande stor grupp och definitivt inte gravida 1:or så finns det självklart inget stort urval för forskning och heller inget jätteintresse och resurser för att komma fram till säkra slutsatser.

  • Eeska

    Min man och diabetesläkare har haft full koll på mitt bs under och direkt efter förlossningen. Ska höra med mannen om han kommer ihåg det där med doser.  

  • Eeska

    Paeony: ja, nu är tiden den absolut bästa att medvetet ligga högre så du slipper känna av dimparna och orka fokusera på bebis :) GRATTIS

    Angående bs-koll under förlossningen: se till att männen fixar det. Jag tycker det har varit guld värt samtidigt som mannen känt att han haft ett viktigt och påtagligt uppdrag.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare