• Boomie

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Gtr - hoppas penicillinet verkar snabbt och bakterierna försvinner!

    Lingah - att hamna på 10 gör jag också lite då och då, 12 också! Det är ingen fara så länge man inte ligger där uppe hela tiden. Min diabetesläkare har fått mig att lova att INTE dutta med extra insulin om jag inte hamnar över 10 så att inte ligga över 8 någon gång förstår till och med läkarna är en utopi

    na96 - grattis till ett finfint HbA1c!

    Eeska - ta nu bara inte i och sänk ditt bs FÖR snabbt. Det gjorde jag sist och fick bekymmer med ögonen. Ta det i lugn takt och pressa inte i onödan skulle jag nog råda dig till!

  • Boomie

    Hej alla

    Har varit på ögon idag och det ser stabilt ut. Inga svullnader och inga förändringar sedan sist. Väldigt skönt! Nästa besök om en månad igen.

    Angående klädstorlekar så hade vi 50 ganska länge till dottern. Hon vägde 3100 (gick ner till 2800) och var 47 lång. Trots att jag inte är mini och sambpn är 2 meter och inte direkt någon tunnis så är hon fortfarande ganska liten till växten.

    Och vi låg kvar 3 dygn på BB (planerat snitt). De ville nog ha kvar oss lite till eftersom dottern gick ner i vikt men vi vägrade och ville hem för att få lite ordning på tillvaron.

    Angående ketoner så frågade jag om det vid förra grav eftersom jag aldrig testa för det hemma. MEn läkarna sde åt mig att jag inte behövde göra det nu heller. De rekommenderade faktiskt att inte göra det då det bara kunde "oroa" istället för att lugna.

  • Boomie

    Maddie - stort grattis till lilla Elsa! Underbart" Jag håller tummarna för at du har henne hos dig nu och att hon mår prima. Hjärta

    Paeony - jag har fått mina skenor via handkirurgen (på SÖS) så de är utprovade på mig. Har fått två för varje hand, en mjukare och en i hårdplast. Och de kostade mig ingenting. Så det rekommenderar jag.

  • Boomie

    Gtr - jag blev utan stickor för ett tag sedan (eftersom  miin beställning kommit bort...). Då gick jag till min diabetesmottagning och bad om en förpackning "to go" så att jag skulle  klara mig ett par dagar tills den nya beställningen skulle komma. Det gick fint. Bor i Sthlm och går på SÖS.

    Tycker för övrigt också att det var mycket bättre på den gamla goda tiden. Jag har vanligtvis urusel framförhållning och får ofta snåla på stickorna ett par dagar innan ny leverans kommer.

    Leja - jag har varit deltidssjukskriven sedan vecka 7 (typ) och kommer nog att fortsätta vara det om jag får gissa.

    Ego - jag var på spec-mvc och träffade dialäkaren och förlossningsläkaren idag. Alla värden var ok, Hba1c på 4,8, inget i urinen och ok blodtryck. Så nästa besök om 4 veckor igen. Men innan dess ska jag hinna med RUL och besök hon BM.

  • Boomie

    Gtr - jag har det som du, dvs går endast till spec-mvc. Där finns ett par av diabetesläkarna  som även finns på diabetesmottagningen. Samt specialutbildade barnmorskor precis som du skriver. Jag tycker det funkar kanon och är glad att jag slipper gå på olika ställen.

    Jag fick mitt HbA1c i de nya siffrorna idag. Dock ville även läkarna ha det omräknat då de inte verkar vara bekväma med det nya sättet ännu så jag fick reda på båda siffrorna. Kommer dock bara ihåg det "gamla" värdet.

  • Boomie

    Gtr - jag hade en handläggare på fk förra grav som tyckte ungefär likadant som din. Och jag förstod att hon kunde ungefär noll och inget om diabetes så jag fick förklara massor för henne. I värsta fall kan du väl be om att få en annan handläggare som är mer insatt i diabetes? Det måste man väl kunna fråga efter.

    Jag håller tummarna för att det går bra!

  • Boomie

    Villha - härligt att få se lillkillen där inne (jag röstar för Sander ) och finfina siffror!

    Protea - lycka till på tul idag!

    Leja - Lycka till idag! Spännande att få se liten igen Vihar en vecka kvar till vårt rul.

    Jag är hemma med sjukt barn för andra dagen i rad. Dottern har feber och är genomförkyld. Igår feberkräktes hon över sin far och soffan. Är dock feberfri nu så jag hoppas det håller i sig. OCh jag hoppas att jag inte får feber dessutom. Har varken tid eller lust med det!

  • Boomie

    Turkisk - åh fy vilken pärs ni har varit igenom den senaste tiden! Skönt att lille Malte verkar mår bättre nu. Och jag håller tummarna för att ni snart får vara hemma och mysa precis så mycket som ni vill. Stort stort grattis till Malte och skönt att höra att ni är på bättringsvägen {#emotions_dlg.flower}

  • Boomie

    Jag har ökat mina Humalogdoser sedan innan grav men det beror på att jag nu äter "vanlig" kost istället för lchf som jag gjorde innan. Hade ju tänkt fortsätta med det men blev så illamående att det inte funkade och nu är jag dessvärre hooked på kolhydrater igen.

    Jag har också delat upp Lantusen på 2 doser tar 10 enheter  morgon och kväll. Humalogen är (som basdos, skiftar så klart beroende på vad jag äter) 8 8 4.

    Har också haft perioder när jag inte länner mina låga värden. Kan kolla bs, se att jag ligger på 1,8 men känner ingenting. Så då måste jag dubbelkolla men de låga värdena stämmer alltid. Mycket skumt det där. OCh ibland känner jag av att jag ligger på 3, så det är väldigt olika. Men det var likadant föra gången jag var gravid.

    Värdet efter frukost verkar vara det som oftast strular för oss gravida diabetiker. Jag har också haft problem med det och det resulterade oftast i höga värden 1-2 timmar efter frukost och sedan en störtdykning innan lunch. Så har det t ex varit idag. Var låg innan vi gick iväg på lunch och innan maten kom på bordet hann mina läppar domna bort (tydligt tecken på bs runt 2) så jag tryckte i mig mat. Kollade bs en stund efter lunch - då var det på 17! Tryckte i mig extra insulin men kom sedan på att jag ätit ett par vindruvor och inte tvättar händerna innan jag kollade bs, så värdet var alltså missvisande så nu ditter jag och tvångsäter för att att inte störtdyka igen, suck!

  • Boomie

    Jokoo - jag är lite som du. Förra grav låg jag också oressat och hade HbA1c mellan 4-4,7 hela tiden. Dottern var dock ganska liten när hon föddes, 3100 och 47 lång.

    Den här gången ligger jag inte alls lika pressat (senaste HbA1c på 4,8). Är nu i vecka 18 men känner mig dubbelt så stor som sist i samma vecka. Har dessutom gått upp mer i vikt så det känns inte kul alls!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare