• Naura

    Planer för att skaffa barn till sommaren

    Äter frukost och är på väg till jobbet. Åker in extra tidigt så jag får sluta extra tidigt oxå. :)

    I vilken vecka blir man svullen i magen pga tarmarna o sånt? Jag känner mig så uppblåst! OK att jag gick nog upp ett par kilo på semestern och har inte motionerat på länge, men känns som att ALLA byxor trycker i magen. Har ju bara gått i shorts och mjuka sköna byxor i 4 veckor nu. :) OK att man kan pressa på sig sina byxor, men jag känner direkt att det blir obehagligt i magen, förr spelade det ingen roll, bara de gick igen, men nu vill jag ogärna ha nåt som spänner åt runt magen. Ska börja ta en promenad varje dag har jag tänkt, passa på innan mörkret och kylan kommer. Nog för att magen kommer växa ändå (det får den göra mer än gärna! Skrattande ), men det skadar ju inte med lite kondition och det hjälper ju till med toalettbesöken om det går lite trögt som jag har läst att det kan gå när man är gravid.

    Hör av mig i eftermiddag om vilket datum jag fick till BM. Glad

  • Naura

    Jag missade ju telefontiden till BM! Typiskt! Trodde jag var ensam på kontoret, men så dök en kollega upp, så vi pratade om semestern hela morgonen, och vipps så glömde jag bort telefontiden! Har lagt larm på telefonen till imorgon så jag blir påminnd om att jag måste ringa. Glad

    Var inte så hemskt att börja jobba igen som jag hade trott. Speciellt när man har nåt så underbart att se fram emot så kan man gott jobba några månder igen. Sen dröjer det ju ett tag innan man är tillbaka där igen! Skrattande

  • Naura

    Nu har jag varit modig och loggat in från jobbdatorn. :) Men jag är ensam på kontoret så det är ingen som kan råka se nåt.

    Ringe BM idag, hamnade hos en kvinna jag aldrig har pratat med. Brukar alltid vara till en och samma kvinna när jag fixat med spiralen o sånt, men nu fick jag nån helt ny. Nå det blir förhoppningsvis bra det oxå, hon var då trevlig iaf! Fick en tid redan nästa vecka på onsdag 4/8. Då skulle vi fylla i papper och svara på massa frågor, så det lät som ett inskrivningssamtal. Jag frågade om det inte brukar vara ett samtal senare oxå, och då sa hon bara att man kan dela upp det i två delar om man vill. Så det kanske blir nåt lite senare oxå? Jag hoppas jag får komma lite senare igen och att man får höra att hjärtat slår. Vore mysigt! Glad

    Nu har jag snart redan jobbat 3 timmar...bara 4 kvar. Är sååå tråkigt att vara här själv. Men väntar kundbesök lite senare så då får jag lite sällskap iaf. :)

    Sajabollan: Mina flytningar är ännu "helt vanlig färg". Men oroa dig inte, det står ju massor här på FL om att det är helt normalt.

  • Naura

    Ja just ja, glömde skriva hur jag mår. Mår helt OK. Brösten är ömma, och man känner att de blivit lite hårdare nu. Är väldigt känslig för att bli hungrig, mår illa direkt när det börjar vara dags för mat. Inte så farligt illa, men ändå. Magen känns stor som en ballong, jätte uppblåst. Men den ser nästan helt vanlig ut ändå. Glad

    Imorgon går jag in i v.6 ! Skrattande

  • Naura
    Sajanbollan, du blev verkligen avslöjad direkt på första arbetsdagen! Du verkar ha en jätte bra chef. :) Min chef är på semester till slutet av augusti tror jag, så jag slipper berätta för honom än iaf. Får se om mina arbetskompisar misstänker nåt inom de närmsta veckorna.

    Jag avslutade kvällen igår med att gråta en skvätt....kännde mig så trött och slut så jag ville bara gråta. Sen började min man fråga om jag inte ska berätta för familjen när jag fyller år, och då började jag gråta ännu mer! Fick världens prestationsångest och tänkte att ingen kommer bli glad för nyheten, så det är ingen idé att berätta åt dom... Men jag vet ju att alla kommer bli jätte glada, men jag är faktiskt orolig för vad de kommer säga. De flesta har ju tjatat på oss att skaffa barn, så det är nog en välkommen nyhet, men jag är själv så spänd av förväntan och lycklig av nyheten, samtidigt som jag såklart är jätte nervös för hur det kommer bli, om vi kommer vara bra föräldrar osv, så jag vill inte ha massor av frågor av alla som jag inte kan svara på som gör mig ännu mer nervös.

    Haha, låter jätte flummigt, men är det nån som förstår hur jag känner?

    Åt alla andra skulle jag kunna säga det, till kassörskan på ICA, bekanta som man möter på stan och som frågar hur det är, då vill jag bara svara "jodå, allt är bra, vi väntar barn" :) Men när det kommer till att berätta för mamma så är jag livrädd... Men snart får jag väl berätta det. Har tänkt åka dit med blommor och ett kort med en bild på storken, och texten "Grattis mamma, du ska bli mormor igen". Tänkte kanske ge ett liknande kort till min systerdotter som fyller år om en månad, men med texten "Grattis, du ska få en kusin" :)

    Jaja, kanske hormoner som spökar för mig, gör mig nervös för allt i onödan. Men min man sa att "Sen när vi varit på inskrivningen så kommer allt kännas på riktigt, och då kommer vi vilja berätta till alla". Kanske är så att eftersom det inte känns som att det är sant ännu så vill man inte berätta än? Jag kan knappt tro att det har hänt på riktigt ännu. Känns som en dröm.

    Oj, detta blev jätte långt...men det är skönt att sätta tankarna i skrift, så kan man lämna det bakom sig sen. Nu ska jag till jobbet. Vi hörs!
  • Naura

    Hej Hej, har varit lite frånvarande ett par dagar. Har firat födelsedag och egentligen bara varit jätte trött. Har mått lite illa ett par dagar, måste äta nåt litet typ varannan-var tredje timme så man absolut inte blir sådär vrålhungrig sen när det är dags för lunchen eller middagen.

    Första jobbveckan går mot sitt slut, känns som att jag jobbat i en evighet, har varit sååå tråkigt här helt ensam.

    Längtar till onsdag då vi ska träffa BM. Brösten har vuxit rejält, börjar se ut som silikon. Har annars oxå strl 75 E så de behöver inte växa mkt för att de ska se helt gigantiska ut! I övrigt är allt bra i magen.

    BeccyBoop, Hoppas veckan går fort för dig, så får du sen börja vänta med spänning på BIM! :)

    Jaja, urs vad trött jag är....nu måste jag visst jobba lite.

  • Naura

    Då har man varit iväg under helgen med en kompis på äventyr. :) Hon tävlar hästhoppning, så jag har varit med som hästskötare och hjälp när hon varit iväg o tävlat under helgen. Riktigt kul, men oj så trött man var igår kväll!

    Lycka till Sajabollan idag hos BM! Du får berätta ALLT sen!

    På hästtävlingarna fanns det inte så mkt mat att välja på...en "husvagn" (eller vad dom heter) som sålde kinamat hade öppet på kvällen, så vi åt vårrullar med ris därifrån...men jag började fundera om det var så smart, de är ju inte lagade på beställning och hade säkert stått framme ett tag. Det är ju rötmånad och det är ju köttfärs i dom, så jag kanske inte borde ha ätit dom? Mår ju inte dåligt, men kanske fick i mig nå basiller ändå? Vad tror ni?

    Nu ska jag till jobbet. Blir roligare denna vecka då det kommer tillbaka fler från semestern. Hoppas tiden går fortare nu! :)

  • Naura

    Jaa, tiden gick mkt fortare! Men fick inte så mkt jobb gjort, blev mest bara prat om resor som alla gjort under sommaren. Däremot misstänker jag STARKT att en kollega är gravid! Hon är så himla mager och småbystad annars, och nu var hon rund både i ansiktet o magen, och brösten hade vuxit rejält. Hon försökte gömma det med stor tröja, och hon nämnde ingenting om det till nån, så vi frågade inte heller....men hon kan omöjligt ha gått upp så mkt i vikt på så kort tid. :) Känns jätte kul faktiskt, hon är ett år äldre än mig och detta blir första för henne oxå. Då kan vi dela erfarenheter nu under vintern. :) Men stackars våran chef! Han kommer bli helt förstörd när han får veta att vi båda två ska vara borta nästa vår, vi gör samma sorts jobb, och brukar hjälpa varann om den ena är borta...men hur ska han göra nu om vi båda är borta?? Det blir kämpigt för honom.

    Men inte mitt problem! Jag är bara glad och ser fram emot att få vara hemma med det lilla knyttet som förhoppningsvis bor i magen hos mig. :)

    Sajabollan, var är du?? Jag vill veta allt!

    BeccyBoop, kör så det ryker nu då! ;) Håller tummarna superhårt för dig!!!

  • Naura

    Åh idag vill jag bara gnälla lite...har mått sååå dåligt hela dagen. Konstig känsla i magen konstant, hungrig, illamående, trött, kräk-känslor, allt möjligt....urs o fy. Men har inte spytt iaf. FIck besök på kvällen av en jätte fin vän som jag inte sett på 2 år, så då har man fått annat o tänka på. Men inte kul alls att må såhär....vill bara sucka o stöna på jobbet men man får ju hålla god min.

    Imorgon till BM, spännande! Sajabollan, jag vet inte heller hur vi ställer oss till fosterdiagnostik, får väl diskutera det med henne imorgon. Vi skulle ju bara prata sa hon.

    BeccyBoop, försöken är väl i full gång fortfarande eller? :) Hoppas det tar sig nu!

    Nu sova, natti natti!

  • Naura

    Jag mår väl lite bättre, men bara lite. Det är som att det släpper lite efter lunch, även om jag försöker småäta hela förmiddagen. Denna morgonen är inte lika jobbig som igår och förrgår, så jag hoppas det blir en bra dag idag.

    Var till BM igår. Kommer nog byta till den andra kvinnan när jag ska boka nästa tid. Kännde inte riktigt att vi klickade. Det enda jag inte fick äta/göra var gravad och rökt lax, färskost och boxning. Och det stämmer ju inte! Det är ju mkt mer man inte får äta, färskost typ philadelphia FÅR man ju äta, det är ju mögelost o sånt man inte får äta. Så jag ska byta BM till nästa besök. Den andra vet jag är bra.

    Men annars så var väl allt OK. Är nu inskriven och den 29 mars är det dags enl kalendern! Hon kollade blodprov för socker och järn, fick lämna urinprov och väga mig. Den 7 sept ska jag till en läkare på mödravården och göra nån form av hälsoundersökning och gynundersökning och hon sa att då kunde man få höra hjärtljuden oxå. Sen i v.18-19 får jag åka och göra vanligt ultraljud. Jag blev inte direkt erbjuden eller vi diskuterade inte fosterdiagnostik, men jag fick papper om det och hon sa att vi får bestämma själva om vi vill göra det eller inte. Hon rekommenderade kanske inte fostervattensprov lät det som eftersom jag är under 30 och inte har någon med downssyndrom i släkten, och det vill jag nog inte göra heller.

    Ska nog berätta för min mamma idag tror jag. Och sen kanske jag måste berätta till min arbetskompis som jag delar kontor med, så hon vet varför jag ser spyfärdig ut hela tiden. Det är väl liiite mera verkligt nu, men känns ännu väldigt tidigt...faror runt varje hörn känns det som. Kommer nog minst vänta tills vi hört hjärtljuden innan vi berättar till kompisar och andra.

    Oj oj, nu måste jag hoppa i duschen och stressa till jobbet! Ha en bra dag allihopa!

Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren