• fastfrusen

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Hej hej!
    Är också ny i tråden, har läst de första 120 sidorna något ;) Akut opererades för ett x för ca 2veckor sedan i v 7+6. Första gången jag varit gravid. Hade haft bruna flytningar och litet blod på pappret i 1,5v samt molvärk av och till. Hade dessutom haft "mens" som jag skulle några veckor tidigare så att gravtest blev positivt och visade 3+ var chockerande. Trodde att jag hade ett missfall men kunde aldrig föreställa mig att det var ett x. 

    Fick jättejätteont långt nere i magen och tror jag fick ett blodtrycksfall samtidigt, men smärtorna gick över efter ca 15-20min så jag tvekade till att åka in men gjorde det ändå. På VUL såg man inget i livmodern men någon sorts cysta/äggblåsa på vä sida. Blev inlagd för observation i väntan på hcg. Hcg var 19,000 så man beslöt sig för att skopera akut och tur var det för hade pågående blödning från vä äggledare och massa blod i magen. De var tvungna att ta bort vä äggledare och det satt även grav.vävnad på vä äggstock som man fick skära och bränna bort.

    Nu följer de hcg en gång i veckan och i fredags var det nere på 60, så det verkar sjunka som det ska. Jag har fått kontakteksem av kirurgtejpen men såren verkar läka okej.

    ---> Har dock ett problem som är det största just nu och undrar om ni haft liknande: brännande/svidande smärta på den sidan ni inte opererat bort äggledaren på? Det bränner/svider några cm från naveln under huden och gör ont när man trycker på magen där. Gör mer ont när jag rör på mig men även i vila. Har känts så ett par dagar nu. Förstår inte vad det kan vara, om det är att det bildats en böld i såret under men jag tycker att det är för långt från navelsåret... Någon som haft liknande???

  • fastfrusen

    Tack snälla för svaren! Jag har kommit fram till att smärtan troligtvis strålas ut från navelsåret som inte läkt ordentligt. De sydde ihop kanterna omlott såg jag när stygnen lossnade häromdagen så ena flärpen är fortfarande lös och lite "köttig". Gör därför alldeles för ont. Tänker att det är onödigt att kontakta dom för de kommer ju inte snitta upp och sy om.. Tyvärr är det svårt att tejpa bra också så får stå ut mer smärtan, att det tar längre tid för läkning och att det sannolikt blir ett fulare ärr! Är jobbigt att gå till jobbet med smärtan men känns också dumt att sjuka sig för det 2,5 veckor efter operationen... 

  • fastfrusen

    Lämnade hcg idag och det hade sjunkit till 11, men de vill fortsätta följa det.. När jag räknade på det så hoppades jag att det skulle vara normalt eller åtminstone ensiffrigt idag så blev lite besviken. Jag vill att allt ska bli som vanligt igen, att hcg blir normalt och att mens och ägglossning kommer igång.

    Första dagen idag som jag inte tagit något smärtstillande, än så länge. Har fungerat ganska bra och har egentligen bara känt lite stick när jag varit uppegåendes.

    Längtar tills man kan börja försöka igen! 

    Har kommit fram ungefär till mars 2011 i tråden, det är verkligen skönt att läsa att det kan fungera till slut även om man kämpat länge med att försöka bli gravid på rätt ställe!

  • fastfrusen
    Nienna90 skrev 2015-09-24 15:17:17 följande:

     


    Åh beklagar X:et men grattis till nya graviditeten :D Ska du få tid till tidigt VUL nu då? 

    Mitt hCG var idag äntligen nere på 4!! Så efter att jag fått mens är det full on baby making mode! Har inte ont nu längre heller och känner mig piggare!
  • fastfrusen

    Det är tufft men fortsätt ha hopp! Är nu drygt ett år sedan vi fick reda på att jag var gravid för första gången, slutade med akut operation i slutet av augusti. Vi blev gravida igen på första försöket efteråt o bebis föddes det datumet jag borde plussat förra året! Så sitter här med en söt liten bebis nu! Allt verkligen alla försök o det man tvingas utstå är värt det när man får träffa sitt barn!

  • fastfrusen

    Zesssan var likadant för mig, gjorde vul i 6+3 men då såg man bara hinnsäck, men några veckor senare såg man en liten blobb och ett hjärta som slog, o allt har gått väl. Första gången med vul såg de ingenting på akuten men deras maskin var för dålig, först när vi gick upp till ultraljudsavdelningen o en bättre som man kunde se hinnsäcken.

  • fastfrusen
    Malbl skrev 2016-10-13 12:17:24 följande:

    Hej, 

    Jag fick mitt x den 15/9,opererades akut under natten och de tog bort min vänstra äggledare. Slutade blöda efter en vecka och kissade negativt efter en vecka vilket var skönt. Men till mitt bekymmer. som jag hoppas ni kan hjälpa mig med. två veckor efter missfallet hade jag sex där kondomen sprack. Nu är jag livrädd att jag ska ha blivit gravid igen. Enligt min gynekolog så är det en väldigt liten chans att det ska ha hänt. Men ändå sitter jag och funderar om tänk om.  Har ni någon erfarenhet av det? 

    Tack 


    Vi blev gravida på första försöket men då hade jag visserligen haft en menstruationen efter att jag slutat blöda efter operationen, men allt gick bra!
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3