• Naura

    Planer för att skaffa barn till sommaren

    Halloj! Här flyter allt på väldigt vanligt nu för tiden. Är liiite piggare, men har fortarande huvudvärk till o från, men går på nacke/axlar massage en gång i veckan och det hjälper mkt.

    Känslan av att rensa och göra iordning huset har infunnit sig! Men tror knappast det har nåt med graviditeten och göra, har länge velat rensa förråden och göra mer plats åt allt som inte ryms någonstans...konstigt hur det alltid kan vara fullt överallt i alla skåp! Rensar låda efter låda och har nu huuur mycket grejjer som helst som ska säljas på loppis. Nästa lördag har vi en jätte stor loppis i stan utanför vårat största affärsområde, och där sitter jag 4 timmar. Bokade två platser direkt så man kan lasta fram allt skrot man har. :) Sen har jag bokat bord i en loppis lokal där man inte behöver sälja själv, utan man lägger prislappar med streckkod på sina saker så sköter "loppis-butiken" allt. Ska sälja prylar där i två veckor. Dom tipsade att gardiner går jätte bra att sälja, så nu har jag typ 6-7 lådor bara med gardiner som ska säljas. Mamma har rensat sina skåp oxå, själv kom jag "bara" upp i 3 lådor med gardiner. ;)

    Fick förresten veta att en kompis var beräknad till 30 mars, men flickan föddes 14 april. Jag är ju beräknad till 29 mars, men tänk om jag oxå går över tiden kanske kanske jag oxå hamnar på 14 april, som är min mans 30-års dag! Vore ju kul! :)

    Måste berätta för chefen imorgon tror jag....kan inte dölja magen nåmer, och orkar inte varje morgon leta efter de största tröjorna bara för att inte han ska få veta.

    BeccyBoop: Har din äl varit nu? Ska hålla tummarna extra hårt för dig denna gång, nu måste det väl ta sig!

  • Naura

    Nu vet min chef och resten av kontoret oxå. Han tog det bra, sa inget speciellt, grattade och sa att det blir den första som är föräldra ledig på det företaget i alla tider. Företaget har funnits i stan i 20 år, men aldrig haft nån mammaledig! :) Jag är fastanställd så det är inget problem för mig, jag går när jag går och jag kommer tillbaka när jag känner mig redo. Skönt! Och extra skönt att få ta på sig vilka kläder som helst på morgonen till jobbet utan att bry sig om ifall magen syns eller inte. :)

    Vi ska nog inte kolla könet. Jag tänker såhär att det är livets största överraskning, så jag vill vänta o bli överraskad. :)

  • Naura

    Idag tjuvskriver jag från jobbet när min kollega är iväg på lunch, annars så är det inte poppis att surfa forum från jobbdatorn. Men har idag varit och lyssnat på hjärtljuden från bebisen i magen och det var nog det underbaraste ljud jag nånsin hört! Grät och skrattade på samma gång, oj så härligt det var! Skrattande

    Har fortfarande problem med väldigt svår huvudvärk, och är mitt uppe i en utredning, ska imorgon till läkaren och se om han kan hitta nåt, annars får jag remiss till sjukgymnastik. Går på massage en gång i veckan, men det hjälper inte, är stenhård i musklerna varje vecka ändå, och antagligen kan det komma därifrån. Fick iaf tips från barnmorskan att jag måste hålla blodsockret jämnare, då det oxå kan leda till huvudvärk, så nu måste jag äta på jobbet varje/varannan timme för att se om det hjälper. Och även sent på kvällen innan jag somnar, och helst mitt i natten oxå när jag går upp på toaletten. Har fått klartecken att äta alvedon och panodil, så nu gör jag det. Är ju i vecka 15 (14+0) idag så de första tre månaderna är ju förbi. Och alvedon ska ju vara ofarligt enl förpackningen.

    Nu måste jag sluta innan nån ser mig! :) Hoppas allt är bra med alla er där ute cyberrymden! :)

  • Naura

    Oj här har man inte uppdaterat på länge. :)

    Med mig är allt bra, har varit på ultraljud för ett par veckor sen, allt såg bara bra ut. BF blev inte ändrat, så det är den 29 mars som gäller. Förra helgen började jag känna sparkar! Skrattande Är på vecka 20+4 idag så nu är halva tiden avklarad! :)

    Hur mår ni andra?

  • Naura

    Sajanbollan och Äntligen Vi, visst är det härligt! :) Vad kul att du vet att du får en liten kille Sajanbollan, vi vet inte o ska inte ta reda på det heller. Blir en överraskning! Då har vi BF den 29, 30 och 31 mars. Lite kul att tre från samma tråd har BF tre dagar efter varandra. :) Min man försöker känna på magen efter en spark, men så fort hans hand kommer på magen så slutar bebisen sparka, eller bara sånna små svaga sparkar som inte känns utifrån. Men jag känner dom, mer o mer för varje dag tycker jag. Inte alltid lika välkommet när man är proppmätt eller jätte kissnödig, men härlig känsla ändå! :)

    BeccyBoop: Urs vad tråkigt att det inte tagit sig ännu heller, hoppas läkaren sa att ni ska få hjälp snart.

    Kristini: Ska hålla tummarna för dig när du ska på undersökning, hoppas du får svar på vad som är tokigt och som du säger, att det går snabbt och smidigt att åtgärda!

    Vi tänkte gå o beställa barnvagnen idag, men har inte orkat oss ur soffan, jag sitter o virkar en babyfilt och maken spelar spel och ser på tv. Lagom jobbigt söndagsnöje! :) Igår var vi på bio, Harry Potter, men ska inte säga så mkt om den...tycker man om HP måste man ju se den, men kanske kan rekommendera att vänta tills nästa film kommer i juni så man ser båda efter varandra. :)

  • Naura

    Just hemkommen från julkonsert. Bebisen sparkade flitigt i magen.

    Trevlig första advent på er allihopa!

  • Naura

    Stort grattis Kristini!! :) Förstår verkligen din lycka! Ett pluss är väl den bästa julklappen. :)

  • Naura

    Hur mår ni allihopa?? Hur går det för er, både gravida och ni som försöker??

    Jag börjar känna mig otålig. Det känns som att det är en evighet ännu kvar fastän magen är så jätte stor!! Det är ungefär 11 veckor kvar, och magen känns jätte stor och man är så klumpig hela tiden. Ryggen börjar strejka lite och fogarna känns vid. Har gått upp 10kg hittills, undrar hur mkt tyngre jag kommer bli??

    Bebisen sparkar rejält vissa dagar, man märker att det börjar bli lite trångt där inne, nu känner man rörelser i tid o otid, inte bara på morgonen och kvällen.

    Nu har vi handlat det mesta vi behöver. Vagnen kommer om en eller två veckor, bilstolen är hemma, kläder är köpta/lånade och tvättade. Filtar och åkpåse och en liten overall, napplaska, tvättlapp och allt möjligt har vi köpt. Ska och hämta spjälsängen och skötbordet från IKEA nu under veckan.

    Berätta hur ni mår och hur det går! Jag är så nyfiken. :)

  • Naura

    Jag är nu halvtidssjukskriven fram till den 15:e. Efter det har jag 3 och en halv vecka kvar att jobba innan jag går på föräldraledighet, ska försöka jobba heltid fram tills dess efter sjukskrivningen. Har nervsmärtor på magen och en låsning i ryggen som ingen kan göra nåt åt förrän bebisen är ute, är inte så kul att sitta ner 8-9 timmar per dag o känna hur det klämmer och trycker hela tiden.

    Är idag i vecka 32+4, och uppskattar verkligen all vila jag kan få. Ska bli skönt sen när kroppen är tillbaka som "vanligt" med vikt o kondition. Just nu är man så tung o trött o klumpig hela tiden.

    Vi har byggt om köket de sista veckorna, eller min man har gjort det, jag har mest varit arbetsledare. Inte så mkt man kan göra när man inte kan böja sig ner eller lyfta tungt. Men fint blev det! Skönt att få allt iordning innan bebisen kommer. Imorgon ska vi till IKEA igen och köpa det sista vi behöver till barnrummet, sen är vi helt redo. :)

Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren