• Boomie

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Kim -  skönt att allt såg bra ut!

    Jag har en mätare. Den ligger i samma fodral som mina sprutor så den följer mig vart jag än går. Jag har en bekant som specialsyr fodral för att passa både sprutor, testapparater, och annat som man alltid vill ha med sig så jag fick en av hennes prototyper. Ni kan kolla här om ni är intresserade www.diabeticdesigned.se

    Jag har annars varit och lämnat blod idag för min första check-up. Ska bli spännande att se hur värdena ligger.

  • Boomie

    villhabarnigår - ja, fodralen är jättefina och jag är supernöjd med mitt. Har testat druvsockret och tycker det är kanon med engångsförpackningar att typ ha i fickan när  man promenerar, tränar, är ute i svängen etc. Dock har jag lite svårt för smakerna, "gillar" bara det vanliga blå paketet som är neutral smak. Men i övrigt, tummen upp.

  • Boomie

    Nu har jag fått besked om mina provsvar (mejlledes) och allt verkar bra. Bra njurprover, ingen äggvita i urinen, sköldkörtelvärdena bra. Det enda de möjligen kunde anmärka på var kolesterolet men det bryr jag mig inte om.

    HbA1c låg på 5,7 så det är väl ok. Jag räknar dock med ett bättre värde om några veckor. Vet med mig att jag slarvade lite under semestern. Men då räknade jag ju heller inte med att bli gravid eftersom vi hade uppehåll i våra fertilitetsbehandlingar (så ja, vi lyckades faktiskt med egentillverkning under semestern ).

    Har också fått kallelse till Barnmorska, ultraljud och diabetesrond på spec-mvc. Tre olika tider, tre olika dagar, suck! Men det får ju gå, tur jag har ett flexibelt arbete och en bra chef.

  • Boomie

    villhabarnigår - jag har också jobbigt bs nu sedan några dagar tillbaka. Det stiger utan att jag äter något, ett par små tomater kan få det att skjuta i höjden, helt galet! Och sedan verkar det ta tid innan insulinet "tar" så jag blir låg vid helt oväntade tillfällen. Ja ja, jag kommer ihåg att det var likadant periodvis förra gången så det är ju bara att kämpa på.

    Brukar ta ett par enheter humalog när jag ligger högt och sedan ta en promenad. Men nu ör jag så leds på att promenera i kyla, regn, snålblåst, sent på kvällarna etc. Ja helt enkelt leds på att promenera vid tvång så jag har skickat iväg sambon att köpa en crosstrainer (tack Blocket!) som jag ska ställa ner i källarn. Då blir det genast mycket enklare känns det som.

    kim och tvåfem - spännande värre nu. Det närmar sig med stormsteg. Kul att se vem av er som blir först

    Och onsdagen närmar sig också nu. Det känns väldigt nervöst och spännande!

  • Boomie

    Kim - stort grattis till lilla Loke! Härligt att allt gick så bra.

    MCL - skönt att RUL:et är överstökat och det verkar ju ha gått kanon! Och vettiga läkare verkar du ha också!

    Lycka till i morgon Turkisk peppar och vhbi - vi får lämna våra rapporter i tråden på löpande band i morgon

  • Boomie

    Hej

    Är precis hemkommen från vårt vul och det gick bra. Vi såg ett litet hjärta picka på där inne   Jag är i vecka 8 nu enligt både mina och läkarens beräkningar.

    Jag firar just nu det goda beskedet med min första fuskätning på vääääldigt länge - sushi. Mums! Det är nog det enda jag har saknat under mitt lchf-år men idag tycker jag det passar med lite firande

    jordan - jag tycker också att jag ser mycker mer gravid ut nu än förra gången vid den här tiden. Känner mig plufsigare också. Och då väger jag ändå 5 kilo mindre nu än sist.Dock har ingen kommenterat det i alla fall, tack du gode för det!

    Luna - hoppas ni har hämtat er efter den tuffa starten och att lilltjejen mår bättre nu!

    Protea - grattis till luckat RUL!

  • Boomie

    Jordan - jag är också mycket hungrugare än vanligt. Brukar ju inte alls vara hungrig sedan jag började med lchf. Dock mår jag illa mest hela tiden nu och att äta lindrar lite men jag känner mig helt uppstoppad i kroppen.

    Hoppas verkligen illamåendet släpper snart. Det är mycket värre än med Iris. Då mådde jag lite småpyrt på förmiddagarna i ett par veckor. Nu mår jag riktigt ill, inte så jag kräks men jag står och klöks över toastolen ibland. Och inatt vaknade jag t ex klockan 03.30 av att jag mådde illa och kunde sedan inte somna om.

    Förra gången fick jag sänka Lantusen i början men inte denna. Men det beror som sagt på mitt ätande och att jag lagt till lite mer kolhydrater, som typ fil, yoghurt och en äppelklyfta ibland.

    Leja - jag kommer ihåg att mina läkarbesök var korta förra gången. Men det berodde nog mest på att jag inte direkt hade några problem med blodsockervärdena. Dessutom hade vi mejlkontakt mellan besöken. Kommer inte riktigt ihåg hur ofta jag träffade läkrna, kanske en gång i månaden - en gång var sjätte vecka.

  • Boomie

    jordan - jag känner också igen mig. Hinner, orkar och kan inte vara lika noga denna graviditet. Oroar mig ibland när jag ligger alldeles för högt men annars har jag liksom inte tid med sådant. Så ibland får jag ångest över att jag inte bryr mig tillräckligt...

    Camillur - härligt att ögonen såg bra ut och grattis till sjunkande HbA1c!

    Vallmo - jag hade en del svampinfektioner tidigare. Oftast i samband med andra infektioner i lroppen och/eller svajigt blodsocker. Tabletten tar du som dagt bara en gång per tillfälle och så försvinner den förbenade klådan på ett vips!

    mayalotta - välkommen åter

    Protea - skönt med en bra läkare. Se nu till att vila och krya på dig ordentligt innan du går tillbaka till jobbet!

    Ego - mitt bs är ohyggligt svårt att styra just nu. Kan äta en hel måltid utan att behöva ta insulin. Först efter 3-4timmar börjar bs att stiga. Och ibland stiger det bara jag tänker på mat. Har haft väldigt låga kvällar och luncher när jag legat på 1,2-1,8 och sedan legat högt sent på nätterna/tidigt på morgonen trots att jag ställer klockan och kollar på natten så stiger det nån timme efteråt.

    Nu är jag sjukskriven och jobbar bara 50% i några veckor för att försöka få ordning på det hela. Framför allt ska jag ta det lugnt på morgonen, inte stressa ned dottern till dagis osv. Får hoppas att det reder ut sig för just nu bli jag supertrött av alla konstiga värden!

    I övrigt var HbA1c ok, 5,4 och blodtrycket var fint, så alltid något!

  • Boomie

    tvåfem - massor av grattos till dottern!

    Dragoness - Och massor av grattos till din lilla tjej och kille, underbart!

    Turkisk - passa du på att njuta av ditt bra bs! Jag önskar att jag hade det så bra

    Protea - Vi kommer att få 2 år och 2 månader mellan barnen om allt går vägen. Hade kunnat tänka mig att väntat lite längre men eftersom jag har svårt att bli gravid och fyller 37 om en vecka så ville vi inte vänta pga av de anledningarna. Dessutom kan jag se fram emot att avverka småbarnsåren ganska tätt så att man slipper vakna nätter och blöjbyten inom kort

    Jag var hos bm idag. Fint blodtryck, inget i urinen men lite lågt hb. Har bokat tid för Kub så nästa gång vi får se pyret är om 3 veckor. Det känns bra!

  • Boomie

    Paeony - ett lågt HbA1c KAN påverka ögonen om du har legast högre tidigare. Dvs om du sänker HbA1c snabbt och relativt "mycket". Min förra graviditet låg jag på 5,5 ungefär innan jag blev gravid och sjönk snabbt ner till 4,2 när jag blev gravid. Den snabba sänkningen påverkade dock mina ögon och jag fick blödningar och svullnader både på synnerverna och på ena gula fläcken. Synen försämrades drastiskt men har nu återhämtat sig en del. Dock ser jag sämre än innan den första graviditeten.

    Mina läkare vill inte att jag ska ner på så lågt HbA1c denna gång och det känner jag mig helt ok med eftersom jag faktiskt inte orkar/hinner med att ha samma koll nu.

    Mina höga nattvärden verkar nu ha gett med sig. Den senaste veckan har jag legat runt 4-6 på nätterna istället för 8-12 som jag låg innan trots att jag tryckte i mig massor av insulin och inte åt något på kvällarna. Helt plötsligt har det bara vänt utan att jag gjort några större förändringar. Mysko, men hur skönt som helst!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare