• Naura

    Planer för att skaffa barn till sommaren

    Åh vad härligt, nu är våren här och den här tiden på året går ju alltid tiden fort. :) Vi hade tänkt börja i maj men har skjutit upp det till att börja på våran resa i juni. Ska till barnmorskan i slutet av april/början av maj och ta ut spiralen. Det är första steget och det är inte långt borta nu! :)

  • Naura
    BeccyBoop: Har du koppar eller hormonspiral? Jag har koppar, har haft i många år nu. Får se hur det blir när man tar ut den, hoppas det inte blir nåt strul med cykeln och äl.

    Jag försöker komma i form nu innan jag blir gravid. Tränar mkt både kondition och styrka, vill inte få ryggont och andra besvär för att man är i dålig form.

    Har börjat äta extra folsyra nu utöver vanliga vitaminer, men annars har jag inte börjat med några förberedelser. Har ni börjat förbereda nåt?
  • Naura

    Jag förstår vad du menar med vitaminer och ambition, har nog aldrig varit lika noga med mina vitaminer som nu. :)

  • Naura

    BeccyBoop: Ungefär när i månaden tog du ut din spiral? Mitt i cykeln eller precis innan/efter? Jag tänkte ta ut den ganska snabbt efter min nästa mens, vet inte om det spelar någon roll. Kan inte tänka mig det. Nu är det bara veckor kvar. Har varit barnvakt förra veckan, man blir inte mindre sugen av det heller... :)

  • Naura

    Jag har väldigt regelbunden cykel, kan räkna ut flera månder framöver vilken dag jag ska få min mens och det har stämt exakt på dagen under hela vintern. Imorgon ska det vara dags igen, får väl se om jag har rätt även denna gång. :)

    Ska ta ut spiralen första veckan i maj, sen väntar vi så jag hinner ha min mens en gång till, men sen kör vi igång i juni.

    Det har inte varit så oproblematiskt för mina släktingar och vänner med deras barn, det har varit lite för tidigt födda barn, akut snitt och barn med skador och sjukdommar (bekanta, inte släktingar), så man är väldigt nervös för hur det ska gå för en själv. Att min syster har friska och underbara barn är ju ingen självklarhet, eller garanti för att det ska bli så för oss. Det kan lika gärna gå som för min bekant som har ett friskt barn och ett sjukt....man funderar så mkt och blir så rädd för allt som kan hända, men man får nog se det som att hur det än blir så är det vårat älskade barn och vi kommer lösa det på det bästa möjliga sätt för oss.

    Har ni haft sånna här tankar nu innan ni kör igång?

  • Naura

    Vad tänker ni på kring stjärntecken? Har ni något favorittecken som ni hoppas att barnet ska få? Jag själv är Lejon och enligt min mamma var jag helt klart tjurigast och mest envis av alla 4 barnen, så kanske vore en bra idé att undvika det. :) Nejdå, skämt o sido. Men det är kul att sitta och drömma och fundera kring hur barnet kommer bli.

    Jag skulle så gärna vilja sätta igång redan nu. Men i norrland så är januari/februari de aboslut mörkaste, kallaste och tråkigaste månaderna så det känns inte kul att barnet ska fira sin födelsedag under den perioden. Våren är ju så underbart härlig, min man fyller år i april och det är alltid så härligt med vårkalas. Sen är det ju inte sagt att det blir en vårbebis bara för att man börjar försöka i juni, tar det länge så hinner man ju gå kalendern runt och det spelar det ju givetvis ingen egentlig roll när barnet kommer, men får man lägga in en liten liten önskan så önskar jag mig ett litet vårbarn. :)

  • Naura

    Nu är det bokat tid för att ta ut spiralen. Nästa vecka på tisdag är det äntligen dags! Men bebisbakandet börjar inte förrän kanske om en månad, sambon blev genast orolig för att vi ska leva i celibat en hel månad, men det finns ju alltid kondom. Jag har skyddat mig i 11 år, nu får han ställa upp i 1 månad. :)

    Skulle jag lägga ut 2-3 miljoner, eller ännu värre, 5-6 miljoner så skulle jag aldrig i livet köpa begagnat. För dom pengarna får ett nybyggt och stort hus med vilken inredning man vill. Vi har planer på att bygga nytt, och då är vårat maxtak 2 miljoner för huset, och tomten för ca 300 000kr. Men vi bor i Norrbotten och här är allt sånt mkt billigare.

  • Naura
    BeccyBoop, härligt! :) Börjar ni verkstan direkt eller? Kan du förstå att det redan är dags? Jag tyckte att när jag första gången skrev i den här tråden så var det ännu vinter o kallt o våren/sommaren var långt borta. Nu är det redan maj och väldigt snart juni.

    Jag längtar så till den dagen då jag får ett + på stickan och ännu mer tills man hör hjärtljuden för första gången....känns så overkligt och helt fantastiskt på en o samma gång!
  • Naura

    Äsch, tråkigt att behöva vänta, men tur det bara var en dag.

    Här inne skriver vi om det underbara livet...Nu ska jag tyvärr åka till sjukhuset och bemöta den andra delen, döden. De gamla finns inte kvar för alltid och det börjar nog vara dags att ta avsked av min morfar. Det är stora kontraster och väldigt blandade känslor man upplever i livet just nu.

Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren