• RaraS

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Tack för att ni tar ner mig på jorden igen! Glad

    Självklart vet jag så väl att man inte ska börja hoppas på något innan man väl sitter där med +:et i handen...det var bara i natt som jag var vaken i ett par timmar och kunde inte sova för brösten var i vägen Glad. Helt plötsigt så var de bara större och så var det även när jag var gravid med mitt X så i morse började jag hoppas lite för mycket....tänkte "visst har jag mått lite illa de senaste dagarna också"....man är ju knäpp.

    Önskar egentligen att det kunde vara som för Acinna, att man inte märker något och först börjar misstänka något när man är på BIM+några dagar...för kommer den känslan fortsätta så kommer jag antagligen bli sugen på att tjuvtesta och då blir man bara besviken också....

    Och ja, att man kan se var ägglossning kommer innan ÄL har jag förstått...men jag visste inte att man kunde se det efteråt! Om jag blir gravid så ska jag se till att fråga om de kan se vilken sida ägget kom ifrån när jag gör VUL! Skulle vara kul att veta om det funkar från "fel sida".


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS
    Mika1980 skrev 2010-11-26 11:34:54 följande:
    Rara: jag menar inte att låta negativ, vill bara inte att du ska bli besviken om det visar sig vara negativt. Vet själv av erfarenhet hur det är att hoppas - för att sedan bli otroligt nedslagen. Men visst kan du vara gravid!
    Tack, jag vet!  Skrattande
    Men som sagt så funderar jag på om jag också visar tecken på att vara skengravid...så det är ju egentligen inget att hoppas på förrän man passerat BIM... I slutet av nästa vecka bör jag veta och om inte annat så bör jag ha ÄL från rätt sida nästa månad så det är bara att satsa på det!
    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS
    acinna skrev 2010-11-26 16:50:54 följande:
    RaraS: Ja, de kan se det på VUL. Det var det första läkaren visade på detta VUL var min högra äggstock och att den var täckt av en stor svart sak, och svart på UL är vätska. Vätskan är gulekroppen som blir kvar när äggblåsan brister och att skulle de peta på den vätskan så blir det missfall direkt. Sedan visade hon livmoderslemhinnan och hinnsäcken också, vilket syntes som en stor svart klump det också. Hon rotade efter vänster äggledare också, men gav upp efter ett tag för hon menade på att det var inget stort svart på vänster äggstock. Tarmarna ligger mer i vägen på den sidan. Hon var tacksam att jag berättade att jag haft en graviditet på rätt ställe också innan vårt X. Chansen var större att det låg rätt nu, vilket det också gjorde! Är inbokad på nytt VUL på onsdag nästa vecka!
    Tack! Intressant! När jag gjorde VUL vid X:et så fick jag aldrig se skärmen. Men jag tror det var för att han förstod vad som var på g och inte ville förklara i gynstolen att jag hade ett X och behövde bli opererad. Han sa typ bara "Nu har jag sett vad jag behöver se och du kan ta på dig så kan vi prata om det sedan"...men nog förstod man att något var galet då. 

    Och jag visste inte att det var större chans att det sitter rätt om man haft en grav rätt innan? Men det är klart, kanske kom det ägget från samma äggstock som nu och då är den äggledaren redan "testad"? Och du har ju redan testat att ägg vill fastna i din livmoder. Men jag har aldrig haft en grav på rätt ställe...så jag antar att man inte har lika stor chans som du, den dagen man blir gravid. Förhoppningsvis hjälper det att den dåliga äggledaren är borta, för att tänka lite positivt, jag som bara har en äggledare kvar...
    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Magdalena:
    Synd att det inte gick vägen denna gång, men det är ju "bara" att försöka igen! Låter som en bra taktik att inte testa med ÄL-stickor...jag blir också lite stressad av dem...jag kör mest på ÄL-flytningar och den metoden funkade när jag fick på mitt X, då blev vi gravida på första försöket vi provade...men denna gång tror jag inte det blir så enkelt. Som sagt, någon gång är det vår tur!

    Mika:
    Jag förstår att du funderar...jag har inte heller fått någon förklaring till varför jag fick mitt X och man undrar ju. Du får fråga om endometrios nästa gång du går till gyn! Låter ju som något att kolla upp när både din mamma och syster har endometrios...

    Humlan:
    Välkommen hit! Även om ingen av oss gillar anledningen till varför vi är här...
    Vilken operation gjorde du? Jag gjorde titthålsoperation och då tog de bort vänsta äggledaren. Jag kunde inte knäppa några byxor på tre veckor så nog kändes det ordentligt i magen länge. Det var också svullet under ärren.
    Jag har en vän som jobbar som operationssjuksköterska, bla på gyn, och dessutom jobbat på hjärt och lungavdelningen som sjuksköterska. Hon var van vid att se värre saker än mina ärr och tyckte mina såg så fina ut när jag ringde och bad henne komma över och titta för att jag var orolig. Hon förklarade att det som kändes rejält svullet under mina ärr var bukhinnan, som de också snittat i och fått sy igen. Det blir ju en ärrbildning även på bukhinnan som ska läka.
    Hon hade också varit med på titthålsoperationer för X och förklarade att de brukade sätta in gasen vid hålet vid naveln och när hon såg mitt stora ärr på mitten längre ned sa hon att där hade de haft optiken och på det såret ovanför min vänstra äggledare, hade de haft "brännverktyget" som de brände bort äggledaren med....
    Jag blev också kass i magen. Jag hade diaree i ett par dagar, ungefär en vecka efter operation. Min vän förklarade att det var gasen som gjorde att man blev kass i magen och var förvånad över att ingen hade förvarnat mig om att man kunde bli dålig av gasen de fyller upp buken med. Tarmarna är tydligen duktig på att absorbera gasen....
    Jag gjorde min operation på måndag kväll och var hemma hela den veckan. Jag tyckte det gick bra att börja jobba måndagen efter även om jag hade lite problem med kläder eftersom jag inte kunde knäppa några byxor :)


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS
    Mmmbop:
    Hoppas det löser sig nu. Antar du ska in igen snart på kontroll? Hoppas, hoppas att metatrexatet hjälper så du slipper operation! Och en spolning är nog inte så dumt efter en sådan behandling!

    Acinna:
    Skönt att du fått en bra läkare! Det kommer säkert gå bra! Jag har hört flera foster som växer lite olika bland mina vänner som har varit på VUL. En kompis blev nästan inte trodd alls när hon kommer in på VUL. Har för mig hon sa att hon var i vecka 8 men läkaren sa typ att hon inte kan ha haft koll på sin mens för att fostret var flera veckor mindre...men sedan visade det sig stämma och hon fick en frisk liten son.

    MelindaBjörk:
    Ja, när har du BIM? Låter spännande!

    Själv fortsätter min "skengraviditet"....jag undrar grymt vad som pågår i min mage!
    BIM som sagt på söndag men idag åkte jag förbi apoteket på väg hem från jobbet och köpte ett grav-test. Nu är frågan när jag ska testa...det är olidligt att vänta. Brösten började som sagt bli större i fredags och sedan kände jag inte så jättemycket under helgen, brösten behöll sin storlek och lite värk i magen. Men i måndag sprang jag och kissade hela tiden och kände dofter jätteväl...och igår och idag har jag mått grymt illa, frukosten har tagit dubbel så lång tid att äta och illamåendet har sedan ökat under dagen. Maten i halsen hela tiden...så i eftermiddags gav jag upp mina tankar "att det är säkert inget", mot att det är något, så då åkte jag förbi apotektet...om det inte är en grav så är jag sjuk helt enkelt. Så om jag mår lika illa imorgon så tror jag att jag gör ett test på fredag morgon...det är ju så grymt svårt att inte hoppas för mycket när man mår såhär! Jag hade tänkt vänta tills på söndag med att testa, men jag vet inte om jag kan hålla mig! Jag vet så väl att besvikelsen kommer bli enorm om det inte är något...men nu är jag faktiskt mer inne på att om jag får en blödning, så är det nog större sannorlikhet att det är tidigt missfall än mens i så fall. Eller så har jag samma åkomma som Mika, att helt enkelt vara skengravid...vi får väl se...olidlig väntan...
    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS
    acinna skrev 2010-12-01 20:38:51 följande:
    MmmBop: Jag hoppas det löser sig nu! Vore så hemskt om du skulle behöva opereras istället...

    RaraS: Jag skulle vänta en dag eller två innan jag testade. Men, känner du igen dig sedan ditt X? Håller tummarna för att det är ett + och inget annat! 
    Vissa likheter finns, tex att brösten blev större...men när jag var gravid med mitt ex hade jag verkligen problem med magen direkt, redan dagen efter ÄL, då tränade jag för fullt inför Lidingöloppet och kunde inte genomföra passen för att jag började må illa när jag rörde på mig. Så är det inte nu...nu har jag mer maten högt uppe i halsen hela tiden och värst när jag sitter stilla, och jag arbetar som en kontorsråtta så det känns verkligen av hela dagarna när man sitter framför datorn...men det blir bättre på kvällarna när jag kan komma ut och röra på mig...så det är ju inte samma alls som med X:et, mer tvärtom . Men något är det ju...om det inte är en grav så är jag ju dålig på något annat sätt, för frisk känner jag mig inte!
    Mika1980 skrev 2010-12-01 20:44:34 följande:
    Rara. jag hoppas att du är gravid..men försök hålla dig till lördag i alla fall, inte så stor sannorlikhet att det visar positivt på BIM-2. Och då kanske du blir besviken i onödan? :)
    Så klokt...jag ska försöka hålla mig! Jag blev lite sugen på att testa redan nu för det stack till lite i magen förra torsdagen och jag vill gärna inbilla mig att det fastnade då i livmodern....och det var ju dagen efter alla symptomen kom...och imorgon är det ju en vecka sedan!
    Ja, ska försöka hålla mig!  Får se hur jag mår imorgon!
    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Mmmbop:
    Hoppas det går bra för dig! Men jag antar det vore bra för dig att komma in snart och kontrollera hcg:t så det verkligen sjunker...

    Jag har börjat fundera på varför inte jag fick Metatrexat...jag hade (i vecka sju) ett hcg på endast 150 och det är ju ingenting jämfört med era värden...ändå valde de att operera direkt och ta bort äggledaren. Men jag hade ju haft väldigt ont i många dagar så det kanske var därför. Jag ska fråga det när jag kommer tillbaka nästa gång...
    Jag inbillar mig, att de på mitt sjukhus tycker det är bättre att operera bort äggledaren, om den andra äggledaren ser bra ut. Men jag vet inte...operation är ju alltid operation...och på era sjukhus verkar de ju föredra Metatreatet...
    Tänk om man hade vetat allt som man visste nu när man satt där den dagen och de sa till mig att jag antagligen hade ett utomkveds och till operation, bums! Känns som vi här i tråden är mer experter på utomkveds än läkarna ibland!  Glad


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Acinna:
    Tack-tack! ...ja, det kanske var ett långsamt ägg jag hade också...gillar den förklaringen. Då kanske det var något fel på ägget och det kanske var lika bra att det inte blev något barn. Innan har jag tänkt att embrot var friskt och kry, och att det var mig det var fel på som gjorde att det fastnade...men nu när jag jämför mitt hcg-värde med andras så verkar det ju inte ha varit friskt alls...
    Hoppas jag kan få friska ägg istället!


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS
    LYCKA82 skrev 2010-12-03 09:04:33 följande:
    Efter två utomkveds verkar det som att jag har lyckats blivit gravid. testade idag på BIM - 4 och jag tycker mig kunna se två streck. Ser ni dem? Jag har ont i brösten, illamående, supertrött, kissignödig, gasig, och har ett jävla humör...

     


    Coolt! STORT GRATTIS!!!! Jag menar det verkligen! ...två utomkveds, kan inte föreställa mig vad du har gått igenom! Och positivt på BIM-4, det är helt klart ett superbra tecken!!! Det sitter säkert rätt denna gång! Lång väntan på VUL, det förstår jag, men det ser ju väldigt bra ut!!!
    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Måste få beklaga mig lite bara...trots glädjebeskedet från Lycka82! På något sätt gläds jag mer med er i tråden när ni blir gravida än andra jag känner!

    Jag är så fruktansvärt less på att må illa...jag gjorde ett grav-test i morse på BIM-2. Inte något svagt streck hur länge jag än tittade på det lilla fönstret. Läste ju på förpackningen innan jag gjorde testet och 84% av alla gravida får positivt på BIM-2. Vid mitt X fick jag ett positivt test först på BIM och då var det svagt och tänte att de övriga 16% som inte fått positivt på BIM-2 är nog blivade missfall eller utomkveds....eftersom fostret utvecklats långsamt.

    Men mitt illamående forsätter....tisdag tom torsdag har jag gillat mitt illamående men idag blev jag less. Varför i hela tiden mår jag illa hela tiden och inte har någon matlust? Trodde inte jag skulle säga det men nu vill jag verkligen inte vara gravid längre för att få ett svagt positivt besked förknippar jag endast med underutvecklade embron....

    Hoppas min mens kommer snart så kan man satsa på en ny period nästa månad! Då bör jag dessutom ha ÄL från rätt sida!
    Ledsen om jag tröttat ur de senaste dagarna med mina jäkla skengraviditstecken....ska inte hända igen! Lovar!


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3