• Eeska

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Fler inbokade tider för akupunktur hos en bm närmare än de 7 mil jag annars har upp till spec. Testade två nålar i handlederna i morse. Inte lika direkt god effekt som igår då jag hade öronen fulla men jag ger det en chans. Ja, skönt att kunna få i mig nåt att behålla.

    Jag har gått 13 + 1 idag. Min 7-åring har full koll på läget och räknar veckor och dagar lika noga som jag gjorde med min förstfödde :) 

    Inget svar om det svindyra larmet för lågt bs ännu men väntar...

    Hoppas komma igång med diasend inom kort. Är det nåt ni andra använder?

    Ja, skönt vara sjukskriven nu. Talade precis med min chef och jag kommer få anpassade arbetsuppgifter när jag vill. Superskönt! De räknar bort mig så att inga långsiktiga ansvarsbitar ligger på mig och då jag kan jobba ses jag som en bonus :)

  • Eeska

    Glädjebesked på em: jag får larmet!!! Ska installera det i morgon och tänkte samtidigt smita in till spec för öronakupunktur. Jag känner mig redan lugnare :) Tankens kraft!

  • Eeska

    Angående kostnader pump mm. Har inte haft några problem att få själva pumpen men har ju alldeles i dagarna grinat mig till kontinuerlig blodsockermätare med larm. Jag har övervägt att själv kosta på själva larmet men fick till svar att det inte är något för privatpersoner att köpa???

    Vad är orsaken till att du inte prioriteras för pump Johjo? Trodde faktiskt att pump var en behandling lika för alla oavsett landsting. Inför min graviditet 2001 stog jag i kö för pump men fick gå före på grund av att jag blev gravid. Har alltid sagt att utan pump hade jag aldrig klarat graviditeterna.

    Mittt bs svänger jämt, ser sällan mönster. I och med ständigt svängande bs har jag för flera år sedan bestämt mig för att ligga på ett högre medelvärde för att fungera i vardagen. Räknar därmed med mer långsiktiga komlikationer av min diabetes. Men sen är det ju det här med bs och graviditet. Det är då jag verkligen får känna på hur jag skulle kunna må för jämnan. Pressar mitt bs under graviditeten men står fast vid högre bs i vanliga fall.

    Kopplade in larmet i förrgår, jippiii! Jag är sååå glad! Det betyder så otroligt mycket för mig. Slippa oron för låga bs som jag inte känner. Lugn och avslappnad inför natt senaste två nätterna, det var längesen!

  • Eeska
    Johjo skrev 2010-12-11 22:29:09 följande:
    Det är inte insulinpump som jag försöker få utan en sån blodsockremätare som mäter hela tiden och det är den som kostar.
    Pump har jag haft och det var med den som problemen startade.. Har blandade känslor om jag ska be om att få en eller inte
    Ok... Jag får låna den kontinuerliga glukosmätaren nu under graviditeten. Kanske får du oxå?
  • Eeska
    Mayalotta skrev 2010-12-12 21:20:06 följande:
    Angående pump med sensor för kontinuerlig bs mätning så grät, tjatade och skällde jag till mig en under förra grviditeten. Trist att man ska behöva "slåss" så mycket för något som kan hjälpa en. Jag är dock  oerhört tacksam för att jag får ha den, hade ALDRIG klarat hålla nere mitt bs utan den. De bästa HbA1c jag haft utan sensorn, är 8.5 och detta på över 10 år! Nu håller jag mig betydligt lägre, även när jag inte var gravid och utan sjukt mycket ansträngning.

    Läste förresten socialstyrelsens riktlinjer för diabetesvård härrom veckan, där det bla står att man bör erbjudas fotvård och sjukgymnastik om man är diabetiker. Jag vet att jag frågade om fotvård för ett par år dean men fick till svar att det får bara de gamla med jättemycket problem. Hur är det där ni bor??
    Fått till svar ang fotvård att jag har för fina fötter och förväntas därmed klara av fotvården själv. Tycker jag är rimligt.
  • Eeska

    Hoppas, hoppas att illamående o kräkningar börjar ge med sig nu (13+6). Varit törstig idag - jieeey! ... och jag har druckit hela klunkar vatten med pressad citron i - jieeey, jieeey! 

  • Eeska

    Får akupunktur mot illamående varannan dag. Barnmorskan jublade idag när jag berättade att jag inte kräkts på hela helgen. Jag tar det dock med tillförsikt men funkat ok idag.

  • Eeska

    Boomie: vari låg diskussionen om lchf-kost? Är inte den anpassad för diabetiker?

  • Eeska

    Går halvbra med illamåendet. Fixar att få i mig någon målid under dagen iaf. Kräks inte! Akupunktur i morgon igen, skönt.

    Ja, nackdelen med pump är ju absolut att man blir snabbt dålig när tekniken krånglar.

    Som tur är berör inte julen mig nämnvärt vad gäller sötsaker eftersom jag aldrig varit någon gottegris.

    När jag ammat har jag rasat snabbt i bs men har haft relativt lätt att parera det med att äta samtidigt. Har inte upplevt det som något större problem fast än att jag känner igen fallet.

  • Eeska

    Angående Lergigan eller andra starkare mediciner för illamående så ville läkaren inte skriva ut det åt mig nu eftersom jag inte känner av lågt bs.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare