Inlägg från: Längtandsfull |Visa alla inlägg
  • Längtandsfull

    Tårttråden del 17

    Egensinnig: men den bilden du tänker p¨å stämmer inte helt JAg skärde bort massor från översta botten för det var den som isåfall var rjock. Dom andra kunde jag nästan inte skära tunnare för då hadde den smulat sönder helt..
    Sen tycker jag att dom bottnarna jag gör ar jätte saftiga innan man skär i dom.

    Men jag skall i fortsättningen göra så tunna det går.
    Tack för tipset..
  • Längtandsfull

    Nu är det dags för studenttårtor.

    Men min fantasi är bortblåst.
    Vad skall jag fylla den med?

    Det jag vet är att den skall vara spacklade med grädde

    Gör nästan alltid ett lager med chocklad och ett lager med hallon.
    Vill variera mig lite.

    Någon som har något gott förslag?
    Gärna sommrig.

    Hon som skall ha den gillar gräddtårta.
    Men detta skall vara en tårta som liknar en studentmössa.

    Men grädde får det vara i iallafall.


  • Längtandsfull

    Jag skall göra en tårta som liknar en studentmössa.

    Tänkte göra det i mmf men hur får jag fram den svarta färgen? Är det bäst och enkklast att köpa svart sp om dom har det på tåtrdecor?

    Sen undrar jag ett recept på kristyr.. behöver ju bara jätte lite för att göra en liten blomma till mössan.


  • Längtandsfull

    sen en sak till. mössan skall ju slötta innåt lite och inte rakt ner om ni förstår vad jag menar.

    Kan man göra botten längst ner minst och sen större och större och även spackla fyllningarna snett eller kommer tårtan rasa då?

    Har aldrig gjorten studentmössa innan.
    Så ni som gjort det eller vet hur man gör. tipsa mig..


  • Längtandsfull
    lunkentuss: ok, hänger inte riktigt med men men. Jag testar nor det jag tänkte från början.

    Lilla fröet: ja vem vet? spännande.

    Jag skall handla grädde till tårtan.
    Skall ha grädde till att spackla med,
    Göra glasscreme,
    Till hallonen.

    HUR MYCKET BEHÖVER JAG?
    Tycker det är så svårt att veta.

    Hur mycket grädde brukar ni ha till spackla? Till att blanda med hallon? och till glasscreme?

    Vill ha mycket fyllning.

    Hoppas någon kan hjälpa mig. Har lite bråttom.
Svar på tråden Tårttråden del 17