• Rondellen

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Här samlas vi som har fått X och vill bli gravida igen, men på rätt ställe. Några har lyckats, och några kämpar vidare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m46019150.html - Första tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m48311763.html - Andra tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-02 15:40
    Nya tråden!

    tråd 4!
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m52304934.html

  • Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3
  • Stella 78
    Camila skrev 2010-05-12 08:40:56 följande:
    Hej Alla, Har följt er alla lite på avstånd. Har tidigare inte haft ork att börja skriva, men nu äntligen känner jag mig starkare och är redo att börja försöka bli gravid igen. Jag kan berätta lite kort min historia... ...jag blev gravid 2009 och födde en son i sept 2009. Tyvärr dog han endast 3 dagar gammal pga att han antagligen fick en infektion (e coli) under förlossningen. Både jag och min sambo blev apatiska och det har varit en tuff väg tillbaka. Men runt årsskiftet orkade vi försöka igen och jag blev gravid igen i mars. Tyvärr slutade även det i katastrof och jag fick utomkveds. Jag blev akut opererad och de tog bort min högra äggledare. Detta blev ett stort bakslag för oss men vi har ändå inte deppat ihop totalt. Vi är fortfarande positiva och tänker inte ge upp än. Så länge hoppet finns kommer vi att försöka. Såklart är det med dubbla känslor, vi är livrädda att jag ska få utomkveds igen. Samtidigt vill vi ju bara försöka igen. Vi har haft kontakt med Spec mvc och andra läkare och de alla ger oss olika svar på när vi kan börja försöka igen. Vissa säger att vi måste vänta minst 3-4 månader, medan andra rekommenderat 2 månader. Vi har bestämt oss för att försöka efter min nästa mens(dvs efter 2,5mån efter operationen). Helst skulle jag vilja kolla min äggledare som jag har kvar men jag har inte fått ngn bra respons hos läkarna. Jag vill se så att det inte den är skadad el har cystor el är trång. Vet att man kan spola ledaren och vill kolla mina möjligheter. Jag vet inte om vi pallar med ett ytterligare utomkveds och gör gärna allt jag kan för att förhindra ett nytt. Så jag har tagit tag i det själv och sökt hjälp privat.  Så nu är det nya tag, tredje gången gillt! Känns bra att få stöd och kunna stötta andra!  Kram till er alla & hoppas vi alla snart är gravida igen
    Usch vilka hemskheter ni varit med om! Håller verkligen tummarna för att ni ska få ett frisk barn snart! Som sagt var; tredje gången gillt för er nu!
    När det gäller spolning av äggledaren efter op så fick jag lära mig den hårda vägen... jag fick beviljat spolning drygt 2 månader efter op men det höll på att sluta i katastrof då ingreppet höll på att punktera operationssåret. Gissningen blev att jag inte hade någon passage i kvarvarande äggledare. Men tji fick de för nu är jag gravid i 28:e veckan.... Du kan gå in på min presentation om du är nyfiken på andra erfarenheter av X. Det var så jag bearbetade det hela när jag mådde som sämst och eftersom mitt utomkved blev så utdraget och krävde flera ingrepp. 
    Håller tummarna för er!
  • angio101

    Har plussat idag på BIM+1. Jättespännande, men måste ringa MVC och boka tid för VUL. När kan man se nåt, vecka 6?

  • Stella 78
    angio101 skrev 2010-05-19 07:17:22 följande:
    Har plussat idag på BIM+1. Jättespännande, men måste ringa MVC och boka tid för VUL. När kan man se nåt, vecka 6?
    Grattis! Åhh vad kul! Nu håller jag tummarna för att ni ser en liten prick i livmodern!
    Ja, på mig såg man en liten prick i v. 5+4. Nu senast var vi i . 6+1 och då syntes det tydligt! Men gå inte för tidigt, för det skapar mer oro om man inte ser något. Beror ju på när ägget fäste om man kan se något eller ej. 
    Lycka till!
  • angio101

    Har fått tid för vul om två veckor, v6+1, 2juni. {#lang_emotions_smile}

    Vet inte när jag ska börja berätta, har jättesvårt att hålla det inne just nu, fästmannen vet förstås, men de andra...

    Förra gången hade jag berättat för min mamma, men fästmannen hade inte berättat för sina föräldrar utan ringde från sjukhuset efter operationen. Det blev ju en liten chock för dem.

    Ska nog vänta tills efter vul

  • baby blue eyes
    angio101 skrev 2010-05-19 10:15:00 följande:
    Har fått tid för vul om två veckor, v6+1, 2juni. Vet inte när jag ska börja berätta, har jättesvårt att hålla det inne just nu, fästmannen vet förstås, men de andra...Förra gången hade jag berättat för min mamma, men fästmannen hade inte berättat för sina föräldrar utan ringde från sjukhuset efter operationen. Det blev ju en liten chock för dem.Ska nog vänta tills efter vul
    Grattis grattis {#lang_emotions_smile} Förstår att det är blandade känslor, ska man våga bli glad eller inte. Håller tummarna att du ser en liten prick när du gör ditt VUL.
  • volvo bm 814

    Jag kan säga att jag har två där inne. Var inne på KK i morse för jag har ont vid ansträngning och då såg de två hjärtan slå. Jag ska ta det lugnare nu pga att det är tvillingar. Är lite chockad.

  • Camila

    Stella 78: Tack för dina fina ord, det värmer

    Grattis alla ni som har plussat!!! Va spännande
    Längtar tills vi börjar försöka!

    Kram till er alla!


  • Jaynee

    Först och främst Camila, tänkte att jag skulle skriva något svar på ditt inlägg förut, men jag har inga ord för det du gått igenom. Det senaste året måste ju ha varit som att leva i en mardröm. Hoppas som sagt att det går vägen den här gången.

    angio101, grattis till plusset! Håller tummarna för att det sitter rätt.

    volvo bm 814, vad roligt! Dubbel lycka, småler för mig själv. Ta hand om dig och magen :)

  • Theina
    volvo bm 814 skrev 2010-05-19 15:08:32 följande:
    Jag kan säga att jag har två där inne. Var inne på KK i morse för jag har ont vid ansträngning och då såg de två hjärtan slå. Jag ska ta det lugnare nu pga att det är tvillingar. Är lite chockad.
    WOW vad roligt.. STORT GRATTIS!!
    Jag vill så gärna bli gravid igen, är livrädd men längtar.. men min sambo vill inte jga opererade bort vänstra äggledaren i februari i år och har dottern LInnéa 19 månader.. 
    ♥ Linnéa 081005 ♥
  • Rondellen
    volvo bm 814 skrev 2010-05-19 15:08:32 följande:
    Jag kan säga att jag har två där inne. Var inne på KK i morse för jag har ont vid ansträngning och då såg de två hjärtan slå. Jag ska ta det lugnare nu pga att det är tvillingar. Är lite chockad.
    Jag vet inte vad jag ska säga, grattis hundra gånger om! Du är så värd detta. Vilken underbar lycka! Grattis grattis grattis! Håll dig kvar i tråden och berätta hur det går för dig!
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3