Inlägg från: Längtandsfull |Visa alla inlägg
  • Längtandsfull

    Tårttråden del 17

    Måste fråga här. Min fantasi är slut..

    I den stora tårtan kommer det bli ett lager med hallonmousse och ett lager med glasscreme.

    Tänkte göra en liten extra just ifall det inte skulle räcka med den stora.
    Har inte så mycket roliga fyllningar hemma tyvärr så jag vet inte riktigt vad jag kan göra..

    FÖRSLAG?

    Jag har ett liter tetrapack BOB äpple-lättdryck. Kanske kan göra något på den men smakar det värkligen bra? Blir det någon äpplasmak på det?

    Har också limedryck.


  • Längtandsfull

    Inget svar på min fråga

    Ställer den igen för nu behöver jag snart veta.

    Om jag tycker att min vitachockladfluff blir för lite som en fyllning kan jag då blanda i grädde? Tills det blir den mängd jag vill ha eller försvinner endel av smaken då?


  • Längtandsfull

    jag förstår inte !!!!!!
    dom senaste gångerna jag gjort tårta så har allt med mmf,sp,mp,fp osv gått fel.

    tog fram min mp nu och skulle kavla ut tunnt för att göra rosor men det var bara att glömma den sprack hela tiden.
    Är inte Mp elastiskt? är det jag som tänker fel?
    går det att göra rosor i mmf? det är det enda jag har kvar
    så typiskt att jag inte har fp hemma
    enklare när det stelnar.


  • Längtandsfull

    HJÄLP SNÄLLA HJÄLP!!!

    I Torsdags natt satt jag med tårtan och tänkte fa klar den men som vanligt så gick allt åt skogen

    Så när tårtan var spacklad med grädde och bara väntade på locket så hadde locket torkat för mig och bara sprack så nu har tårtan stått i kylen spacklad med grädde sen natten mellan torsdag ch fredag. Har täckt med plastfolie.

    Nu är ju frågan om det fortfarande är bra?? Tänkte lägga på lock om en timme ungefär.
    Borde jag kanske försöka spackla om den eller kan jag bara lägga på locket?

    Snälla hjälp mig någon. Skall ju snart göra tårtan klar.


  • Längtandsfull

    på måndag är det dags att böra med tårtor igen. en 30-års tårta som skall vara klar till på onsdag och doptårtor till 50 pers till på lördag.

    OJ OJ hur skall detta gå.
    Så nu är det dags att leta lite inspiration.

    30-årstårtan skall vara sommrig gärna med vanilj. Någon som ha något förslag?


Svar på tråden Tårttråden del 17