• ewaulrica

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Shibby 78 skrev 2010-10-18 13:59:18 följande:
    Hej,

    Ja, man får bekosta det själv. Vi har bara bokat tid för första mötet, men sköterskan jag pratade med sa att hon trodde det skulle räcka med vul, spermaprov och mina tidigare journaler innan vi sätter igång. Utredning känns ju överflödig då det är rätt självklart varför det inte kommer bli något. Jag och min sambo har ju "lyckats" plussa 3 gånger, även om det resulterat i endast 1 barn, så det verkar ju inte finnas några direkta problem oss emellan.

    Funderar ni på ivf oxå?
    sorry, såg ju att du haft X på båda sen! beklagar! ja då har du ju inte mycket för en utredning, då är det ju provrörsbefruktning som gäller direkt. (även om det kanske finns ett behov att kolla dina hormonnivåer ändå) Lycka till!
  • ewaulrica
    Shibby 78 skrev 2010-10-18 17:28:23 följande:
    Hej!

    Vi har redan gjort en utredning för några år sedan som visade att allt var bra. Anledningen till att vi inte kan få syskon i dagsläget är att jag inte har några äggledare kvar sen operationen den 14/10. Vårt problem har varit att graviditeterna satt sig i äggledarna istället för livmodern. Nu är jag som sagt nyopererad och har ingen aning när mensen kommer igång igen.

    Det vi ska göra nu är ett första samtal, och en planering av hur de ska kunna hjälpa oss på bästa sätt. Jag har ingen aning vilka tester vi kommer att få göra egentligen. Det kan ju hända att de anser att vår tidigare utredning är för gammal och att vissa prover/tester behöver göras om.

    Faktum är dock att det är fastställt att min man är frisk och att problemet ligger hos mig, så jag hoppas att jag inte ska behöva göra en massa onödiga tester. Spermaprov och blodprov får vi säkert lämna men jag har beställt mina journaler från Sahlgrenska, som dom bad mig att ta med, så jag hoppas det mesta står där.
    oki, de borde ju faktiskt veta vilka tester ni behöver göra- och som du skriver, det verkar ju faktiskt som om ni funkar ihop.. Konstigt är ju bara att du har fått två X, en i vardera äggledare. Vad tror de det beror på?

    Tror det kommer fungera med provrör för er del, och håller tummarna för att det kommer gå snabbt!
  • ewaulrica
    Mika1980 skrev 2010-11-08 17:11:25 följande:
    Mensen kom 3 dagar sent, så det var ett spökstreck jag fick. :/

    Det där med avundsjuka tycker jag är sunt, jag har tom. gått så långt så att jag tog bort en bekant från facebook som bara skrev pluttinuttiga saker om sin graviditet hela tiden. Jag började försöka innan henne och nu ska hon snart föda - lyckades på första försöket. Jag orkar inte ens ha dåligt samvete för att jag ogillar allt vad gravida heter just nu. Enda ggn jag kan bli glad för någon annans skull är om jag vet att hon har haft svårt för att bli gravid/har haft missfall eller X. Men de som bara har sån himla tur och inte förstår hur fruktansvärt svårt det kan vara för andra - de vill jag inte ha i min närhet.

    Ska boka tid hos gyn och kolla med vul om någon vecka igen, men med min itur har jag äl på fel sida igen. Då tänker jag inte ens försöka, känner att hela försöka-bli-med-barn-grejen har tagit över mitt liv.
    Började snusa i dag igen, känner att jag inte orkar leva sunt, låta bli att dricka/snusa och knapra vitaminer och aldrig unna mig lite kul när jag ändå aldrig får utdelning. Lite bitter nu..:(
    hm...jag förstår precis vad du vill säga.. att "få barn" är något som vissa bara antar att man "får" bara sådär, utan minsta eftertanke och tacksamhet. Jag tror att det handlar om en ödmjukhet man måste lära sig, att förstå att alla i världen inte är lika lyckligt lottade, och att det måste få komma känslor som du har, typ ilska, därför att man själv tillhör de som inte har det lika lätt.

    Fast å andra sidan kan man lätt fastna i de här tankarna också. Bara för att en människa har råkat bli gravid och inte har gått igenom mycket tufft innan behöver inte det betyda att man inte förstår de som får kämpa? Min svägerska och svåger har försökt i säkert 5 år med att få barn, och hon var rent ut sagt riktigt ELAK mot mig för att jag hade "spottat ut ungar". (jag fick 3 st på 2 år) Så långt får det ju inte gå heller. Jag sörjde, och sörjer fortfarande, väldigt med dem och det har jag sagt till henne också. Hon är typ den enda som inte sagt grattis till mig nu heller, och jag antar att det är för att hon sörjer så pass hårt och inte orkar. Men där är jag stor människa nog att förstå henne, jag är bara lite ledsen över att hon inte orkar glädjas med oss. Men som sagt. Jag förstår varför. (vet också att hon går och snackar med någon om detta, för hon har sagt att hon själv tycker att hon är elak mot de som får barn osv i sin närhet)

    du får vara bitter! Det är ett helvete att gå igenom denna ovisshet och se den där jäkla mensen komma varenda månad!! :(
  • ewaulrica
    RaraS skrev 2010-11-12 07:30:11 följande:
    Sunflower:
    Jag förstår precis hur du känner...och du ska inte behöva ha dåligt samvete för det! Konstigt att din vän inte förstår det...

    Jag kan till och med känna mig lite avundsjuk på de som är gravida här på denna tråd, fast det ger mig också samtidigt hopp om att det kan fungera för mig en dag!
    Så det finns många dubbla känslor i det här....så såklart kan man också vara avundsjuk och samtidigt glad för en väns skull, så som man kan bli avundsjuk på de som lyckas här i tråden och samtidigt gladjas med dem för att man vet vad de har gått igenom.
    Vi får hålla alla tummar och tår tillsammans!!! :) och hoppas på att det blir er tur snart.. det måste ju vara det snart, så mycket som alla här har gått igenom! {#emotions_dlg.flower}
  • ewaulrica

    Acinna: Men varför i hela friden får du ingen tid för VUL?! Det ska ju alla som gått igenom ett X få, direkt när man blir gravid nästa gång?! I mitt fall var det inget som helst snack, trots att jag tagit bort den äggledaren som den förra graviditeten satt i. Jag fick göra VUL i v 5, 6 och 7 tills det syntes en graviditet i livmodern. Kan du inte ringa och boka ett hos en privat gynekolog annars? Blir så arg när jag läser sånt här!

  • ewaulrica
    acinna skrev 2010-11-23 20:43:49 följande:
    LillaFrugan: Börjar fundera på att några timmar på akuten snart kanske är riktigt trevligt! Eller prata med 1177, för de gav mig remiss till akuten förra gången, och det gjorde att jag inte behövde vänta så länge, utan att de tog in mig snabbt. Jag funderar verkligen på att ringa imorgon för att höra vad jag hade för värde i måndags. Och jag har sagt till sambo att om de inte ger sig snart så ska vi fråga hur länge man överlever med spräckt äggledare. För spricker den när jag är på jobbet så kommer ambulansen se till att jag är på sjukhuset efter ungefär en timme, och kan de då inte göra operationen på det närmaste sjukhuset utan skickar till det större sjukhuset så tar det ungefär 2 timmar! Undrar om de vill att jag ska hinna dö innan de gör något!!!
    Vet du, jag tycker att du ska nämna att det brukar rekommenderas, i andra landsting, att man gör ett uppföljande VUL efter ett X i dels medicinskt syfte, men även i lugnande syfte för patienten. Jag tycker faktiskt att även oro är ett väldigt tungt argument för att få komma in och göra ett VUL.. jag menar..vad kostar det de extra egentligen?! grrr......
  • ewaulrica

    Vill för övrig tillägga att när jag nu igen blev gravid så hade jag jätteont på höger OCH vänster sida i början av graviditeten. Jag var SKITOROLIG att det skulle vara ett nytt X på höger sida, men efter VUL så konstaterades bara att "hela mitt underrede" är känsligare nu efter X:et och att det var därför det gjorde ont... Kanske kan stilla oron lite om ni blir gravida igen, men självfallet ska ju smärta alltid kollas upp ändå!

  • ewaulrica
    LYCKA82 skrev 2010-11-25 12:59:07 följande:
    Okej då förstår jag... då måste mitt foster oxå ha haft ett tickande hjärta samt varit väl utvecklat.. gör int i hjärtat när man tänker på detta .-(
    Fast å andra sidan kan du ju nånstans trösta dig med att det säkerligen inte har utvecklats normalt ändå, p g a hormonvärderna inte ökat tillräckligt och att det sitter på "fel ställe". I v 6-9 talar man ju heller inte om nåt "foster" utan man kallar det embryo... just för att det typ är en "cellklump" och nästan inget mer... (usch vad hjärtlös jag låter, inte meningen... det är ju trots allt ett liv så jag förstår vad du menar) Hjärta
  • ewaulrica
    acinna skrev 2010-11-24 21:43:41 följande:
    LillaFrugan: Ja, de räknade till 6+0 idag, och läkaren menade på att enligt tabellerna låg vi i nerekant för 6+0, men att det var inget att oroa sig för.
    Jag hade mens 16 juli (första efter spiralen plockades ut) och visste direkt att jag var gravid. Fick blödning i vecka 5+2 och var då på akuten. Hcg var då på 305. Två dagar senare var hcg på 175 och de kallade det för pågående missfall, men ville att jag varje vecka skulle lämna nytt hcg-prov tills det var nere under 5 igen. Nästa prov var på 415, detta en vecka senare... Sedan dubblades hcg ungefär varje vecka. I vecka 9+1 (11 september) skrapades jag för de trodde att fostret satt i livmoderhalsen, dvs för långt ner. Efter ännu ett hcg-prov och att skrapningsresterna inte visade på graviditet blev jag inlagd igen på 9+6 och opererades på 10+0. Då var vi framme på 16:e september. Hade då ett värde på knappt 1600. Var hcg-fri ungefär 2,5 veckor senare och fick tillbaka mensen den 13 oktober. Var helt 100 på att vi missade ägglossningen eftersom den kom 4-5 dagar senare än vanligt, och väntade då på mens ungefär en vecka sent. När jag var på BIM+9 började jag överväga varför jag var så lättirriterad, tårarna sprutade för småsaker och att jag var trött. Då testade jag, och fick plus direkt, långt innan kontrollstrecket var där... Detta var i fredags och då var jag på 5+2 (samma som blödningen förra gången) och sedan i måndags har vi slagits för att få VUL, vilket vi fick idag!!! 
    Stort grattis acinna!!! :) om du läser mitt info så kan du se vår stapplande väg fram till där jag är nu, i v 20.. lätt att minnas hur det var och ens känslor man hade när man läser ditt inlägg..:)

    Försök att njuta så mycket du kan! :) {#emotions_dlg.flower}
  • ewaulrica
    Mmmbop skrev 2010-12-06 15:39:24 följande:
    Inte alltid, men fertiliteten sjunker inte till 50 %. Jag har sett siffror i området att den skulle sjunka med 25 % men det har jag inga vetenskapliga bevis för.

    Däremot har jag en kompis som blev till trots att hennes mamma opererat bort BÅDA äggledarna efter X... Det ni =)
    ehhh...hur är det ens möjligt?! (utan IVF?)
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3