• Anonym (vv)

    Kvinnoförakt på pappabarn.se!!

    Finns det någon mer som råkat ut för kvinnoföraktet på pappa-barn.se?

    Någon som vill dela med sig av sin historia?

    Min fd sitter i styrelsen och är kvinnomisshandlare..

  • Svar på tråden Kvinnoförakt på pappabarn.se!!
  • Anonym (Förstår)

    Anonym nr 20, det saknar betydelseför mitt resonemang och du behöver inte vara nedlåtande. 

    Jag har aldrig stött på manshatande frivilliga med en egen agenda I kvinnojouren heller. De är utbildade för att möta kvinnor i den här situationen och då fungerar inte att hetsa mot män, av skäl som jag angav ovan. Det är direkt kontraproduktivt.

    Om du hade läst det jag skrev så skulle du förstå att jag syftade på all personal vid jourerna, anställda som frivilliga, och hur de hanterar generella mönster hos kvinnorna som kommer till dem.

    (Xpressmamman), om ni kan dokumentera hennes agerande så har din man goda chanser att få vårdnaden. Både barnmisshandel och umgängessabotage ses förstås väldigt allvarligt av TR. Jag antar att han tagit det till rätten? 

  • Anonym

    NadiaMi skrev att det finns rötägg i kvinnojourer, precis som i alla organisationer men du försöker hålla henne ansvarig för något hon inte sagt, och det är helt enkelt inte juste på en enda fläck.

    Ingen betvivlar att kvinnojourer gör ett viktigt jobb, men genom att måla upp andra debattörer som om de ifrågasätter det så blir effekten att de debattörerna framstår som något slags sjabbiga skurkar som försvarar kvinnomisshandel.

    Att argumentera så är lika ohederligt som om jag skulle klumpa ihop dig med de kriminella medlemmarna i kvinnojourer som fällts av domstol för egenmäktighet med barn, av det skälet att du försvarar kvinnojourernas arbete.

  • NadiaMi

    Tack till er som förtydligat åt mig.

    Att jag menar att det finns rötägg överallt betyder inte att jag påstår att det finns många, eller att de finns representerade i varenda kvinnojour runt om i landet.
    De är och förblir undantag - precis som rötäggen i andra organisationer inom allt från politik till idrott.

    Man kan absolut ha kontakt med ett flertal kvinnojourer utan att träffa på någon av dem, precis som att man kan jobba i många år utan att träffa på en chef som ser mer till sina egna personliga behov än till personalens.

    Anledningen till att jag skrev mitt första inlägg i denhär tråden var att det kändes vinklat mot manliga organisationer, som om alla rötägg samlades på männens sida medan kvinnorna minsann aldrig ljuger om något...
    Jag ville helt enkelt påpeka att det inte handlar om organisationerna utan om Individerna.

  • Anonym (Förstår)

    Hur i hela friden fick du mitt resonemang till att jag hävdar att NadiaMi förespråkar kvinnomisshandel?

    Jag ifrågasätter att ni använder plural och skriver om kvinnojourer "runt om i landet" när det finns ETT enda fall där EN enskild kvinnojours personal har dömts till fängelse och böter, vilket i sig påvisar det omöjliga i att gömma kvinnor och barn utan att det får rättsliga påföljder.

    Kvinnojourerna arbetar helt enkelt inte så eftersom misshandlade kvinnor oftast ursäktar männen, går tillbaka och inte sällan vägrar anmäla eller delta i utredningar. Det senare är något polisen har stora problem med och försöker hitta olika lösningar på, bland annat genom att införa regeln om att man inte kan ta tillbaka anmälan.
    Det faller på sin egen orimlighet att personalen skulle sitta och hetsa mot män i det läget. (Har ni dessutom reflekterat över att de flesta som jobbar på kvinnojourerna har relationer med just män?)

    Att det finns rötägg överallt är dagens truism men att påstå att det skulle finnas en utbredd tendens till manshat bland kvinnojourernas personal, även om ni nu skriver att det inte handlar om varenda jour, är inget annat än generaliserande och grundlöst.
      

  • Anonym (been there)

    Rättshaverister och personer med egen suspekt agenda dras självklart till föreningar för särintressen vare sig det gäller män, kvinnor eller barn! Detta var också ledande personer i pappa-barn-föreningen medvetna om då föreningen bildades och de gick offentligt ut med att sådant skulle inte få förekomma i denna förening! Idag är vi många som vet att de lyckades "så där" .... och det är klart bekymmersamt för deras trovärdighet ...
    den "läskigaste" sajten är dock organisationen styvmorsviolens hemsida för sällan har jag läst så mycket förakt mot oskyldiga barn ("bonusbarn") som i deras forum ....

  • Anonym

    Är det därför kvinnojourer, typ ROKS, innehåller så många knäppgökar? (män är djur) Eller som i följande sång som FI:s medlemmar tycker är kul:



  • Anonym (Förstår)

    Till skillnad från dem som vill svartmåla kvinnojourerna i den här tråden så är jag väl insatt i de senares verksamhet. Jag kan ge er sakliga argument, som jag redan har gjort ovan, statistik och forskarreferenser på området, som visar varför manshatande inom kvinnojourerna är en omöjlighet.

    Men ni är uppenbarligen inte intresserade av hur man löser problem utan bara att själva få hetsa mot en verksamhet som räddar liv och stöttar kvinnor och barn i extremt svåra situationer.

    Sätt er åtminstone in i ämnet kvinnomisshandel innan ni fortsätter att sprida era myter.

    Det finns, av trådarna att döma, flera kvinnliga medlemmar på FL som blir misshandlade i sina relationer. Jag hoppas verkligen att ni inte har avskräckt dem från att kontakta kvinnojourens kompetenta utbildade personal.
    De kvinnorna kan annars bli nästa ansikte på löpsedeln om de inte söker hjälp nu. (Jag tänker bland andra på mamman som inför sin bebis blev mördad med slaktpistol för inte så länge sedan.)
    Det här handlar inte om någon tramsig forumdiskussion utan liv och död.  

  • Kjell2

    Jag har varit med i ett flertal organisation och intresseföreningar. I alla har det funnit enstaka individer med extremt konstiga värderingar och åsikter som till en början dolt detta väl. Andra har endast sett föreningarna som en språngbräda eller plattform för sin egna karriär eller en egen agenda.

    Det är idag svårt att rekrytera folk som vill jobba i frivilligorgansiationer. Det gör att om det dyker upp en entusastisk person som vill jobba och hjälpa till är det lätt att man inte granskar personen allt för noga innan personen får viktiga uppdrag.

    Att stenhårt hävda att en viss organsiation är helt fri från individer med konstiga åsikter riskerar att slå tillbaka på organisation. Om det senare visar sig att det någon ändå är med tappar hela organsiationen väldigt mycket trovärdighet.

    /Kjell

  • Anonym

    Ingen har ifrågasatt att kvinnojourer gör ett viktigt arbete, det är ju bara du som valt att vantolka inlägg och strunta i att läsa ordentligt vad folk skriver.

    Men, eftersom du nu fört ämnet på tal:

    Att påstå att rötägg inom just kvinnojourer skulle vara en "omöjlighet" är så dumt så det är rent löjligt. Ta vilken ädelt syftande organisation som helt, kyrkan, Röda korset, miljöorganisationer etc. etc. så ser du att rötägg finns precis överallt.

    Det finns inte ett enda skäl att anta att kvinnojourer är bättre, eller sämre, än någon annan organisation i det avseendet.

  • NadiaMi

    Men snälla någon... Det är väl ingen som har smutskastat kvinnojourerna i denhär tråden?
    Däremot är det ett rejält smutskastande av föreningar för män som öppet anklagas för "kvinnoförakt" utan några som helst krusiduller.


    Jag har aldrig gjort annat än förespråkat kvinnojourer för de kvinnor som har problem i sina förhållanden med våldsamma eller hotfulla män.
    Kvinnojourer har mycket kompetens, kunskap och erfarenhet och är en otroligt viktig del av vårt samhälle.
    Kvinnojourer gör ett otroligt viktigt arbete och har hjälpt många tusentals kvinnor och barn till bättre liv och jag menar absolut inte att någon skugga ska falla på det otroligt viktiga och värdiga arbete de har utfört.

    Men jag vänder mig alltid mot polariseringar av denhär typen, där kvinnorna gör allt rätt och männen bara ljuger och fuskar till sig fördelar.
    Kvinnojouren framställs som det ultimata inom godhet i relation till en förening för män som vill kämpa för att ha en relation till sina barn. För där minsann samlas nog bara misshandlare, psykopater och allsköns hemskheter till så kallade människor...

    Det är DET jag inte gillar.
    Att alla som har något som helst med en pappa-organisation att göra per automatik ska ses med misstänksamhet.

    Jag vill att alla ska bedömas på individuell basis, och att bunta ihop alla som jobbar i en organisation som antingen "goda" eller "onda" blir inte bara missvisande utan farligt för deras framtida arbete och utveckling.

Svar på tråden Kvinnoförakt på pappabarn.se!!