• ewaulrica

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    hörrni tjejer, något som jag också har hört gott om är faktiskt akupunktur. (tänkte att jag skulle peppa lite nu också) Akupunktur är väldigt vanligt att ta till i asien mot barnlöshet, och det finns i Sverige också! Jag hade precis börjat kolla upp det, tydligen så kan det hjälpa jättebra mot det mesta, även "ångest" och oro när man aldrig blir gravid, man löser upp "spänningar" i kroppen som man kan gå och dras med. (som inte är speciellt bra när man försöker bli gravid)

    Bara ett tips i all välmening och hast!

  • ewaulrica
    Mika1980 skrev 2010-12-30 13:27:26 följande:
    Ewaulrika: självklart är det individuella bedömningar som görs när de beslutar om behandlingsmetod, för min del ville de inte operera pga att embryot satt i skarven till livmodern och att de då skulle få ta bort en bit av livmodern också - vilket de fick göra i slutändan. Men SöS använder metrotrexat i betydligt större utsträckning än tex. Huddinge sjukhus där de opererar i första hand. Detta pga att de på SöS har läkare som forskat inom detta med cellgiftsbehandling - vilken behandling man får beror dels på hur ens situation ser ut men lika mycket på vilken behandlingsmetod som är "populär" bland de behandlande läkarna. På Huddinge opererar de alltid om hcg är över 1000, på SöS använder de ibland metrotrexat ända upp till 10 000. Vilket jag tycker är idiotiskt, jag hade 5000 i hcg och ville ha operation, men blev nekad det vilket höll på att kosta mig livet.
    ja..man kan ju ställa sig frågan varför ibland.. ? Det man iaf har kommit fram till är ju att det verkar som om de (i nästan alla fall) väljer att avvakta. Man kan undra om det beror på att det är "svårt" att ställa en diagnos från utsidan, (jag menar; i mitt fall "upptäckte" de ju inte X:et förrän i v 9 liksom, det borde ju ha synts tidigare) Kan ha att göra med att man kanske har ärrbildningar/gamla cystor etc som gör att det blir svårt att upptäcka, och kanske i mitt fall att de valde att inte ge metrotrexat därför att hcg:t inte var så högt, utan att de kanske trodde att det skulle "lösa sig av sig självt".

    Sen att de använder metrotrexat i sig kan jag tycka är lite vanskligt, man kan ju då ha en mycket sargad äggledare kvar i slutändan ändå.. fast de gör väl kanske hellre det än att operera..

    håhåjaja... i vilket fall ska man som sagt vara glad över att vara där man är idag. :)
  • ewaulrica
    ÄrtaMärta skrev 2010-12-30 17:27:51 följande:
    Men vad menar ni att det tog så lång tid innan det upptäcktes, fick inte du och ni andra diagnosen innan X:et hittades???
    Mitt X hittades aldrig, de vet fotrtfarande inte var den satt, den 31/12 började jag blöda redan 8/1 fick jag metrorexat.
    samma här, jag fick inte diagnosen på flera veckor, jag fick åka tillbaka för att kolla hcg två/tre gånger per vecka.. vet inte vad de väntade på, men jag blödde rätt rejält under hela tiden så jag antar att de ville se om det var nåt som kroppen kunde ta hand om självmant.. trots VUL så hittade de inte X:et förrän i v 9, och då blev det helt plötsligt vääääldigt bråttom.
  • ewaulrica
    Mika1980 skrev 2010-12-30 18:30:27 följande:
    LillaFrugan: jag fick inte diagnosen förrän efter flera veckor pga att de inte kunde se X:et, jag sökte själv för ngt jag trodde var utomkveds i v.5+3, i v. 9 fick jag diagnosen. Jag var övertygad om att det var X och kunde tom. peka var den satt, men blev inte trodd (en sjuksköterska sa lite sarkastiskt: jamen snälla du,där du pekar är lite väl långt upp..men det visade sig sen att jag hade rätt hela tiden). Och när de hittat den och jag ville opereras blev jag vägrad det. Sedan sprack hela skiten..

    Ja det måste vara skönt för er som är gravida nu, själv är man mest less och bitter.
    *kramar om* om man bara kunde se in i framtiden ibland... och kunna förutsäga vad som kommer att hända. Jag, och jag säkert många andra som har blivit gravida efter rätt så mycket slit och längtan, förstår vad du går igenom, vi har ju själva varit där... (jag kan även säga att även fast jag "nått en bit av målet" så är jag på intet sätt "lättad" eller andas ut. Under den här graviditeten har jag varit med om mycket hitintills så man blir bara mer och mer ödmjuk för varje dag som går, över livets mirakel)

    För varje månad som gravtesten visade nada och man kände att mensen var i antågande, för varje månad ville man bara lägga sig ner i en våt pöl och skrika ut sin sorg och bitterhet. Men man reste sig igen, torkade tårarna, och svalde ner gråten för att ta nya tag, bara efter några dagar. Hoppet är det sista som överger en, så enkelt är det. Och man ska inte låta det överge en, hur ont det än gör och hur mörkt och kallt det än verkar!
  • ewaulrica
    Rondellen skrev 2010-12-30 20:09:44 följande:
    Idag var jag på VUL. Läkaren fastslog att jag var i vecka 5+2. Inget foster syntes ännu men väl en hinnsäck och en gulekropp vilket utesluter ett nytt x. Vill dela med mig av denna positiva information. Det hjälpte mig när jag var som mest ledsen att läsa om andra där det sedan hade gått bra.

    Stort lycka till alla!
    Åh vännen...vad skönt att höra! G*R*A*T*T*I*S !  När man väl fått den infon så känns det lite lättare. Ska du få komma tillbaka fler gånger och kolla hjärtat eller nöjer de sig nu?
  • ewaulrica
    Sunflower Sthlm skrev 2011-01-03 10:17:04 följande:
    Ja, ni hade ju rätt allihopa. Visst var det ett plus. Glad Tog ett digitalt test imorse.

    Ringde precis min gyn och nästa tid som jag kunde få var nästa onsdag 12 jan (!). Eftersom det är helger den här veckan fanns det ont om tider men måndag hade ju varit att föredra helt klart. Men sköterskan skulle prata med läkarna och fråga om de tyckte att jag behövde komma tidigare än nästa onsdag, i så fall skulle hon fixa en tid. *suck* Hon skulle ringa tillbaka under dagen. Ångest!
    Grattis!! :) visad min sambo ditt test igår kväll och han konstaterade bara..."det är klart att det där är ett plus, det ser ju t o m jag!" Glad

    Håller med föregående talare, man vill helst se så tidigt som möjligt om det sitter rätt, det är svårt att ha tankarna på något annat första dagarna... (vet, var ju där själv för inte så länge sen..:)) Men det kan nog vara svårt att se nåt om man går för tidigt. I v 5 såg man iof att det var en graviditet i livmodern (på hinnan och att man såg en hinnsäck) och att "det satt rätt", men annars så blev det inte så mycket info. Fast ofta så räcker det ju iof :)

    Jag fick komma tillbaka 2 ggr kommande veckorna därefter också, hade en superbra gyn som "inte ville ge sig" förrän hon kunde konstatera ett hjärta som pickade.. helt fantastisk behandling efter ett X, faktiskt! :)

    Lycka till nu, tänker på dig!
  • ewaulrica
    Mika1980 skrev 2011-01-03 13:28:57 följande:
    Dag 16 i dag - negativt test och ingen mens på gång..:(
    men..var det inte en liten tillstymmelse till rosa blödning i går? Ahhhh...sånt där är så irriterande!!!
  • ewaulrica
    Lemis skrev 2011-01-03 19:28:57 följande:
    Hej!
    Alla ni som testar eller testat med ägglossningstickor, vilka är bäst? finns alla att köpa apoteket?
    sist köpte jag dyra stickor som var digitala, det blev en smile gubbe när jag hade ägglossning.
    Eftersom jag äntligen fått min efterlängtade mens nr 2 nu så ska vi köra igång på nästa ägglossning.

    Mika: Har du köpt digital gravtest?
    Jag köpte från antingen www.testlagret.se eller från www.minipris-tester.se (på den senare vet jag att du får rabatt för varje beställning, men förhoppningsvis kanske du i motsats till mig slipper beställa fler än en gång..:/) Jag började med att köpa stavarna, tyckte de först kändes mer "tillförlitliga", vet inte varför..

    Men sen blev det för dyrt så jag körde på med vanliga små stickor, och sen när jag fick ökning så köpte jag faktiskt också Clearblues smajlgubbetest, så att jag slapp tyda alla streck hit och dit, och fick klara besked om det var förmodad äl eller inte. (fast testade inte 7 dar då, utan bara när jag såg en ökning vilket blev typ 2-3 dar, blev billigare i längden)  

    Lycka till!
  • ewaulrica
    ÄrtaMärta skrev 2011-01-03 21:00:53 följande:
    Det här med stesten från testlagret kan alltid visa ett svagt streck, man ska bortse från den och när strecket blir starkare än kontrollstrecket har man ÄL och det går inte att missa!
    Dessa test är billiga men har fungerat VARJE månad för min del.
    Jag brukar ha ÄL runt dag 16-19 varje månad och börjar oftast testa på dag 16.
    vet det...men jag är en sån som har starka streck i flera dagar, och orkade till slut inte hålla på att kolla vilken av dagarna som det var "starkast" streck på..smajlgubbe kan man ju inte missa liksom. Kunde ha starka (riktigt starka streck) i flera dagar innan CB indikerade smajlgubbe..så för min del litade jag inte helt på MINA streck iaf..;)
  • ewaulrica
    Mika1980 skrev 2011-01-03 21:18:45 följande:
    LillaFrugan: När jag hade X så testade jag svagt positivt på BIM, hade lite rosa flytningar dagen innan och några dgr efter. Blöda började jag göra i v.6. Jag är inte så rädd för att det är ett nytt X faktiskt, jag känner ingenting alls på höger sida (där jag har en äggledare)..visserligen är det väl alldeles för tidigt att kunna känna något ändå, men däremot har jag ganska ont/ilningar på vänster sida om blygdbenet. Och jag har känt av hugg och stickningar från vänster sida i ca 1 1/2 vecka - och där har jag ju ingen äggledare så därför blir jag inte rädd :) Molvärken..som är som riktig mensvärk har jag haft i tre dagar nu, brukar bara ha det samma dag som jag får mens.
    Fattar inte vad det är för fel, det är så tröttsamt att kroppen inte bara kan fungera som den "ska", jag vill ju försöka snart igen men då måste ju mensen komma först.
    Kroppen spelar en de mest irriterande spratt ibland... speciellt om man tänker mycket på det, har jag märkt. Det är ju psykiskt påfrestande allt det du gått/går igenom så det är ju egentligen inte så konstigt heller, om mensen skulle ha blivit lite rubbad... När man trodde man "råkat" bli gravid när man var tonåring så dröjde mensen bara för att man var så rädd för att man blivit med barn, och sen dröjde den för att man så gärna ville att det skulle hänt nåt... Helkonstigt det där, och inget roligt alls att vara med om..! :(
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3