• Boomie

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    JAg måste bara hoppa in och säga stort grattis till Tjohoo!

    Och ett stort WOW till Ebyl! Vilken omställning, att tänka att ni helt plötsligt blir 5 istället för 4 i familen. Men jösses vad roligt! Stort grattis till er!

  • Boomie

    Sosso - jag gjorde planerat snitt på SÖS för drygt ett år sedan. Som diabetiker får man alltid första tiden på morgonen där. Så om det inte kommer något akutfall som snor tiden så står man färst på tur. Jag har för mig att vi skulle vara där vid 7-tiden och sedan kom Iris ut en dryg timme därefter.

    Och jag fick lågt bs på natten innan och tog då druvsocker, det var inget problem.

  • Boomie

    Hej alla

    Nu kommer jag och ansluter mg till tråden.

    Tog ett positivt graviditetstest idag (eller snarare två test för att vara säker ) och är alltså vääääldigt nyvliven gravid.

    Hängde här 2008 när jag var gravid med min dotter som är förr  januari 2009 med planerat snitt. Hade under förra grav ganska mycket strul med mina ögon men hoppas slippa det denna gång.

    Jul - Dotterns plockades ut 9 dagar innan beräknat datum så jag tror att det rör sig om 1-2 veckor innan bf.

    Noviserna - jag säger som vhbi, ta sprutan i låren eller i skinkorna (om du når). Och om det gör ont kanske du kan be om att få andra/mindre nålar?

    Leja - sist gjorde vi första ul på spec-mvc i vecka 12 (tror jag). men det är nog olika.

  • Boomie

    Tack Vilda. Vi har ju liksom avlöst varandra i tråden

    Jag ser nu att det är ett under om någon förstår mitt förra inlägg. Jag har ju knappt en stavelse rätt. Ja ja, så går det om man inte läser igenom vad man skrivit   Får skylla på att jag är trött efter en omtumlande dag !

  • Boomie

    Tack för gratulationerna

    jul1 - jo, jag kommer ihåg dig också! Mina ögon är bättre nu men de kommer nog aldrig att bli helt återställda. Det är framför allt höger öga jag har problem med där jag svullnade både på gula fläcken och på synnerven. Jag har tappat en del av skärpan där och det går inte riktigt att korrigera med glasögon. Men det är helt ok. Jag kan läsa böcker igen och klarar av att jobba utan problem.

    Kim - jag har för mig att du ätit enligt lchf, stämmer det? Har det funkat bra under graviditeten? Vi har kört lchf hemma sedan oktober förra året och jag trivs jättebra med det och planerar att fortsätta så under grav om det inte innebär några problem.

  • Boomie

    Kim - aha, då förstår jag! Förra graviditeten mådde jag lite illa i 2-3 veckor men det var helt överkomligt så jag håller tummarna att det bli så även denna gång. Jag ska i alla fall försöka hålla mig till lchf så får vi se hur det

  • Boomie

    Maddie - jag har hört samma som du. Dvs att kroppen frigör gifter som lagrats i fettet och att de inte är bra för barnet. Jag har legat ganska stabilt i vikt den senaste månaden så det är inget problem.

  • Boomie

    Jag vet inte om mina frukosttips är något att ha eftersom jag käkar lchf-kost. Men jag brukar stoppa i mig keso med lite grädde, äggröra, kokt ägg eller hemgjort "bröd". Alla dessa varianter håller bs stabilt.

    Förra grav åt jag laktosfri fil med knäckebröd i, det funkade då.

    Mot illamåendet körde jag frusna hallon. Jag sög på/tuggade i mig halvfrusna bär, det tog udden av illamåendet (men då led jag inte så mycket eller länge av illamående) och höjer inte bs så jättemycket.

  • Boomie

    Grattis Jordan!  Då bör vi ligga ganska lika i tiden du och jag. Jag testade plus i onsdags och alltså bara i vecka 5 nu.

    Mitt bs harvarit svajigt i början, både förra gången och nu. Dock mycket mindre nu men det beror nog på min kost. Men jag kom ihåg att jag nästan blev knäpp sist för att bs var så irrationellt och betedde sig som en trotsig två-åring, dvs gjorde absolut INTE som jag ville

  • Boomie

    Kim - hur har det gått för dig?

    Turkisk P och villha... - jag har mitt vul den 8:e så det blir en spännande dag i tråden

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare